Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem soutěžila

19. 01. 2013 | Vaše příběhy

Jsem soutěživý typ. Už jako dítě jsem v různých časopisech vyhledávala soutěžní otázky a na korespondenčním lístku odesílala odpovědi. „Koresponďáky“ jsem si vždy kupovala z peněz, které jsem dostávala na svačinu.

Musím se pochlubit, že jsem v dětském období získala několik výher jako například odznak československé televize, gramodesku Dušana Grúně, podpis Miss Kateřiny Kristelové, která později emigrovala, ešus a spoustu drobností. Pro některé čtenáře jsou uvedeny neznámé pojmy, musím podotknout, že můj rok narození je 1953. Takže výhry byly z roku 1969 směrem dolů. Moje máma mi celkem fandila, protože ona byla velká sázkařka Sportky, takže se jí taky někdy podařila výhra v maximální výši 48 Kč. Ale tato vášeň pro soutěžení mě provází stále. 

jak jsem soutěžilaV loňském roce jsem objevila na jednom portálu soutěž o týdenní pobyt v Krušných horách v obci Kovářská. Nebyla to jednoduchá soutěž, protože jsem musela zapojit své přátele, kamarády a členy rodiny. „Ježíšmarjá, mami, kdy tě to přestane bavit. Já mám své starosti a ne, abych myslel na to, že ti mám dát hlas,“ zlobil se na mne mladší  syn, že ho stále otravuji. „Ale jdi ty, až budeš ty o něco soutěžit, tak ti taky pomůžu,“ usmívám se a pohladím ho po vlasech, přesto, že je mu už 36 let. Sama dobře vím, že taky soutěží.  Kamarádky bez reptání poctivě dávaly hlasy a dokonce jsem oslovila i čtrnáctiletou dívku od sousedů. Jakmile jsem ji uviděla, že je na Facebooku, hned jsem ji posílala dát hlas. Už mě taky musela mít plné zuby, ale já byla neoblomná. Uběhlo několik týdnů, kdy se dávaly hlasy a já si stále držela první pořadí, pak následovalo zasílání SMS zpráv. Tajně jsem kradla z manželova mobilu SMS, poprosila jsem opět své syny a snachu a kamarádky. 

Takže když to zkrátím, vyhrála jsem první pořadí, a tudíž jsem mohla odjet na týdenní wellness pobyt ve vesnici Kovářská v Krušných horách v  penzionu  Avionika. Neumíte si představit mou obrovskou radost. Jsem turista,  miluji hory a historii. Konečně mi přišla informace o mé výhře a potřebné doklady, které jsem měla mít s sebou. V penzionu jsem si objednala termín, jenže už to byla polovina října 2011. „Snad tam nebude už sníh?“ děsil se manžel, protože nerad jezdí, když je na silnicích napadaný sníh. Cesta z Pardubic byla daleká, ale krásně svítilo sluníčko, nádherný podzim. V Kovářské nás čekal útulný pokojíček, a v dalších dnech  sauna a vířivka.  Při našich procházkách  jsme zjistili,  že v Kovářské se odehrála velká letecká bitva za války. Proto jsme také navštívili místní muzeum, kde bylo spousta nálezů z druhé světové války. Dokonce ve vesnici byla zachována architektura ze Sudet. Pro mě to bylo něco úžasného.

Mám ráda historii, jakoukoliv, co na mne dýchne. Na našich vycházkách a turistických pochodech jsme se mohli setkat s těmito historickými událostmi. V Měděnci  jsme navštívili i doly, kde se těžila měď. Měli jsme i tu možnost si popovídat o historii těchto dolů s mužem, který tam dřív pracoval. V Jáchymově jsme zavítali k uranovým dolům a měla jsem husí kůži a takový divný pocit, když jsem viděla ještě strážné budky, ostnaté dráty a mohla si přečíst historii těchto dolů. Co museli vytrpět odsouzení, kteří byli na nucených pracích v uranových dolech. Přímo naproti penzionu Avionika byla zřícenina bývalé kovárny, kde se také za války vyráběly zbraně. Dál v lese jsme si tajně prošli oplocenou bývalou vápenku, která vypadla jako zřícenina nějakého hradu. Nachodili  jsme spoustu kilometrů, prošli jsme si lesy, navštívili jsme města v okolí Kovářské, ať už to byly Vejprty, kde se natáčel film Hlídač číslo 47, nebo Klášterec nad  Ohří s překrásným zámkem,  Boží dar s poštou, kde končí vánoční přání pro Ježíška.

Byl to úžasný víkend a opravdu jsme si ho vychutnali a užili. Po celou dobu týdenního pobytu nám počasí přálo a večer  před odjezdem začal padat sníh a silně se ochladilo.  Ale přesto, prošli jsme velký kus krás naši vlasti. Tuto oblast mohu jen a jen doporučit cestovatelům.  

Lydie950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem soutěžila:

Jak jsem soutěžila
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky soutěžím, ale jen s křížovkami, sudoku, kvízy a pod. Na hlasování bych neměla nervy.
Přeju ti hodně úspěchů v příštích soutěžích.
Obrázek uživatelky
profil
i když já málo vyhrávám,Smajlík tak druhým moc výhry přeji...
Moc hezky jsi to napsala
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok.
Prajem ti veľa úspechov a krásnych výhier v ďalších súťažiach.
Obrázek uživatelky
profil
V tomto kraji jsem prožila nejkrásnější část svého života, bydleli jsme 15 let v Klášterci nad Ohří, narodily se zde obě děti a hlavně, byla jsem v tu dobu mladá, ráda na tuto dobu vzpomínám, měla jsem tu i zaměstnání, které mně naplňovalo. Ale bohužel už je ta doba dávno pryč.
Obrázek uživatelky
profil
I já znám tento kraj. Jezdíme k synovi poblíž Klášterce, na dovolené jsme byli na Bublavě, prošli pěšky mnoho krásných míst nejen u nás ale i v Německu. Na Měděnec jezdí naši mladí lyžovat, nejednou jsme se tam procházeli. Krušné hory jsou opravdu pěkné!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles