Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konec feminismu prosím

8. 03. 2010 | Vaše příběhy

Jsem unavená. Za svůj život jsem už absolvovala přibližně 14 889 debat o feminismu a přibližně stejný počet debat o rasismu. Časem se už ani člověku nechce začínat, má pocit jisté marnosti. Protože i když tolikrát napíšete, že 2 plus 2 jsou 4, oni stejně budou tvrdit, že je to 3 nebo alespoň 1,5.

Feminismus nemusí dnes – ve dvacátem prvním století – svou existenci obhajovat. Feminismus prostě je a bude. Články, které uvažují nad tím, zda by feminismus vůbec měl nebo neměl na světě být, patří do starého šrotu. V devadesátých letech minulého století jich vyšly tuny. Zapátrejte prosím v archívech a přečtěte si je, ať se pořád dokola neopakujete. Jste jak zaseklá stará deska.

Nohy si holím a muže mám ráda. Tak především - feminismus není jeden. Když se označím za feministku, neznamená to automaticky, že nenávidím muže, neholím si nohy, každý sex považuju za znásilnění, nesmíte mi otevřít dveře a zaplatit tu a tam v restauraci. To je naprostá hovadina.

Feminismus je jen zastřešující pojem – například jako je zastřešující pojem slovo „politika“ nebo „věda“. Pod slovo „politika“ se také schovají levicové strany, extrémistické strany i pravice, křesťané, zelení a tak dál. Z některých se vám dělá špatně, některé jsou vám blíž a některé přímo podporujete. Každý z nás je – ať chce nebo ne - politický tvor. A stejně je to s feminismem a jeho typy.

John Stuart Mill

Jsou typy a proudy feminismu, jako jsou například ten radikální nebo feminismus marxistický, které máte naprosté právo nenávidět a kritizovat. V publikacích těchto směrů skutečně najdete neskutečné věci, které vás právem pobuřují. Ale prosím rozlišujte a přistupujte k feminismu alespoň s minimální znalostí. Existuje spousta dalších směrů a typů feminismu. Mezi nimi je i velmi sympatický feminismus liberální, jehož zakladatelem byl anglický filosof a ekonom John Stuart Mill.

Mill obhajoval, aby se ženám dala možnost prokázat, že jsou schopny studovat a pracovat. Vycházel z předpokladu, že stejně jako se potvrdilo, že otroctví je jen sociálně zkonstruované a že otroci jsou po osvobození schopni samostatného plnohodnotného života, mohlo by se prokázat i to, že ženy nemusí být zavřené doma a mohou rozvíjet své schopnosti a osobnost. Dnešní liberální feminismus nepožaduje naprosto žádné extrémy. Kdybyste si přečetli nějakou odbornější publikaci, překvapilo by vás, že byste nejspíš podepsaly/i každou větu a hrdě se k liberálnímu feminismu přihlásili (muži i ženy), stejně jako se k němu hlásím já. Doporučuji si zadat liberální feminismus do vyhledávače. Feministky.com jsou podvrh. Prosím nepište už rozhořčeně o stránkách feministky.com. Je to podvod! Kolikrát ještě bude potřeba napsat, že jde o trapný pokus o zneužití pojmu feminismus. Podařilo se jim jen zkrátka obsadit atraktivní doménu, která byla volná, k reklamním účelům a na různé pitomosti. Zbytečně jim naháníte čtenost.

Naivní Češky

Neznám žádnou jinou zemi, kde by se po 20 letech stále debatovalo o tom, zda feminismus přijmout nebo zatratit. Všude jinde v západním světě vědí, že feminismus jako hnutí udělal pro ženy na téhle planetě strašně moc a jen díky odvážným feministkám a feministům, kterých v historii - a dokonce i té české - nebylo málo, mohou dnes ženy chodit volně po ulici, mohou volit, studovat a chodit do práce a brát za to slušný plat. Jen díky feminismu ženy přestaly být méněcenné bytosti a svět nás bere vážně.

Proto nadskakuji vzteky, když nevděčné a v tomto oboru nevzdělané naivní Češky a jejich rádoby vtipní mužští kolegáčkové začnou naprosto bez jakýchkoliv znalostí kálet do vlastního hnízda.


 

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
k čemu je ten článek dobrý?
Obrázek uživatelky
profil
na 100 procent také. Také mi moc vadí, když lidé odsuzují něco, o čem nemají ani potuchy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles