Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a počítač

3. 08. 2013 | Vaše příběhy

S počítačem už bojuji pěknou řádku let, přibližně 9-10, abych psala pravdu, nevím přesně. Ovšem moje začátky byly tristní, nebýt kamaráda, asi bych s ním nebojovala, ale vzdala vše.

Začnu od samého začátku.

Když jsem se vrátila z nemocnice, kde jsem bojovala mezi životem a smrtí a boj jsem vyhrála, díky mé chuti žít, jsem se ráda na doporučení lékařů učila na něm pracovat. Díky kómatu jsem zapomněla psát, chodit, ale to jsem již psala. Proto mi lékaři doporučili počítač. Zkraje jsem si hrála pouze hry, ale kamarádka mi řekla, to ne, koukej si pořídit internet a uvidíš, jak se ti vše vrátí do mozku, do paměti. Dneska musím říci, že měla pravdu.

Čím déle s počítačem pracuji, tím více toho umím. Ovšem v Praze, kdykoliv se  mi něco s ním přihodilo, kamarádi vždy přišli a vše udělali, předělali, přeinstalovali, ale tady na vsi není nikdo, kdo by mi pomohl. Byl jeden jediný človíček, o kterém jsem i zde psala a ten umřel a bohužel moc mladý. A já při prvním problému s počítačem, jsem vzpomínala a říkala, Pavlíčku, prosím Tě, pomoz mi, poraď z toho nebíčka.

já a počítačNastal větší problém, bylo nutné provést instalaci programu v PC, ale jak na to. Pokoušela jsem se alespoň pro obnovu, ale nic nepomáhalo. Zbytečně se neříká, opakování je matka moudrosti, a při asi šestém opakování obnovy, mi počítač nabídl instalaci. Hurá, jásala jsem a už mi to psalo vložení CD 1 a mně bylo jasný, že jsem zvítězila a že mi snad Pavlík shůry nebe pomáhá. CD 2 a CD 3 a bylo hotovo. Ale to bych nebyla já, aby nebyl problém a v mém věku veliký. Vše se nainstalovalo v anglickém jazyku.

No, nazdar, prohlásila jsem, to jsem v háji. Co mi zbývalo, nic, počítač fungoval a naštěstí internet mi nabídl češtinu. Fajn, řekla jsem si, ale funguješ a můžeš být na internetu.

Ovšem cokoliv jsem potřebovala uvnitř počítače, vše v angličtině, nevzdala jsem to a znovu jsem bojovala, až mi opět byla nabídnuta instalace a to dokonce datem výroby počítače. Šla jsem do toho a mám kompletně vše opět v češtině.

Jeden jediný problém nastal už při první instalaci, neměla jsem možnost si dát fotky na USB FLASH disk a přišla jsem o všechny fotky.

Jednou mi tady jedna žena napsala pod fotku, proč to sem dávám? Odpověděla jsem jí, že chci mít zde uložené všechny fotky a jak se mi to vyplatilo. Nyní budu postupně si odtud z fotoalba ukládat zpátky fotky k sobě, ale ne do počítače, už jenom na USB FLASH disk.

Tímto děkuji redakci za uložení mých pro mne důležitých fotek.

Věrka1950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Já a počítač:

Já a počítač
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Veliké díky děvčata za Vaše opět vlídná slova Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Věruško, máš můj obdiv, jsi bojovnice a fotečky už máš moc hezké, začátky nejsou vždy na jedničku, to snad pochopí každý..Smajlíkjá tedy joSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Taky moje začátky s počítačem nebyly jednoduché,občas to byl pokus omylSmajlík,ale všechno jsem nakonec zvládla.Taky mi některé věci vysvětlil syn,nebo vnoučata.
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem samouk, když jsem něčemu nerozuměla, tak mi pomohl syn nebo dceraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles