Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaro

24. 04. 2011 | Vaše příběhy
Tak konečně tu máme jaro, a nádherné krásné dny, to to ale trvalo. Už jsem si myslela, že zase napadne sníh, i když to tak vypadalo, tak přece jen se zem vzchopila a začalo svítit sluníčko. Úplně jsem se toho nemohla dočkat. Až bude foukat větřík, a nebude zas takové horko, budou růst bledulky, krokusy a sněženky. Nejvíce mě na jaře těší krásně zelená travička.

Když pod roztávajícím sněhem krásně vykoukne. Je to potom nádherné. Člověk se ještě víc těší na to, až bude moc provozovat různé sporty a nebo pracovat na své zahrádce. My s maminkou jsme hned pilné. Mamka okopává zahrádku, shrabává lístky apod. Já jsem se zas hned pustila do toulek přírodou. Takže chodím s pejskem víc na  procházky.  A jelikož miluju in-line, tak samozřejmě, že jsme se musely domluvit s kamarádkou a hned se pustit na in-line dráhu, kterou mám pár metrů od baráku. Vede z jedné obce ke druhé.

Nejezdím ale celou trasu, protože na konci jsou hrozně prudké kopce, takže ty jsem se ještě neopovážila sjet. I když jsem taková hyperaktivní osůbka, která má ráda adrenalin, ale do tohoto se mi nějak nechce. Ty nádherné dny si užívám; asi týden po bruslení s kamarádkou jsme se s maminkou vydaly na krásnou procházku po dráze, kde mamka vzala pejska shi-tzu, a já samozřejmě jezdila na bruslích. Je vidět, že je opravdu hezky, na dráze potkávám plno cyklistů a bruslařů. Je hezké, že se takhle jedou krásně projet. Také jsem si hned vytáhla kolo, a  musela jsem se hned jet projet. Jak na nákup, tak i jen na obyčejnou projížďku. Jestli toto krásné počasí ještě vydrží, tak se chci chystat na kole po Viniční do Hejnic, kde mají dobrou cukrárnu, a po Viniční je to opravdu nádherná projížďka přírodou. Sice je to moc dlouhý, jen samé stromy, krajina, písek a zatáčky, ale za ten krásný odpočinek na kole to opravdu stojí.

Musím si ale dávat bacha, jak přišly ty povodně, tak to tam pěkně zničilo cestu, jsou v ní pěkné díry, ale nevím, jestli to už náhodou nespravili, a také je to jeden z důvodů, proč se kouknout do Hejnic.Taky při povodních na tom nebyli zrovna nejlíp. Mamka, která tam už byla se podívat, tak říkala, že tam je také hodně škod. Tak jsem zvědavá, jestli už to tam dali, nebo teprve dávají do kupy. Teď doufám, že krásné jarní slunečné počasí zůstane ještě chvilku. Mám toho ještě hodně v plánu, chtěla bych se se podívat i na větrné elektrárny, které jsou u Albrechtic. Znám jednu takovou krásnou cestičku lesem, je to sice fuška, ale pro ty, co jsou zvyklí takhle sportovat, tak jim to už ani nepřijde. A i když, tak za tu cestu to opravdu stojí. Je tam krásný starý mlýn, a je vidět hodně do Polska, bohužel na ty jejich veliké ošklivé elektrárny, které znečišťují prý ovzduší.

No jinak pořád přemýšlím, co bych ještě mohla podniknout. Jinak se vždycky těším na víkendy, kdy si můžu užívat krásné počasí celý den. Krásné je také se domluvit s partou kamarádů a jít si nějak do přírody sednout a povídat si. Ale jednoho se nemůžu dočkat, a to asi nikdo, a to léta. Doufám, že nepřijdou povodně a nebude pořád pršet jak minulý rok.


Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !