Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt a moji rodiče

14. 12. 2011 | Vaše příběhy
Vždy jsem si přála, abych svým rodičům mohla zaplatit dovolenou u moře. Naši jsou fajn, vždy se nám snažili pomáhat a málokdy mysleli na své pohodlí a komfort. Jenže našetřit tolik peněz není při studiu snadné, možná je to i nemožné. A tak když jsem po studiích nastoupila do práce, začali jsme s mým manželem šetřit a povedlo se.

Předloni jsme mým rodičům zaplatili dovolenou v Egyptě-Hurghadě. Máme velmi dobré zkušenosti s jednou cestovní kanceláří, objednávám vždy on-line z domova, nikam se nemusím vypravit a je to. Peníze se pošlou na účet, veškeré podklady se posílají mailem – prostě supr. A tak jsme to udělali i tentokrát. Rodiče se jen nechali na mé doporučení oočkovat proti žloutence typu A a jelo se. Maminka letěla poprvé letadlem a byla moc nadšená.

Egypt – křišťálové moře, pyramidy, Káhira, lidé – to vše je okouzlilo. Byli z dovolené nadšeni. V Káhiře prý bylo šílené vedro – snad přes padesát stupňů. A pyramidy – překrásné, jen je kolem prý hodně odpadků.
Ale nebyli by to mí rodiče, kdyby se jim „něco“ nepřihodilo. Už druhý den se taťkovi zbláznil fotoaparát. Jenže mé rodiče nenapadlo nic lepšího než ho dát  do ledničky. Asi se "přehřál“.

Takže ho na pár dnů, a tedy i měsíců zmrazili. No, naštěstí měli s sebou kameru, ale je to tedy PECH.  Fotoaparát jsem nechala v servisu spravit, byl odmražen a zas funguje.  Mé rodiče jsem upozornila na možné časté střevní obtíže spojené s pitím místní vody a konzumaci zeleniny, atd. Maminka to celou dobu vydržela - dodržovat tyto pokyny - také jedla preventivně léky proti průjmům, ale tatínek neodolal a ochutnal něco zeleniny. A bylo zle – naštěstí ho to drželo jen den, ale prý je to hodně nepříjemné.

Naštěstí se ale rodiče vrátili v pořádku domů, plni zážitků a vzpomínek a to je hlavní.  

Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
našetřit rodičům na dovolenou. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles