Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem se učila vařit

17. 10. 2010 | Vaše příběhy

Jako holka jsem se o vaření nikdy moc nezajímala. Maximálně jsem mamince míchala nějakou cibulku nebo maso. Jediné, co jsem uměla, byla míchaná vejce, buřty s cibulí a polévka z pytlíku. Maminka mi vždycky, když vařila, říkala, abych taky koukala jak co dělá, abych se prý něčemu přiučila. jenže v tu dobu mne žádné vaření nezajímalo.

Když mi bylo sedmnáct let, začala jsem chodit se starším klukem. Po roce jsem se k němu nastěhovala. Když jsem chodila do školy a on do práce, oba jsme se stravovali v jídelnách. Pak byly prázdniny a já byla doma. Najednou jsem si řekla, že bych měla uvařit. Vůbec jsem nevěděla co, nic jsem neuměla.
Zašla jsem do obchodu a nakoupila různé suroviny. Doma jsem nákup vybalila a nevěděla, co mám uvařit. Rozhodla jsem, že udělám rizoto. Rýži jsem nasypala do vody a dala vařit.

Maso jsem nakrájela na kousky a osmahla, potom jsem přidala žampiony a nějakou zeleninu, vše zalila vodou, osolila, řádně opepřila a pak jsem přidala kečup, to, že do rizota kečup nepatří, že červené je proto, že se tam dává červená paprika, jsem samozřejmě nevěděla. Rýže se rozvařila tak, že nebylo poznat, že je to rýže, vše jsem smíchala a místo rizota jsem měla "něco," co nevypadalo vůbec chutně. Měla jsem hlad a tak jsem se pustila do jídla, samozřejmě se to skoro nedalo jíst, bylo to bez chuti, jen slané a hodně pálivé. Řekla jsem si, že to jíst nebudu a nakonec jsem k obědu udělala obalovaný chleba ve vajíčku. Když přijel přítel z práce, nabídla jsem mu obalovaný chléb a říkala mu o nepovedeném obědu.

Řekl, že chce ten oběd, že má rizoto rád. Říkala jsem, že se mi nepovedlo, ale trval na tom, že chce ochutnat. Už když jsem před něj postavila talíř s "rizotem" divně koukal, ale do jídla se nakonec pustil. Snědl skoro půl talíře a pak řekl, že už nemůže. Já samozřejmě věděla, že se to nedá jíst. Druhý den jsem se rozhodla, že uvařím bramboračku a bramboráky, samozřejmě jsem neměla ani tušení, jak se bramboračka dělá a tak jsem volala mamce. Bramboračka se nakonec povedla a bramboráky také, díky mamince  - zkušené kuchařce. Každý den jsem zkoušela něco jiného, vždy, když jsem si nevěděla rady, byla samozřejmě na telefonu maminka, přítel si chválil dobré jídlo a já se zanedlouho pustila i do bábovky a koláče.

Vaření mě začalo hrozně bavit. Za pár měsíců ze mě byla celkem dobrá kuchařka, která uměla guláš, svíčkovou, polévky, dokonce knedlíky a nejrůznější zákusky. Přítel za těch pár měsíců nabral šest kilo, které pak pracně shazoval v posilovně.

Až po několika letech, kdy už jsme byli manželé mi řekl, že to rizoto tenkrát se nedalo jíst, ale že mu bylo hloupé ho odmítnout a tak prostě jedl a jedl...Dnes mne vaření velice baví, vařím pro manžela a teď už i pro našeho syna. Jaké by bylo vše jednodušší, kdybych tenkrát maminku poslechla a občas zavítala do kuchyně, když vařila.

 

Lipsas – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já jsem musela doma vařit od 13 let,tak pro mě vaření nebyl problém,dcery jsem k tomu také vedla a když si s něčím nevědí rady,tak jsem na telefonu.Nejstarší dcera dokonce se tomuto povolání vyučila a dnes vaří ve školce.Dcery mám 3 a všechny umí vařit dobře i skvěle pečou.Přítelova dcera neumí vařit téměř nic(má na to manžela) a nikdy nepeče.
Obrázek uživatelky
profil
kdyby...hlavně, že se to dá dohonit, jsou horší věciSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mne to nerobí problém
Obrázek uživatelky
profil
ja som sa do varenia dostala akosi bez námahy
Obrázek uživatelky
profil
moje mamka z kuchyně vyháněla, že se jí pletu - byla jsem dobrá jen na "pomocné práce" (škrábání nebo strouhání brambor, mytí nádobí ap.). K ruce jsem byla babičce, ta mě nechala si všechno osahat a její rady "slyším" dodnes. Nakonec jsem se naučila vařit sama - z kuchařek - ale podle babičky jsem měla na to cit. Asi po ní... Dodatečně děkuju, babi, tam nahoru!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek