Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dosáhnout vnitřního klidu?

23. 02. 2016 | Vaše příběhy

Každý den, každou hodinu, každou minutu k nám přicházejí tisíce myšlenek. Za jediný den jich může být přibližně kolem 60 000. Myšlenek šťastných, které se týkají nádherné vzpomínky k události, která se stala teprve včera. Záblesk moře a příjemný pocit na kůži prohřáté sluncem, pocit naplnění a pohody.

Opojný pocit relaxace plynoucí z dovolené u moře nebo v horách, kdy slyšíme zvuk ptáků a uklidňující šum potůčku. Pocit čerstvě zamilovaného člověka, co věnuje většinu myšlenek dne své lásce. A pak jsou tu myšlenky, které k nám přicházejí mnohokrát častěji - starosti všedních dnů, nemilé vzpomínky na to, co kdo řekl nebo udělal. Obavy o svou budoucnost, obavy o budoucnost našich dětí. Strach z toho, že při určité události zklamu sebe či okolí.

Většina z nás by si chtěla udržet ty příjemné myšlenky a pocity. Ale jak na to?

Nedávno jsem měla možnost zhlédnout velmi zajímavá videa, která mi pomohla znovu přehodnotit mé myšlení. Na svém prvním videu jsem viděla nějakého pána s dredy, který promlouval k nešťastné dívce. Opravdu mě překvapila jeho laskavost a nesmírný klid, který mu doslova vyzařoval z očí, a tak jsem velmi pozorně poslouchala jeho slova. Tento pán s dredy se jmenuje Anthony Paul Moo-Young, ale dnešní svět mu neřekne jinak než Mooji. Duchovní učitel z Jamajky nebo chcete-li guru.

Díky Moojimu jsem pochopila, že KAŽDÁ myšlenka, která ke mně přichází, brzy zase odejde a je jen a jen na mně, jak moc se s ní budu zabývat a kolik energie do ní vložím. Vytvořím si hluboký vztah s tou danou (nešťastnou) myšlenkou a nebo si prostě řeknu: „Vím o Tobě, ale nejsi pro mě důležitá, protože zase odejdeš“.

jak dosáhnout vnitřního kliduVšechno v našem životě přichází a zase odchází - nic není stálé. Ale jak zastavit ten neustálý tok myšlenek?

A zde přichází pojem MEDITACE. Každý to slovo známe, ale co je to vlastně meditace a jak meditovat?

Cílem meditace je právě zastavit neustálý tok myšlenek a navodit pocit klidu. Nejdříve v dané chvíli, ale pak si tuto pohodu zachovat po celý den...život. Nejdříve by se to mohlo zdát těžké, ale věřte mi, že pravidelné cvičení a opakovaná snaha přináší své výsledky.

Mou osvědčenou metodou je „metoda tří výdechů“.

Případně se lze zaměřit na plamen svíčky, poslouchat hlas ptáků či zvuky všedního dne.

Meditace pomocí nádechu a výdechu se zaměřuje jednoduše pouze na dýchání. Při hlubokém nádechu soustřeďujete své myšlenky pouze na nádech a pak zase na výdech. Po výdechu přichází zadržení dechu, které je tak dlouhé, jak je Vám příjemné. Následuje plynulé dýchání a po něm přichází na řadu opět hluboký nádech, výdech a zadržení dechu, opět plynulé dýchání a třetí hluboký nádech, výdech a zadržení dechu a plynulé dýchání. Je možné, že z počátku k Vám stále budou přicházet různé myšlenky, ale nenechte se chytit a stále vracejte svou mysl pouze k nádechu a výdechu. Uvidíte, že, když vydržíte, úspěch se dostaví! Tuto metodu lze následně praktikovat kdykoli a prakticky kdekoli. Samozřejmě každý si najde ten svůj způsob meditace a její délku. Meditace by se měla pro nás stát každodenním zvykem. Je dále dobré, když přijdou během dne špatné myšlenky, zvolit si nějakou „kotvu“ nebo pozitivní afirmaci, která Vám připomene, že je zbytečné se zabývat špatnou myšlenkou a lze ji nahradit myšlenkou šťastnou.

Například já používám Havajskou techniku Ho´oponopono, kdy si opakuji „očistnou modlitbu“:

„Miluji tě. Omlouvám se. Prosím, odpusť mi. Děkuji ti.“

Takže proč to nezkusit! Ne zítra nebo pozítří, ale právě TEĎ!

Mooji přirovnává špatné myšlenky k obláčkům. Kdo z Vás by se chtěl chytit obláčku a svěřit mu v dané chvíli svůj život? Za jak dlouho se obláček rozplyne? Opravdu se chceme chytit něčeho takového jako jsou zlé myšlenky? Všichni z nás rozhodujeme každý nový den, jaký bude náš život a jaké budou naše myšlenky. Je jen na nás, jak se rozhodneme prožít svůj den...svůj život. Přestaňme si říkat „já budu nebo já jsem byla“ žijeme TADY a TEĎ! „JSEM ŠŤASTNÁ“ a ne „budu šťastná“.

Mějme jen pozitivní myšlenky, žijme přítomným okamžikem a já nám k tomu přeji hodně síly!


Heenna - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak dosáhnout vnitřního klidu?:

Jak dosáhnout vnitřního klidu?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nevím..já nikdy nemeditovala..snad to pomáháSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Když má někdo problémy v rodině, zvláště, týkají-li se ohroženého zdraví někoho blízkého, může člověk meditovat nekonečně dlouho, ale strachu o svého blízkého se nezbaví.
Obrázek uživatelky
profil
článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles