Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsme ve vesmíru sami?

6. 02. 2010 | Vaše příběhy

Zajímám se o všechno možné, čtu všechnu dostupnou literaturu. Jsem skoro posedlá vším, co vypovídá o historii lidstva, všech možných zaniklých civilizacích i záhadných nálezech a událostech.

Kdy jsem se začala tolik zajímat o historii dávných věků a záhadologii?Vlastně úplnou náhodou, nikdo v mém okolí takové zájmy nikdy neměl.

Byla jsem v té době na mateřské dovolené a při cestě s dcerou na procházku mi padla do oka knížka, která byla položena u nás ve verandě na stole. Večer jsem se do ní podívala a četla jedním dechem. Kniha se jmenovala „Tušení stínu“, napsal ji geniální člověk MUDr Ludvík Souček, dnes neprávem opomíjený autor, protože byl ve své době přesvědčený komunista. Později jsem o něm zjistila mnoho zajímavostí. Měl fenomenální paměť, všestranné nadání, ale přitom byl alkoholik. Každý člověk vymykající se davu mívá slabosti, ostatně jako každý z nás…

Později mi maminka řekla, tehdy pracovala v místním pohostinství, že tu knížku přinesl jeden velmi vzdělaný chatař. Chtěl ji půjčit svému známému, který náhodou ten den nepřišel, a tak vzala maminka knihu domů, aby se náhodou neztratila nebo nějak nepoškodila. Při další návštěvě toho pána, byl to letec na penzi, mu vyprávěla, jak mě kniha zaujala. Tak jsem byla zahrnuta dalšími knihami, např. Tušení souvislosti, Záhada jantarové komnaty, Otazníky nad hroby, i jeho sci-fi literaturou Runa Rider, Cesta slepých ptáků atd. Všechny tyto a další knihy jsem si později dokoupila a pak již četla další autory.

Bez Ludvíka Součka by naši čtenáři nepoznali Vzpomínky na budoucnost. Byl to právě on, který knihu přeložil a prosadil její vydání.

Ve své knize Tušení souvislosti avizoval, že napíše pokračování Tušení světla. Jako lékař dobře věděl, že se mu jeho vymezený čas života krátí a knihu psal přímo zběsile. Nikdy ale nevyšla, zmizela z povrchu země, i když rodina potvrdila, že knihu napsal. Osoba, která mu všechny rukopisy přepisovávala, vše popřela a tvrdila, že pan Souček jí před smrtí nic k přepisu nedoručil.

Kde je tedy pravda? Kdo měl zájem, aby kniha nespatřila světlo světa? Co v ní bylo skutečně napsáno a komu to vadilo? Je to již tuším třicet let, co nás Ludvík Souček opustil navždy, ale nikdy se podobná kniha nevyskytla, takže nebyla zcizena, aby se někdo chlubil cizím peřím. Doopravdy věřím, že musela obsahovat fakta, která nám měla zůstat navždy utajena. Či s nimi dále pracují jiní, kteří slouží jiným zájmům?

Je obrovská škoda, že pan Souček opustil tento svět tak záhy, i když svou životosprávou tomu přispěl sám. Kolik ještě mohl napsat vynikajících a čtivých knížek!

Alespoň díky seznámení s jeho psaním se u mne rozvinul celoživotní zájem, touha po poznání, neustálé hledání dalších a dalších zdrojů informací a utváření si vlastního názoru na všelijaké záhadné události. Nemyslím si, že jsem ovlivněna pouze jedním autorem. Spekuluji, proč zanikly tak dokonalé civilizace. Je více možností, jak se mohly stát různé nepředpokládané katastrofy. Možná bylo tehdejší lidstvo natolik vyspělé, že svojí technikou či způsobem života se zničilo samo. A koloběh pokračoval a další civilizace se učily vše dávno před nimi objevené znovu.

Pevně věřím, že na Měsíci i na Marsu byl kdysi před věky život, který zanikl nepředpokládanou katastrofou. I když kdo ví, třeba byli dobře připraveni a dnes nás odněkud sledují, ba jsem přesvědčena, že si dobře chrání své bývalé(?) domoviny.

Proč se asi přestalo létat na Měsíc? Co tam skutečně viděli? Vždyť poznali pouze ždibeček - a co odvrácená strana? Nedostali signál, aby zde žádné výzkumy neprobíhaly? Stejná otázka se týká výzkumu Marsu, myslím si, že výsledky jsou, vzhledem k nákladům, žalostné.

Ve vesmíru jsou miliardy světů, jak si můžeme myslet, že jsme sami? To je velmi děsivý pocit. Jsem pevně přesvědčena, že existují civilizace na mnohem vyšší úrovni, my pro ně nejsme rovnocennými partnery. Co když dávno mezi námi jsou, ale naše mozky nejsou schopné je vnímat?

Zajímám se možná o věci, kterým se vědci vysmějí, ale stejně na různé otázky nejsou ochotni, či neumí uspokojivě odpovědět, aby to nevyvolalo další polemiku.

Jaký máte na tyto věci názor vy, milé dámy? Pokud se se svým názorem připojí i naše opačné polovičky, budu velmi ráda.

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
http://www.stream.cz/video/185563-ufo-na-mesici/ a je tam i hodně dalších videí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Též se zajímám o tyto záhady.Někde jsem četla,že na měsíci byly objeveny nějaké zvláštní stavby.Že je pravděpodobně vybudovala nějaká mimozemská civilizace.Také nevěřím,že jsme v celém vesmíru sami.A kolik pilotů a kosmonautů vidělo UFO.Teď nedávno jsem četla,myslím v magazínu 2000,že se ve vesmíru k naší lodi přiblížilo UFO a bylo to tak blízko,že kosmonauté viděli i postavy uvnitř,žádali zemi o spojení s nimi a bylo jim to zakázáno.Zda je tohle všechno pravda,co se píše,se můžeme jen domnívat.Buď tomu věřit chceme nebo ne.
Obrázek uživatelky
profil
Mně tedy napadla jen jedna poznámka k tomu, proč se přestalo létat na měsíc ... Možná proto, že je to strašně drahé a nic z toho nekápne ... Jinak já rozhodně věřím, že nejsme ve vesmíru sami, ale to neznamená, že bych věřila každé "ufoní záhadě", kterých je bezpočet.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles