Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem se připravovala na porod

20. 04. 2010 | Vaše příběhy

Jsem člověk, který se bojí doktorů, a to doslova. Když mám jít k doktorovi, celou noc nespím, buší mi srdce a při vchodu do čekárny nebo do zdravotnického zařízení se mi klepou ruce, nohy a je mi špatně. Vím, je to hrozné, ale je to tak.

Ani se moc nebojím přímo doktora, ale toho co mi řekne. Ještě než jsem byla těhotná a o miminku ani neuvažovala, už jsem přemýšlela nad tím, jak budu zvládat lékařské kontroly, vyšetření a skoro týdenní pobyt v nemocnici. Když jsem otěhotněla, bylo to najednou jiné, ano strach z doktorů tu byl stále, ale tentokrát to byl spíše strach o miminko. Ze stresu mi sestřička párkrát naměřila i vysoký tlak, a tak jsem dostala domů tlakoměr a musela jsem si ho měřit sama a tlak byl v pořádku.

Před každou návštěvou v poradně jsem nespala a klepala se strachy, co pan doktor objeví, jistě si dovedete představit, jak moc se mi ulevilo, když jsem z čekárny vycházela s tím, že je vše v naprostém pořádku a miminko roste jak má. Z ordinace jsem vždy doslova vyletěla jako ptáček! Celé těhotenství až na silné nevolnosti naštěstí proběhlo v pořádku, malej rostl jak měl a já jsem se moc těšila, až vykoukne na svět.

Manžel chtěl být u porodu a já za to byla šťastná, věděla jsem, že mi to hodně pomůže, hlavně psychicky. Blížil se termín porodu a ani náznaku, že by se porod blížil a já už začínala být zoufalá, všemožnými "babskými" radami jsem zkoušela porod uspíšit. Pravidelně jsem pila maliníkový čaj, chodila na dlouhé procházky, sem a tam po schodech a prostě nic. Najednou bylo po termínu a já přenášela již 7 dní. V naší porodnici to začínají řešit až po deseti dnech nebo když je něco v nepořádku. Ovšem já měla obrovský strach z nástupu do nemocnici a hrozby vyvolání porodu, slýchala jsem doslova hororové příběhy o tom jak strašné a pomalé to je, když se porod uměle vyvolá. Ale už jsem byla smířená skoro se vším, nic jiného mi ani nezbylo. V úterý ráno jsem volala do porodnice, kde jsem plánovala rodit, že mě k nim můj dr. poslal na vyšetření když budu rodit u nich, a tak jsem byla objednaná na pátek. Hrozně jsem se bála toho, že si mě tam rovnou nechají, a tak jsem druhý den vstala brzo ráno.

Uklidila jsem celý dům, vyžehlila poslední prádlo, ještě jednou vše pro miminko překontrolovala, něco přibalila do připravené tašky do porodnice a ještě jsem přes internet dokopila nějaké oblečky a potřeby pro miminko. K obědu jsem dělala palačinky, nutno ještě podotknout, že ten den mi od rána bylo tak nějak divně, čůrat jsem chodila snad po pěti minutách a všechno mě tam dole hrozně tlačilo, to jsem ovšem přikládala vysokému stupni těhotenství.

Když jsem smažila první palačinku začala jsem pociťovat mne neznámou bolest, ze začátku jsem tomu nevěnovala pozornost, ale když bolest sílila, nedalo se jí nevšimnout, bolesti se stupňovaly, ale pravidelné nebyly, a tak jsem říkala manželovi, že ještě počkáme. Na jednu stranu jsem se hrozně bála, ale na druhou jsem věděla, že zanedlouho bude náš chlapeček na světě a už bude jen dobře. Večer jsem se šla vykoupat, poté se bolesti zmírnily, ale po několika minutách ještě více zesílily, a tak jsme vyrazili do porodnice, manžel byl po celou dobu se mnou a já ho nespustila z očí. Do porodnice jsme vyrazili po déváté večer, ve dvanáct hodin jsem měla takové bolesti, že jsem se už ani nemohla zvednout z postele, jen jsem manželovi drtila ruku a prodýchávala jsem ty obrovské bolesti. Bohužel ani pravidelné vyšetřování mne neuklidnilo, bolesti byli pravidelné a silné a stále jsem se neotvírala, ale doktoři říkali, že ještě počkáme. Kolem čtvrté hodiny ranní přišla sestřička, že jdeme na sál a že mi dá infuzi, ani si nedovedete představit, jak jsem se těšila, že infuze porod urychlí a konečně to bude za mnou.

Omyl, infuze způsobila jen to, že jsem měla obrovské bolesti, které mi střílely až do zad, nemohla jsem se ani hnout, otočit prostě nic, chvílemi jsem i brečela, nejsem nějaká cíťa, i když se doktorů bojím, bolest snáším celkem dobře, ale tohle bylo opravdu hrozné. Když mi daly už druhou infuzi, po které se stále nic nedělo, začali doktoři mluvit o císařském řezu, malému začaly klesat ozvy, já byla otevřená jen malinko a v blížících se tří hodinách by porod určitě nenastal a i kdyby jo, pochybuji, že bych ho zvládla, byla jsem hrozně vysílená, klepaly se mi nohy. Zkoušeli vše možné, ale nic nepomohlo, a tak se rozhodlo pro císařský řez. Možná to bude znít blbě, ale já se nemohla dočkat, až mě převezou na sál a uspí mě, manžel mě pořád uklidňoval, ale já chtěla jen jedno,  a to aby ty obrovské bolesti už skončily.  A tak se malej v 7.51 hod. narodil císařským řezem, zcela zdravý krásný klučina. Když jsem se probudila, moc mě mrzelo, že jsem neporodila klasicky, ale to, že byl malej zdravej, bylo to nejdůležitější. Najednou jsem se cítila jak v nebi, zahrnul mne pocit štěstí a velké mateřské lásky. Byl to nepopsatelný zážitek!

 

Lipsas – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
souhlasim s alenapabiz- kdyz se rodi beze strachu, jde to jedna basen. jasne ze to boli, ale ta bolest stoji za to a jakmile vam to male daji do ruky, hned na ni zapomenete. ja si to nejhorsi odbyla doma, do porodnice jsem jela uz opravdu na posledni chvili, sproste jsem nadavala, ze uz nikdy rodit nebudu, ale jakmile jsem porodila, hned jsem se tesila na dalsi tehotenstvi a porodSmajlík. a pro Lipsas- nebudte smutna, ze jste nerodila klasicky, po tech hodinach jste musela byt vysilena, budte rada, ze mate krasne zdrave detatko, je jedno jak prislo na svetSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem byla jedna z těch "šťastných", že jsem tehdy přijela do porodnice s taškou autobusem a sama. Horší už to bylo později, nakonec císař, ale dcera mi všechno vynahradila.
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem měla při porodu problémy sice jsem neměla žádné bolesti ale byla jsem málo otevřéna .Dr. pořád čekaly nakonec malého vytahovaly vakuovou pumpou. Nemohly najít ozvy od miminka tak mě nastřihly vnitřně a venkovně a když malého dostaly ven tak měl pupeční šnůru 2 krát kolem krku. Už jsem taky byla rozhodnutá a prosila dr. at udělají císařský řez.Protože jsem 3 hodiny tak strašně tlačila ale pořád říkaly netlačte.Nakonec to vše dobře dopadlo můj chlapeček začal sám dýchat a plakat byla jsem štastná protože jsem měla 2 operativní potraty za sebou. A chlapeček byl po umělém oplození. Tak všem maminkám držím palečky a nebojte se ničeho.
Obrázek uživatelky
profil
jsem musela nakonec rodit císařským řezem a souhlasím, že po 15 hodinách ukrutných bolestí, i křížových, jsem byla ráda, že mi tu infuzi dají a já budu v pohodě. měla jsem to o to horší, že většinu z těch 15 hodin proležela, protože jsem měla napojený kardiograf kvůli miminku a když jsem se pohnula, tak nebylo ozvy slyšet. hodně štěstí a síly všem budoucím maminkám
Obrázek uživatelky
profil
Rodila jsem 4-krát,ale ani jednou jsem neměla strach.Neměla jsem ty bolesti,které prodělají jiné rodičky.Poslední porod byl sice komplikovaný,poloha byla příčná a hrozil císařský řez,ale doktor ji ve mně otočil a tak porod proběhl normální cestou.Malá rada rodičkám: Určitě se nebojte,strach vše zhoršuje.A hlavně prodýchávejte v kontrakci,velice to pomáhá ! Dítěti se dostane kyslík a vám se uleví.Přeji Vám hodně radosti z nového človíčka.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles