Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se nezbláznit

21. 12. 2009 | Vaše příběhy
Stává se nám to občas všem, že míváme všeho plné zuby.

Najednou je život úplně nesnesitelný. Problémy v zaměstnání, kdy termíny začínají přerůstat přes hlavu, věčné pozdní návraty domů, býváme tak utahané, že doma nezvládáme druhou směnu, děti občas vyvedou neplechu, manžel si myslí, že jsme snad roboti k neutahání...

To pak stačí někdy maličkost a ta spolehlivá a vždy zodpovědná, za všech okolností chápající žena vybuchne pro úplnou hloupost, kterou by jindy řešila s úsměvem a mávnutím ruky.

Tak se mi stalo, že jsem v předvánočním blázinci, kdy jsem si ještě o víkendech tahala práci domů, takže už jsem lezla rodině na nervy, přišla domů až večer kolem deváté hodiny. Záclony, které jsem ráno ještě vyprala, nechala v aviváži a nějak automaticky předpokládala, že je dcera po příchodu ze školy nechá okapat a pověsí na okna, prostě byly stále v aviváži.

Tak mi nádherně ujely nervy, že jsem již v chodbě začala ječet jako Viktorka u splavu. Dcera tomu dala korunu, když řekla: "Uklidni se, choleriku!" Tak to byl můj konec, začala jsem brečet jako pominutá.

Dcera okamžitě vymáchala záclony, a když kolem půlnoci visely na oknech,  klidně řekla: "Podívej, mami, tys měla ten vztek ventilovat tím, žes měla okamžitě ty záclony máchat a ne tu ječet na celý barák. Všechno bys ze sebe vybila tou prací."

Vlastně jí vůbec nedošlo, že jsem celý den nic nejedla, potřebovala se osprchovat a ráno o půl páté opět vstávat a začít ten kolotoč nanovo.

Takže dnes již odmítám dělat otroka v práci a rodině jsem oznámila, že část víkendů budu věnovat sama sobě, tedy - trochu se tělesně zušlechtím, občas si zajdu s kamarádkami na kávu, přečtu si kousek knížky, pustím krásnou muziku a třeba si klidně zahraji na počítači nějakou hru.

A vlastně jsem zjistila, že to jde. Jen so nesmím připustit myšlenku, že jsem nepostradatelná. V práci jim došlo, že budu dělat pouze tolik, zač jsem placená, a nedoplácí na to ani moje rodina.

Dnes jsem nejspokojenější člověk, který se dokáže zasmát sám sobě.

Držme se tohoto pravidla všechny, nic si nesmíme nechat přerůst přes hlavu, protože bychom v tom blázinci skutečně skončily.

Zdenka58 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to tak vedieť, tak som psycholog
Obrázek uživatelky
profil
jj SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pravda. Jenže nejhorší na tom je, že někdy je hrozně těžké si říct, teď povolím, teď se to také obejde beze mne. Ale myslím si, že takové to zmoudření přichází časem,věkem, zkušenostmi. Dříve jsem dlouho po půlnoci žehlívala, aby bylo vše jak má být a dneska to bez problémů rozdýchám, když manžel má do práce nevyžehelené kapesníky nebo trička.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hm hm hm
Obrázek uživatelky
profil
Každý strůjce svého štěstí.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles