Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební květy a kytice

9. 06. 2011 | Svatba
Květy – úžasné, něžné a ušlechtilé – jsou krásným svatebním symbolem. Společně s prstýnky představují nejtypičtější svatební atributy a na jejich výběru si oba snoubenci nechávají skutečně záležet.

Proč právě květiny?

Tak to je asi zřejmé, symbolizují lásku, něžnost a čistotu, které by neměly chybět v žádném vztahu. Nicméně skutečný původ svatebních kytic vás možná překvapí.

Ačkoliv se květiny při svatebních obřadech používaly odpradávna jako dekorace, případně i k magickým obřadům, velký boom zaznamenaly ve středověku. Tehdy se svatební vozy a svatebčané doslova obkládali květy, důvod však byl praktický.

V dřívějších dobách se lidé přece jen nekoupali tak často jako my a zejména v zimě a časně zjara pravděpodobně příliš nevoněli. A právě tento nedostatek měly napravit květy.

Používaly se tedy v co nejhojnější míře. S postupem času a šířením civilizovanějších hygienických návyků tato potřeba ustoupila do pozadí, nicméně svatební kytice v rukou nevěsty zůstala jako přirozená a krásná dekorace.

A jakou kytici vybrat?

Osvědčenou klasikou jsou běžně pěstované květy a jejich kombinace. Výběru stále vládnou růže, časté jsou také karafiáty, kaly, orchideje, frézie a tulipány. Objednat si můžete téměř cokoliv – krásné mohou být exotické druhy i naše středoevropské luční květy – subtilní delfínium, prostá kopretina i výrazná slunečnice.

Na přání dokáže zkušený florista použít takřka jakýkoliv květ, některé však vyžadují skutečně velké úsilí, například květy máku lučního sice vypadají nádherně, jsou však velmi křehké. Květy se doplňují různými listy – zelenými i v jiných přírodních barvách, klasicky oblíbené jsou různé druhy travin, velkých zpeřených a dlanitých listů a drobnokvěté druhy jako nevěstin závoj.

A jaké jsou současné trendy?

Jedním slovem vládne originalita. Asymetrické, převislé, silně vertikálně protáhlé, horizontálně polehlé, utažené nebo kompaktní tvary se staly hitem současných svateb. To však neznamená, že klasickým jednoduše tvarovaným kyticím odzvonilo.

Při výběru svatební kytice snad nemůžete zvolit typ, který by již nebyl „in“. Dbát byste měli zejména na volbu barvy a celkového stylu, ten by měl ladit a doplňovat oděv obou snoubenců. K šatům v barvě champagne se nehodí bílé květy, stejně tak k meruňkovému obleku ženicha neladí růžové květy. Bohatě vyšívané šaty potřebují stejně nápadnou kytici. Ale s tím vším vám zkušený florista při výběru jistě poradí. Ať už si tedy zvolíte jakoukoliv svatební kytici, věřím, že ta vaše bude tou nejkrásnější a že krásně doplní váš Velký den!



Agrant - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem i svatební kytici z papíru(sudoma nebo nějak tak to je)..a vypadal opravdu nádherně a nebylo poznat, že jde o papírové růžeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem i svatební kytici z papíru(sudoma nebo nějak tak to je)..a vypadal opravdu nádherně a nebylo poznat, že jde o papírové růžeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje dcera měla krasnou kytičku --- kaly fialkovo hnědé, a do toho drobné bílé kytičky a ty měla i v drdolu , moc moc hezkéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles