Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když kojení nestačí...

6. 09. 2008 | Vaše příběhy

Každý den se na čerstvé i budoucí maminky valí spousta letáků a informací o tom, jak je kojení důležité pro imunitu a další vývoj dítěte. Každá maminka si přeje kojit co nejdéle, ale co když to zkrátka nejde?

I já jsem jako novopečená maminka měla takové představy. Rozkojila jsem se ještě v porodnici a můj Gábísek pil mlíčko hrozně rád. Ze začátku vyžadoval kojení asi po třech hodinách ve dne a po čtyřech v noci, ale jakmile ho přešla novorozenecká žloutenka, byl schopný papat co hodinu a to i v noci.

Notburga s miminkemStalo se, co se stát muselo. Hlavně v noci, rozespalá a unavená, jsem si nedávala na kojení pozor a brzo jsem si vysloužila rozkousané a rozžužlané bradavky. Bolelo to strašně, ale zatla jsem zuby a kojila dál, ovšem s nemalou pomocí mojí tchýně (díky mamko), která trpělivě rovnala Gábískovu pusinku na to správné místo a učila mě kojit vsedě, protože to v porodnici nestihli.

Ale když byly Gábískovi dva měsíce, přišla další rána. Pan doktor mi při preventivní prohlídce řekl, že Gábísek nepřibývá, že mám asi málo mlíčka. Když jsem mu ukázala mokrý flek na tričku, přehodnotil svou diagnózu na řídké mlíčko. Není prý divu, když je Gábísek takový cvalík. Vyprosila jsem si ještě týden. Ve dne jsem kojila co půl hodinu, v noci po hodině. Nehodlala jsem to vzdát. Třeba jen Gábísek nepapá dost zadního mlíčka, které je tučnější.

Notburga s miminkemAle všechno bylo marné. Já byla zbitá jak pes, domácnost neuklizená a Gábísek neustále řval hlady. Nechala jsem si tedy předepsat Sunar. Dodnes panu doktorovi moc vděčím za to, že si na mě našel chvilku a vysvětlil mi, že se to zkrátka někdy stane, když jsou děti hodně velké a hodně hladové, a že za to pravdu ale opravdu nemůžu.

Začala jsem tedy střídat kojení s lahvičkou Sunaru. V lékárně se na mě sloužící magistra dívala jako na vraha, když jsem chtěla krabici Sunaru pro dvouměsíční dítě. „No jo, to jsou ty dnešní slepice, místo, aby kojily, tak si běhaj po zábavách,“ svěřovala se své kolegyni ve vedlejší místnosti, když myslela, že to neslyším. Bylo mi do breku, zaplatila jsem a utekla. Naštěstí doma mi manžel navrhl (po tom, co jsem se mu vybrečela na rameni), že bude pro Sunar chodit sám.

Gábísek byl z nového papání zcela zjevně nadšen. Přestal neustále plakat a za pár dní se poprvé usmál :- Začal se zajímat o hračky a v noci se budil až po třech hodinách. Ovšem u prsu se mazlil rád, někdy i třičtvrtě hodiny.

Nakonec jsem kojila s přikrmováním do šesti měsíců. Dodnes jsem moc ráda, že jsem se nechala od pana doktora přemluvit.

A milé maminky, jestli je mezi vámi některá, která by také chtěla moc a moc kojit, ale nemůže, doufám, že jí můj příběh aspoň trochu utěší a uklidní, protože není tak moc důležité, čím své děťátko krmíte, ale to, že ho máte ráda.


Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, díky za článek, byla jsem na tom podobně před 10 lety se synem, letos se mi narodila dcerka, už v bříšku jsme si domlouvaly, jak nám to tentokrát půjde, ale zase to nešlo. Snažila jsem se, co mi síly stačily, nakonec jsem to obrečela a začala s Bebou. Dnes má Anetka 8 měsíců a 8 kilo. :o))) A je to moc hodné a spokojené miminko.
Obrázek uživatelky
profil
I já jsem chtěla mého prvního syna strašně kojit, ale bohužel jsem to kvůli častým zánětům prsů vydržela jen 2 měsíce(a to už jsem po 14dnech musela přikrmovat). Zato druhého syna jsem kojila do 16 měsíců a klidně bych i pokračovala, kdyby se sám neodstavil.Prostě někdy to jde a jindy ne, záleží na okolnostech.
Obrázek uživatelky
profil
ja mam pet deti a nejdele jsem kojila 3 tydny mam 50 kilo a kojit jsem chtela ale mleko nikdy jsem nemela,proste nekomu to neni dano tak nezoufejte jsme dobre mamy
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem kojila,měla jsem dvě děti do roka, a mléka jsem měla naopak hodně,trpěla jsem,protože po nakrmení mi stejně zbývalo hodně mléka,musela jsem odsávat,jinak se tvořily zatvrdlinky a prsa bolely. Nevidím nic špatného na přikrmování sušeným mlékem,a divím se té magistře,že takto reagovala! Je přece spousta maminek,které kojit chtějí,ale zdravotní stav jim to nedovolí-užívání léků,vpáčené bradavky a pod.
A pisatelka má pravdu,pro děťátko je kontakt s maminkou velmi důležitýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles