Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme se nenechaly napálit

2. 08. 2011 | Vaše příběhy
Stalo se to před několika lety. S mojí maminkou bydlel v domku její vnuk Petr s přítelkyní Míšou. O jednom zimním víkendu si mladí vyjeli zalyžovat na Šumavu. V neděli odpoledne jsem se zastavila pro maminku, abych se s ní trochu prošla. Měla problémy s chůzí, tak jsem ji vodila na procházky. Bylo chladné zimní odpoledne, sněhu bylo jen pár centimetrů.

Když jsme se vracely z procházky, zahlédly jsme, jak kolem maminčina domku obchází nějaký muž. Byl oblečen jen v lehkém sáčku a klepal nejen „kosu“, ale i na okno, na dveře, zvonil a od pohledu byl velice nevrlý. Když jsme k němu došly, otázala jsem se, koho hledá. Rozzlobeně mi sdělil, že hledá Míšu, která si u něho objednala hudební CD za 5000 Kč. On jí ta CD přivezl až z Prahy a nikdo není doma. Ptala jsem se, zda Míša byla o jeho příjezdu informovaná. Řekl: „Byli jsme domluveni a ona si klidně odjede na hory.“ Přišlo mi to nějak podezřelé. Zeptala jsem se, jak se Míša jmenuje příjmením, jak se jmenuje její přítel a odkud se znají. Měl perfektní vědomosti. Co mě ještě upoutalo? Muž byl obut v pantoflích. Na dotaz, jak se sem dostal, když není ani pořádně oblečený, mi odvětil, že přijel z Prahy autem. Má bolavou nohu, počítal s tím, že Jak jsme se nenechaly napálitdojede až před dům, předá CD, vyinkasuje peníze a vrátí se zpět do Prahy.

Nepočítal však s tím, že mu při sjezdu z dálnice dojde benzín. Peníze si žádné nevzal, protože věděl, že dostane 5000 Kč na ruku. Auto tudíž odstavil a pěšky se vydal do naší obce, což bylo odhadem 3 km (s bolavou nohou!). Žádal nás, abychom CD převzaly a daly mu peníze, aby si mohl koupit benzín na cestu zpět. Pohotově jsem odpověděla, že doma tolik peněz já ani maminka nemáme. Mamka už z tohoto problému byla nějak nesvá. Pravila, že zavolá synovi, zda mu mladí něco o převzetí CD neříkali. Otevřela domovní dveře a než jsme se nadály, muž byl uvnitř domu. Byl viditelně promrzlý. Šla jsem rychle za ním, zavolala bratrovi, vysvětlila mu, o co jde, a požádala ho, aby urychleně přišel. Byl tam co by dup.

Muže vypoklonkoval s tím, že si měl předem ověřit, zda Míša bude doma. Když muž nasupeně odešel, šel se bratr zadním vchodem podívat, kam půjde. Představte si, auto měl zaparkované před místním hotelem a v něm zřejmě zanechal komplice. Po návratu muže k autu oba velice intenzivně gestikulovali. Maminka se přiznala, že kdybych u toho nebyla, dala by mu nejen peníze, ale ještě by mu uvařila čaj. S bratrem jsme jí domlouvali, že nesmí nikoho domů pouštět. Když se večer vrátili mladí z hor, byli velice překvapeni. Onoho muže neznali a nikde si nic neobjednali. Jen nám všem bylo divné, jak byl onen člověk dobře informován. Tehdy jsme měli opravdu štěstí, že maminka nebyla sama doma.


Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak jsme se nenechaly napálit:

Jak jsme se nenechaly napálit
Jak jsme se nenechaly napálit
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko, našla jsem podle Tvého odkazu Tvůj starý článek a nestačím se divit. Opravdu podvodníci mají nepřebernou škálu triků,jak z lidí dostat peníze.
Ještě štěstí, že to u Vás tak dobře dopadlo.
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký článek,to bylo štěstí,že maminku nenapálil,nebo kdoví jak to mohlo dopadnoutSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak naše babička (85 let) takhle bohužel naletěla. Zazvonil pán, samozřejmě když byla doma sama, že si její dcera (65 let) objednala fotku rodného domu (ten v kterém babička dosud bydlela). Babička byla dojatá, obyčejnou zapaspartovanou přijala a vyplázla 4.000,- Kč!!! Nemám slov ...
Že ta osoba nedorazila když byl plnej barák ... ale vem čert peníze, hlavně že se jí nic nestalo. Je neuvěřitelné co si kdo dokáže vymysletSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za komentíky k článku!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No tak to je hodně poučné a zmátnout by to mohlo nejen důchodce, ale i jiné mnohem pozornější lidi.
Už jen to, že věděl kde dotyčná slečna bydlí je divné a na první pohled věrohodné.
Dobře napsané.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles