Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásná a svěží - to je to, oč běží

4. 10. 2010 | Vaše příběhy

Příroda obdaří každého něčím jiným - někdo má krásné a husté vlasy, jiný může sníst co chce a nepřibere, ale co dělat, když nás náš vzhled trápí až moc?

Mnoho věcí se dá zakamuflovat bezvadným a šikovným líčením, s vlasy poradí a pomůže kadeřnice a kvalitní vlasové přípravky, postavu můžeme vylepšit dietou, cvičením a pohybem, ale co s pletí? Pleť o nás vypovídá mnohé a také zobrazuje náš momentální zdravotní stav.

Věděli jste například, že pupínky signalizují špatnou funkci ledvin a plic? Také otoky víček mohou ukazovat na nesprávnou funkci ledvin, ale celkový vzhled pleti ukazuje vlastně celý náš momentální stav - psychický i zdravotní. Vypjatá, hladká a krásná pleť je snem každé ženy, ale jen málo z nás se může pochlubit vskutku bezchybnou a dokonalou pletí. Jsou ženy, které neváhají utrácet za omlazující a drahou kosmetiku a navštěvují i plastické chirurgy.

Stárnutí pleti a vůbec celkovému stárnutí ale  nezabráníme a je poněkud pošetilé, alespoň podle mého názoru - chtít vypadat v padesáti jako dvacítka. Možná nám to někdo uvěří, pokud budeme moderně a mladistvě oblečeny, a budeme mít štíhlou a pružnou postavu -  ale jen do té doby, než se otočíme a pozorovatel zahlédne i náš obličej.

Líčení moc nepoužívám, jen při vyjímečných příležitostech, ale doma mnohdy zkouším doporučované rady z časopisů i od kamarádek. Drahou omlazující kosmetiku nekupuji a mnohdy mě i zarážejí ceny kosmetických výrobků, obzvláště pleťových masek. Doma si můžeme vyrobit lehce pleťovou masku z dostupných surovin. Například tuhle jsem četla návod na Chladivou masku - čtvrt sklenice šlehačky se smíchá se dvěma polévkovými lžícemi ovesné moučky. Hm, říkala jsem si, to by nemuselo být špatné! A taky nebylo, moučku jsem doma neměla, do obchodu zajít se mi nechtělo a tak jsem nakonec s plnou miskou ušlehané šlehačky přemýšlela, co dál... Mňam, byla moc dobrá!  :-)) A co teprve taková maska z čokolády!
Potom jsem přemýšlela o masce zeleninové, zelenina je určitě výborná nejen k jídlu, ale i pro pleť. Mrkev pokožku osvěží, okurka pokožku vypne a dodá vlhkost, rajčata slibovaly v návodu zvýšení pružnosti. Nakonec jsem si udělala zeleninový salát!

Hm, tak co tu ještě máme? Dívala jsem se do lednice a pak mě to napadlo! No jistě, maska z vaječných bílků! Syrové bílky obvykle nejím, ovšem pokud nejsou ušlehané jako sníh a... Kuš! Okřikla jsem tu svou mlsnou a na omytou tvář nanesla připravenou masku z bílků. Krásně chladila, podle návodu se měla nechat účinkovat 20 minut a slibovala zpevňující, výživný a stahující účinek. Budu krásná!

A aby mi maska neodkapávala na oblečení, natáhla jsem se chviličku na sedačku. Dvacet minut relaxace jsem ale nedodržela, probudil mě až zvonek u dveří. Vyskočila jsem a běžela tak, jak jsem byla, ke dveřím. Oknem jsem totiž viděla, že zvoní pošťák. Úplně jsem  ale zapomněla, že na tváři mám zkrášlovací bílkovou masku!

Převzala jsem od pošťáka zásilku a nejdřív jsem nechápala, proč se na mě tak divně dívá. Jenže při rozhovoru o zásilce a pokusu o úsměv mi prakticky i doslova tvář ztuhla. A nejen ztuhla, po návratu domů jsem hned běžela k zrcadlu.

No nazdar! Moje tvář byla... no, jak to říct, zkrátka a dobře, maska za tu dobu řádně vyschla, stáhla mou pleť vskutku dokonale a tvář jsem měla poskládanou snad do tisíce miniaturních i větších vrásek, vypadala jsem prostě příšerně! Mimické pohyby při rozmluvě a pokus o úsměv způsobily, že maska popraskala a vytvořila mi na obličeji mnohočetnou a nevídanou síť vrásek.

Okamžitě jsem masku smyla a musela jsem se smát. Copak si asi ten mládenec pomyslel, když mě uviděl? Příště si určitě při relaxaci raději nastavím budíka!

 

Kacice

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Víte o tom, že dodržováním pitného režimu, nepotřebujete ani žádné masky nebo mastičky? Pleť je hezky pružná a je méně vrSmajlíkásek
Obrázek uživatelky
profil
jsem si ji jednou koupila,ale potom jsem nějak neměla odvahu si ji dát na obličej.Tak jsem ji časem vyhodila a dám si občas taky kolečko nebo slupku z okurky
Obrázek uživatelky
profil
masku jsem si nikdy nedávala, jen plátek okurky na čelo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
clanek zajimavy.....urcite to chce pravidelnost a pak se dostavi i efekt
Obrázek uživatelky
profil
Moc všem děkuji!
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles