Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deník miminka - můj druhý týden

30. 03. 2011 | Vaše příběhy
Po příchodu domů jsem byl trochu zmatený. Všechno bylo nové. Babička s dědečkem si mě chovali a pak mi maminka s tatínkem ukázali, kde budu spinkat. Moc se mi to líbilo, protože moje postýlka byla celá modrá s obrázky a hezky se v ní leželo. Usnul jsem během několika málo chvilek.

Po nějaké době mě vzbudil hlad a hned jak jsem otevřel oči, tak jsem viděl maminku a ta mi hned dala napapat a pak mi znova dala čisté kalhotky. Ještě mě nějakou dobu držela vzpřímeně a čekala, dokud ze mě cosi nevyjde. Říká se tomu prý říhnutí. Vždycky když to udělám, tak je maminka spokojená a s tatínkem si mě pak nějakou dobu chovají. Tatínek se ke mě pořád tulí a je se mnou rád a tak mě vždycky nechají chvilku usínat ve své veliké postýlce.
I babička je se mnou strašně ráda a pořád mě drží na rukou a mně se to moc líbí.

Když jsem doma poprvé zaslechl, že se budeme koupat, tak jsem z toho měl hrůzu. V nemocnici mě vždycky vrazili pod proud vody a rychle umyli a já se držel zuby nehty, abych nespadnul a vždycky jsem si přál, aby to už skončilo a abych byl zase u maminky. Ale koupání doma bylo úplně jiné. Mám svou vlastní vaničku a vše, co k tomu patří a krásně voní. Tatínek mi do vaničky vždycky dal vodu a pak mě společně s maminkou vykoupali. Položili mě do vody a hladili mě přes takovou jinou vodu, takovou co dělá bublinky a voní. Pak mě dali na cosi suchého, tím mě utřeli a na tělíčko mi zase namazali nějakou jinou vodu. Takovou bílou a po ní jsem měl krásně voňavou kůžičku, protože ta voda se jakoby vpila do mě.

Pak jsem dostal čisté kalhotky - maminka tomu říká plenka - a čisté oblečení a už jsem se těšil na papání. Tak tohle koupání se mi opravdu líbilo a cítil jsem se při něm bezpečně. Doufám, že to budeme dělat často.
V noci jsem se často budil a tak se mnou maminka pořád byla, abych se nebál. Maminka vypadala hodně bledě a měla cosi tmavého pod očima. Myslel jsem si, že je to normální, ale pak mi maminka vysvětlila, že v noci se má spinkat a ne být vzhůru. No jo, to se lehce řekne, ale co to je noc?
Maminka říká, že jsem hrozně hodné miminko a že se všechno časem naučím, tak doufám, že má pravdu!

Dorie - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Další báječné počteníčko Smajlík Deník se mi moc líbí, jsem zvědavá, jak dlouho bude pokračovat. Trávíme takové okamžiky s holkama.
Obrázek uživatelky
profil
ale co je to noc... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle