Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vztah bez lásky

28. 11. 2009 | Manželství
Moji přátelé sňatky z rozumu odsuzují. Říkají, že manželství uzavřené z vypočítavých důvodů, ať jsou jakékoli, nemůže za něco stát. Manželství z rozumu. Řekněte si tato dvě slova nahlas. Slyšíte? Zní to vypočítavě, chladně. Neromanticky. Možná proto takové vztahy odsuzujeme a zároveň si neumíme přiznat, že svého partnera jsme si taky částečně vybrali z rozumu!


Čekám, než přeskočí jiskra ...


V minulých stoletích byla láska ve vztahu až na druhém místě. Lidé byli tenkrát až na druhém místě. Lidé byli tenkrát podřízeni vůli rodičů a jejich rozhodnutí většinou znamenalo definitivní konec jakýchkoli pokusů o sňatek z lásky. Než dostali možnost zvolit vlastní cestu, byli leckdy i nevědomky zadaní a neexistovala cesta zpět.

Ona ho miluje, on ji ale nechce


Vztahy, v nichž se dva lidé dají dohromady nikoli z lásky, ale z rozumu, fungovat mohou. Co ale takové, kde se muž žení z rozumu, zatímco žena z lásky, případně obráceně? Vztah je proces, který se neustále vyvíjí. Tím dává emocionálně méně angažovanému partnerovi možnost otevřít se svému protějšku postupně. Pomoci paradoxně mohou i vnější zásahy - onemocnění, problémy přátel v okolí. Když se to nepodaří a ve vztahu nadále zůstává nerovnováha, pár se většinou časem rozejde. Každé manželství pochopitelně radikálně změní případné narození dětí. Ať je uzavřené z lásky nebo z rozumu, rodičům přibývá nová role, mnoho starostí, ubývá sil, peněz, společných chvil a vzájemné pozornosti, což je samo o sobě dost velká zátěž. Jenže manželství uzavřené z rozumu se potýká ještě s jednou zátěží - chybějícími emocemi, které mohou negativně ovlivňovat děti.

Vztah bez lásky nemusí stát za nic. Ale může stát za hodně, budete-li se oba snažit. Neodsuzujte ho, aniž byste ho prožili.


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda