Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme se nedočkali

19. 02. 2012 | Vaše příběhy
Na návštěvu téhle restaurace jsem se dlouho těšila. Manžel ji znal ze svého trampování po oblasti Jeseníků. Byla vyhlášená svým usměvavým kuchařem a dobrým jídlem. Svou první návštěvu jsme si naplánovali na konec listopadu, ale to už měla zavřeno. O to víc jsme se těšili na náš srpnový výlet.

Když jme ke kýženému místu dorazili, vypadalo všechno celkem dobře. Na moderním hřišti vybaveném několika skluzavkami, trampolínami, pískovištěm a nejrůznějšími lezeckými konstrukcemi se prohánělo plno dětí. Terasa byla plná dospělých, kteří si vychutnávali odpolední kávu nebo jen tak lelkovali a občas očkem mrkli na své ratolesti.

Ovšem uvnitř samotné restaurace to vypadalo úplně jinak. Přesněji řečeno, byli jsme tam sami. Řekli jsme si, že tou bude asi tím horkem a posadili se ke stolu. Číšník několikrát prošel okolo nás od výčepu do kuchyně a zase zpět, ale nikdy si nás nevšiml. Jídelní lístek také nebyl nikde v dohledu, takže se manžel nakonec naštval a zastoupil mu cestu s dotazem, co si můžeme dát k obědu. Odpověděl, že kung-pao nebo řízek. Poněkud malý výběr na restauraci o letním víkendovém provozu, ale budiž. Objednali jsme si ještě dvě sklenice kofoly a čekali.

Zpočátku jsme se trošku bavili pohledem na evidentně nešikovnou servírku u baru, která nám po malých trošičkách natáčela kofolu. Smích nás ale velice brzy přešel, protože natočení dvou sklenic jí trvalo skoro čtvrt hodiny! Pomoc! A to jsem netušila, co nás ještě čeká.

Po dalších dvaceti minutách čekání jsme začali být mírně nervózní. Tehdy dvouletý synek už pobrekával hlady a já se vydala do kuchyně s dotazem, kdy že to jídlo bude. Abyste rozuměli, číšníka jsem od té doby nezahlédla a servírka u baru jen nechápavě krčila rameny. V kuchyni jsem našla kuchaře i postrádanou obsluhu v družné řeči s cigaretou v puse. Plotny byly studené. Zasyčela jsem něco o tom, ať sebou mrsknou, jinak odcházíme bez placení. Povedlo se, za dalších dvacet minut bylo jídlo na stole. Jeho kvalitu raději popisovat nebudu. Řízek ještě ušel, ale za takové kung-pao, které jsem dostala já, by se musel stydět i učeň prvního ročníku!

Rozhodli jsme se neriskovat kávu, ale Gábísek ještě prosil o lineckou hvězdičku, kterou viděl v prosklené vitríně. Řekli jsme si, že tohle přece nemůže tak dlouho trvat. Omyl, mohlo. Servírka nám zákusek odmítla vydat s tím, že musíme počkat na kolegu. Pak se i ona někam ztratila a my zůstali v prázdné hospodě sami. Manžel se naštval, vyndal z vitríny kýžený zákusek a odpočítal na barový pult naši dlužnou částku do haléřku přesně. O žádném dýšku nemohla být ani řeč. Opustili jsme hospodu značně mrzutí a mizerně najedení. Naštěstí jsme brzo narazili na stánek s langoši. Myslím, že jsem tak dobrý langoš ještě nikdy nejedla!


Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
treba im spraviť antireklamu.
A druhý raz za neobsluhu neplatiť!!!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík škoda jen, že jsi nenapsala o jakou hospodu a kde šlo. Aspoň by naše čtenářky věděly, komu se mají z daleka na svých toulkách vyhnout Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že se v dnešní době plno personálu restaurací chová k zákazníkům tak, jak to popisuješ. Vždyť snad jsou placeni z tržby, či ne? SmajlíkSmajlík
Pěkně jsi to popsala. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Za takovou obsluhu a takové jídlo bych ani nezaplatila a odešla bych
Obrázek uživatelky
profil
že nejsem sama, kdo měl na "úžasnou" obsluhu štěstí.
Nebyli jsme nakonec ve stejné hospodě?Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles