Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem jaká jsem a co Vy?

16. 01. 2010 | Vaše příběhy

No, tak jsem si zas přečetla něco nového o sockách, mezi které asi také patřím. Výkladů tohoto moderního slova je tolik, že není problém se mezi socky včlenit.

Socka může být ten, kdo nevydělává příliš peněz. Tam se tedy směle můžu zařadit, na úkor celé společnosti si dovoluji mít práci, kterou mám ráda a ovládám ji velmi dobře. Žel, není zrovna na vrcholu top zaměstnání. Nicméně mi dovoluje sem tam si pořídit něco na sebe, mám doma nádobí, ložní prádlo atd.

Socka může být také ten, kdo nevydělává vůbec, žije ze sociálních dávek, nebo žebrá. Dá se to ale srovnávat s předchozími větami? Nemyslím si.

Socky se pohybují po městě MHD. No, neříkám, že by mostecká MHD byla nějak kulturně na výši, ale dostanete se všude a v celkem slušném čase.

Socky nenosí značkové oblečení. Nenosí, protože neví, proč by to dělaly. Mám pár značek oblečení, které mám opravdu ráda, jsou kvalitní, některé i české, a originální. Jenže bůhvíproč nemají nápisy složené z dvaceticentimetrových písmen nebo nášivky až ke kolenům. Miluji jednu kosmetickou firmu, a když si sem tam udělám radost, na nehtech se mi neobjeví hologram výrobce, a ani vůně neumí vykřikovat svoje jméno.

Socka má starý mobil. Protože mobil potřebuje k tomu, aby si zavolala, napsala sms, zahrála hru a zjistila, kolik je hodin. Svůj mobil budu mít na Velikonoce dva roky, no nemám se jít zahrabat?

A mohla bych pokračovat do nekonečna, každý by si něco našel. Nevím, kolik je lidí, kteří rozdělují svět na socky a nevímco, ale jednu věc vím zcela jistě: Raději budu sockou společenskou, než sockou duševní. To mi věřte.

Dříve muži bojovali zbraněmi. Dnes bojujeme, navzájem se likvidujeme a poměřujeme penězi. Není mi tak vzdálený příběh člověka, který nemůže zaplatit včas zaměstnancům výplaty, ale který si vozí zadek v naleštěné Kie, a jezdí si na dovolenou do Ameriky. Jestli můžu ještě ke konci svého článku přispět troškou do mlýna, pak chci jen napsat: "Chudoba cti netratí."

Všem krásný nový rok přeje Veronika.


Lindita - čtenářka
Chytrážena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
rozdelovani sveta na socky a nesocky, to je snad problem teenageru a snobu. i kdyz zrejme taky patrim mezi socky, nijak me to netrapiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dosud jsem z toho žádné trauma nechytla.
Mezi horních deset tisíc opravdu nepatřím.
Jsem ráda,že v dnešní složité době jsme
všichni zdraví a nemáme žádné půjčky ani
dluhy.A jestli si mně někdo označí jako
socku,je to jen jeho problém.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale jedno vám povím, pracovala jsem v jednom podniku jako účetní. Podnik prosperoval, ale jen do určité doby.Pan majitel, když zjistil, že si může vzít kdykoli peníze, neváhal.Jezdil s celou rodinou na drahé dovolené v luxusních autech a přitom nebylo na materiál a tudíž ani na výrobu. Podnik zkrachoval.Je tomu už hodně let, ale myslím, že některým zaměstnankyním dluží výplaty dodnes.
Obrázek uživatelky
profil
zaměstnaná bezmála 16 let u jednoho zaměstnavatele za míň a o hodně než je průměrná mzda,jezdím MHD, mobil mám už 4 roky. No a co, i tak může být život pěkný no ne?
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím ,taky jsem pracující socka,minulý zaměstnavatel mi dluží 50 000 a ten nový?včera se objevilo na nástěnce,výplata bude až posledního,nejsou peníze..doufám že tak nedopadnu podruhé-to se jim to jezdí a bydlí pánům zaměstnavatelům Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles