Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

..., ale co si vezmu na sebe?

29. 09. 2008 | Vaše příběhy
Bylo krátce po revoluci, a v našem městečku začínali první podnikatelé a obchodníci otvírat své krámky.

Ve schránce mě čekala pozvánka na sraz spolužáků po deseti letech.
To to utíká, povzdychla jsem si. Půjdu ráda, ale co si vezmu na sebe?
Věčný problém mnoha žen a dívek, možná i mužů, ale o tom pochybuji. Soudě podle manžela, který si klidně vystačí se dvěma tričky, oblíbenými džíny a zamilovaným svetrem.

Probírala jsem se skříněmi, a zoufale odkládala stranou jeden kousek garderoby za druhým. To, v čem bych případně mohla jít, mi bylo nějak moc těsné (ach, ty vánoce!) a ostatní jsem vyřadila, protože k sobě buď oblečení neladilo, nebo se do vinárny nehodilo.
No, nedá se nic dělat, říkala jsem si, půjdu nakupovat!
Peníze jsem měla odložené z přesčasů a prémií, těšila jsem se, že si za ně koupím krásnou koženou kabelku, kterou jsem měla už dlouho vyhlédnutou. Inu, kabelka počká, šaty dělají člověka, a přece si neudělám ostudu!

co si vezmu na webe?Kolegyně v práci si nemohly vynachválit nově otevřený  obchůdek s oděvy vietnamského prodavače, a tak jsem tam zamířila taky. Od okamžiku, kdy jsem otevřela dveře krámku, jsem nestačila žasnout. Tolik zboží pohromadě jsem snad ještě neviděla! Nepřeberné množství kalhot, sukní, triček, halenek všech
možných tvarů a barev! A nejen to, prodavač mě vlídně přivítal a nabízel své služby lámanou češtinou.
Dnešní ženy a mladé dívky nezažily prodej zboží za totality, kdy byly nejen pevné ceny, ale člověk po vystání dlouhé fronty většinou slyšel – „Ptejte se zítra! Čekáme zboží!“ a pořádný kousek pěkného oblečení se dal sehnat leda tak v Tuzexu.
Probírala jsem stojany s oblečením, a do oka mi padla dlouhá, černá sukně! "Paráda," říkala jsem si, "ta se dá zkombinovat s čímkoli." Sukni jsem vyzkoušela, a i když v krámku nebylo zrcadlo, prodavač mě horlivě ujišťoval o tom, jak mi sluší. Rozhodla jsem se tedy ke koupi. U pokladny jsem ovšem zažila pořádný trapas! Byla jsem si jistá, že mám ušetřené penízky sebou!
Zoufale jsem prohledávala peněženku, ale nebylo v ní, než sotva 300 Kč, což na sukni nestačilo, stála dvakrát tolik. Co teď, mám jen třista! zamumlala jsem bezradně, smířená s tím, že poběžím domů, a poprosím prodavače, aby mi sukni schoval.
Vietnamec si mě zkoumavě změřil, a přesvědčoval mě znovu o tom, jak sukně "suší,pani suší!"
To vím taky, pomyslela jsem si, jenže mám jen tři sta! Poslední slova jsem nevědomky pronesla nahlas.
"Dej čista!" povídá najednou prodavač, se stálým úsměvem na tváři.
No teda! Za polovic! Štěstím jsem sotva dýchala. To se teda povedlo! Kdybych chtěla, tak tohle nezahraju!  Sukni jsem hned po příchodu domů pověsila na ramínko, a začala hledat peníze. V tom jsem se plácla do čela. Já hlava děravá, dala jsem si je stranou do jiné přihrádky v peněžence, abych je "náhodou" neutratila za jídlo.
Tak dobře jsem ještě nenakoupila!
Z obýváku se linul zvuk nějakého "důležitého" sportovního přenosu, který manžel nemohl propásnout. Bleskově jsem oblékla sukni, a celá natěšená ladnými pohyby vtančila přímo před obrazovku.
"Koukej, co jsem si koupila!" povídám manželovi, "co tomu říkáš?"
Sotva zvedl zrak od televize a zabručel: „Hmmm. ........pěknej svetr!....a co bude k večeři?“
„Jakej svetr!“ To snad není možný! Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo mít zlost. Ale nápad to byl od něj výborný! Za "ušetřené" peníze za sukni jsem si svetřík opravdu koupila, ovšem už za plnou cenu. Podruhé by mi zřejmě prodavač nevěřil, no, a nekupte to, za ty ceny!


Kačice – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ve Zlíně máme ted nový obchod BIG SAN,je to takový větnamský supermárket
Obrázek uživatelky
profil
taky občas zabruslím do takových krámků a něco si koupím...párkrát ven a pak Smajlíki doma mi to poslouží..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsané Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ještě si pamatuji na dny a hlavně noci strávené u šicího stroje.A ten pocit,kdy všichni chválili a obdivovali moje výtvory.Jako nešvadlenu mne to moc těšilo.Naše dnes 24letá dcera měla první koupenou bundu někdy v 10ti letech.Myslím,že Viet.,supermarkety a butiky nám změnily život.Dnes už se ani nevyplatí oblečení šít.
Obrázek uživatelky
profil
jo,ty časy,kdy jsem si raději sama šila a pletla abych nebyla jak v uniformě,pamatuju taky.My jsme zase jezdili do Maďarska pro rifle a já pro nějaké ty exkluzivní společenské šaty a byli jsme úplně paf z potištěných igelitek.SmajlíkSmajlíkTeď už na to vzpomínám ráda,ale ty nervy na hranicích SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles