Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta přes Olši

21. 05. 2010 | Vaše příběhy

17. 05. 2010 jsem jela jako vždy z Karviné do školy v Orlové. Jinak než přes most se tam nedostanete. Venku to moc hezky nevypadalo, pořád pršelo, foukal vítr.

Taťka se rozhodl, přibrat mě do školy. Věděli jsme, že řeka Olše je určitě trošku vysoko. Když jsme se k ní blížili, taťka trochu zpomalil, abychom se na ní podívali. Byl to docela šok, když voda dosahovala skoro až na most. O kousek dál je říčka Stonávka, která už vytekla na louku.

V poslední hodině, přišla paní učitelka s tím, že ti co jsou z Karviné, mají zavolat rodičům a jet autobusem domů, protože za chvíli uzavřou poslední most do Karviné. Bylo dost těžké se dovolat v přeplněné síti. Nakonec jsme se všichni tři dovolali a utíkali na autobus i s paní učitelkou z Karviné. Sice jsme ho stihli, jenže most už uzavřeli a kvůli jeho praskání nás nechtěli pustit přes něj ani pěšky. Ještě předtím jsme přejížděli přes Stonávku (po Stonávce). Řidič nás mohl odvézt zpátky do Orlové a my přespíme ve škole, což bych nechtěla. Ještě to mohl objet a my jet potom vlakem. Jenže vlaky prý měly zpoždění.

Řidiče napadla ještě jedna cesta, přes Darkov. Nabral zadarmo u mostu pár lidí navíc, kteří jeli do Karviné. Najednou před námi na silnici stála voda - vylitá Olše. Z ní trčelo auto, no vlastně šla vidět jenom střecha auta. Teď už to vypadalo úplně beznadějně. Jedině, že by se autobus otočil, ale cesta vypadla dost úzká. Zaplavená cesta mohla mít cca do 200 metrů. Nejhorší bylo, že pořádně nešlo vidět, kde je tam cesta a kde nějaký příkop nebo něco podobného. Ale řidič se stejně rozhodl to projet. Myslím, že všichni měli docela strach. Mohli jsme se překlopit nebo se zastavit. Při cestě přes vodu autobus jen trochu zapadl, ale i tak se všichni lekli. Vůbec nechápu toho řidiče, jak to mohl takhle zvládnout, vždyť nebylo vidět, kde je silnice. Jak jsme dojeli na cestu, všichni mu začali tleskat a byli šťastní. Sice nás čekal ještě jeden most přes Olši, ale tam to bylo v klidu.

Byl to docela velký zážitek a hlavně jsem byla ráda, že jsem doma. Toho řidiče fakt obdivuju. :)


Markisz - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Cesta přes Olši:

Cesta přes Olši
Cesta přes Olši
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jj teď už je to v poho
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsem také hrůzu,mé děti bydlí také v Karviné.Ale naštěstí tam voda nebyla.Byly jen odříznutíod okolí.
Obrázek uživatelky
profil
že všechno dobře dopadlo. Teď už je cesta jistě bezpečná.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles