Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonalá svatba

19. 12. 2018 | Svatba
-Komerční sdělení-

Den „D“ – tak by se dal označit v kalendáři každé nevěsty svatební den. Čím je vysněný den blíž, tím vyšší je i nervozita, z které potom vznikají chyby. Když budete mít vše dopředu připravené, žádné nervové zhroucení ani jiná katastrofa nehrozí. Pořádná příprava je totiž perfektní obranou proti stresu.

Když si odmyslíme emoce, které naplňují tento den, zbyde nám jen spousta práce a plánování. Svatební den můžeme poměrně dobře rozdělit do tří větších částí. Každou z nich plánujte zvlášť a vytvořte si pro ni speciální plán. Díky rozdělení celého dne do menších částí, budete mít lepší přehled o tom, co se kdy děje a na nic nezapomenete.

Dokonalá svatbaObřad


První je na řadě obřad. Musíte se rozhodnout, kde a kdy proběhne. Vzít se můžete na úřadě, venku nebo v kostele. Zařizování obřadu a patřičných povolení se bude odvíjet právě od místa a data. Zajistit musíte dostatek míst pro pozvané hosty, v případě vlastního prostoru i výzdobu. V kostele a na úřadě však tolik možností k výzdobě mít nebudete.
V každém případě se ujistěte, že máte správnou adresu i čas jak na pozvánkách, tak ve svém harmonogramu. Do této části se dá zahrnout i plánování dopravy, výzdoba aut a případné focení.

Svatební hostina


Příprava hostiny může být pořádný oříšek, především, když se do jejího sestavování a plánování vrhne rodina. Základem je, nenechat si do toho mluvit ani od své maminky ani od té snoubencovy. Zkrátka to je vaše svatba a jen na vás záleží. Při plánování hostiny je důležité vědět, co se bude servírovat, kolik bude hostů a kde budete hostinu pořádat. I v tomto případě je možností nespočet. Dbejte na to, aby nebyla vzdálenost mezi místem obřadu a hostinou velká, čím dále místa od sebe budou, tím větší budou prostoje.

svatební občerstveníHostinu dobře naplánujte včetně podávání chodůa projevů svědků i rodinných příslušníků. Vyberte hudbu, která bude hrát během svatební hostiny. A ani zde nezapomeňte na výzdobu. Výzdoba by měla korespondovat s tématem svatby. Pokud si vše chystáte sami, nebude to problém, ale pokud máte objednanou firmu, předem s nimi vše prokonzultuje.

Večerní zábava


Součástí svatby je i večerní zábava. I zde si ověřte seznam hostů a vytvořte si rozpočet. Zatímco hostina bude nejspíš pro rodinu a nejbližší přátele. Večerní party bude pro širší okruh známých a přátel. Musíte s tím počítat a mít dostatek jídla, židlí i alkoholu. V restauraci dejte personálu předem instrukce, které pití je zdarma a které si musí sami platit. Domluvte si způsob podávání občerstvení.

Večerní zábava zahrnuje i hudbu. Ať už si vyberete kapelu nebo DJ, domluvte si playlist písniček. Předem se také domluvte na programu, který pro vás vymýšlí přátelé. Rovnou jim řekněte, co ano a co ne.

Pro každou část svatebního dne si vytvořte vlastní seznam a postupně ho odškrtávejte. Stanovte si harmonogram a ten se snažte dodržet. Především si dejte na přípravy dost času, abyste se zbytečně nemusela stresovat, když nastane neplánovaná změna.

Zdroj foto: KrasoBrány.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !