Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koupání, ale se vším všudy?

4. 09. 2010 | Vaše příběhy
     Znám několik dospělých lidí, kteří neumí plavat. Prostě neumí. Nevím, zda je to způsobeno nějakou frustrací, ale prostě s větším množství vody se nekamarádí, přesto, že rádi a pravidelně jezdívají na dovolenou k moři, nikdo je prozatím nepřesvědčil k tomu, aby měli alespoň nepatrnou snahu k tomu, naučit se plavat, jelikož je pro ně voda pouhým osvěžením. Náš syn byl ve svém dětství zářným příkladem toho, že člověk nemůže věřit všemu, co nejen slyší, ale i vidí.
     Od narození našeho syna jsme neměli žádný problém, který by se týkal styku s vodou, či koupáním. Spíše naopak...
     .....
po koupání jsem měla problém ho vůbec dostat z vany, všude kolem byly hračky, které mu navíc nestačily, tak si ke hraní pronajímal vše, nač dosáhl.
      Říkala jsem si..., ach jo, tak to si užijeme, to bude celá moje sestra,- z vody ho jen tak nedostanu. V tomhle jsem se nemýlila. Opravdu. Dostat syna z brouzdaliště byl nadlidský výkon. Ale....., mýlila jsem se naopak v tom, že bude po mé sestře. Moje sestra byla taková kachna, že by i kachňata mohla učit. Je pravda, že zkoušky z potápění prováděla již jako hodně malý capart ve vaně a poté svoje čísla zkoušela v bazénu, rybníce.., přehradě. Nebylo člověka, který by tomu dokázal zabránit, jelikož uměla velmi brzy plavat tak, že ve vodě každému "zdrhla" a slovní upomínání a výhrůžky byly k ničemu. Ani už nevím, čí to byl nápad, ale k dispozici měla na vaně i brýle do vody, -- ještěže tam nebyl i šnorchl!
     Jednoho dne jsme se se sestrou domluvily, že půjdeme na místní bazén, jelikož letní počasí si tuto "kulturu" vyžádalo a že se při té příležitosti pokusíme naučit plavat mého syna, - bez rukávků, - bez ničeho - prostě, že ho naučíme plavat. Nejprve jsme ho nechaly v brouzdališti, sledovaly jsme jej, ovšem, pak nastala ta doba D. Ani jednu z nás by nikdy nenapadlo, jaký to bude problém.....
      Venku v bazénu, ve vnitřím bazénu, já a střídavě moje sestra jsme se pokoušely naučit mého syna plavat. Zkoušely jsme všechno možné,- byly jsme proti sobě, aby můj syn udělal dvě tempa od jedné ke druhé, kruh, rukávky, pak jen s rukávky, - absolutní fiasko.
      Další návštěvu tohoto bazénu jsem již se synem absolvovala sama, ovšem, za tím samým účelem. Měla jsem spálený krk i ramena, a to pouze od toho, jak se mne syn nechtěl ve vodě pustit. Žádné sliby nepomáhaly, byl z bazénu slyšet jen křik. Plavala jsem se synem zavěšeným na krku, prostě jsem syna měla na zádech, asi jako batoh, to bylo něco, a ani já nejsem plavkyně stvořená pro nějaké závody, ale věřím si tak, jak si můžu dovolit. Syna jsem plavat nenaučila.  To opravdu nebylo v mých silách.
     Můj syn však nakonec, vzhledem k nějakým prováděným testům ve spolupráci s mateřskou školkou a základní školou, nastoupil do  sportovní školy,  s plaveckým zaměřením. V zaměření sice nesetrval, ovšem plave naprosto perfektně.
     Léto, tak jaké by mělo být...., dáme na předsudky, nebo na vlastní rozum. Myslím si, že dát na obojí, bude to pravé "ořechové".
     A na závěr bych vám chtěla napsat, že jsem došla k tomu, že i já mám doma, v paneláku...,- KACHNU!
    
    
    

Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !