Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte vědět, že se berete

8. 01. 2009 | Užitečné rady
Nejrozšířenějším způsobem, jak říci všem příbuzným a známým, že se berete, je svatební oznámení, které někdy může být doplněno osobní návštěvou toho, koho byste rádi na svatbě měli nablízku.

Svatebních oznámení jsou opět stovky druhů, od nejjednodušších potištěných kartiček po skládaná a vybavená mašličkami, šňůrkami apod. Také potisk může být ve všech myslitelných barvách, většinou sladěných s barvou svatebního oznámení; nebo termoražba - stříbrná nebo zlatá, u některých tiskařů i barevná.

V případě, že nechcete, abyste měli na svatbě příliš mnoho hostů (někdy i nezvaných), máte možnost nechat vytisknout a rozeslat ex post oznámení typu: " ..... oznamují, že byli oddáni dne ..... ". Je to jen a jen vaše volba.

SvatbaDo obálky se svatebním oznámením se někdy přidávají pozvánky ke stolu. Jsou určeny pro ty, které chcete mít nejen na obřadě, ale i na svatební hostině. Většinou se dává jedna pozvánka pro celou rodinu; v případě, že chystáte velkou svatbu a chcete vědět přesný počet hostů, můžete přidat ještě tzv. návratku, kde požádáte pozvané o potvrzení účasti.

Svatební oznámení vám ve svatebních salonech nebo přímo v tiskárně zhotoví nejčastěji do tří týdnů, za expresní dodání můžete zaplatit až o 100% vyšší sumu, proto rozhodnutí neodkládejte na poslední chvíli. Také pečlivě zvažte počet rozesílaných pozvání, tím nejdražším na zakázce bývají přidělávky. Je zvykem svatbu oznamovat cca 4 týdny dopředu, aby pozvaní hosté měli čas změnit své plány (zejména v době letních dovolených může být interval ještě delší). Ideální dobou pro objednání oznámení je 2 - 3 měsíce před svatbou. (I mistr tesař se někdy utne, proto se i u renomované firmy může objevit tisková chyba. Reklamace se sice většinou vyřizují přednostně, ale s časovou rezervou budete určitě klidnější.)

Zdroj: Svatba.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tie pozvanky su do ruky a dosť
Obrázek uživatelky
profil
Určitě bych oznámila svatbu vkusnou kartičkou "byli oddáni" - i naše svatba byla pro oba již druhá..... byla velice skromná, ale den to byl nádherný a nezapomenutelný. A takový ten svatební den má být. Když je pak takový i zbytek společného žití, je to pohádka a já takovou s nynějším manželem žiji. Přeji to všem!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Svatební den by měl být krásný, aby ti dva měli nač vzpomínat, aý přijdou v životě chvíle těžké, které každá dvojice musí překonat. Ale není třeba dělat pompézní oslavu, stačí svatba malá a vše drahé, není automaticky vkusné.
Obrázek uživatelky
profil
Svatební oznámení bych určitě poslala,ale někomu "byli oddáni",protože se budeme brát podruhé a nechceme velkou svatbu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles