Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Láska k penězům

13. 05. 2012 | Vaše příběhy
Láska má skutečně mnoho podob. Tento příběh je o jednom mém známém a jeho lásce k penězům. Tento člověk je velmi inteligentní a pracovitý. Tyto jeho vlastnosti osobnosti jistě přispěly k tomu, že během několika let vydělal poctivou prací spoustu peněz.

Jejich získávání a utrácení se stalo jednou z jeho největších vášní. Jeho pracovní úspěchy ho přivedly k velké lakomosti, i když šetřivý byl vždycky. Všechny kolem sebe začal podezírat z toho, že nejradši by ho oškubali. Tento můj známý si našel velmi drahého koníčka a tak trochu zapomněl i na svou rodinu – především na manželku a děti.

Sice jim dává určité kapesné, ale v porovnání s jeho výdělky jde o směšně malé částky. Tento člověk si myslí, že všichni mu jeho majetek a peníze jen závidí. Ve skutečnosti se mu toho moc závidět nedá. Má hezký dům, ale je tak Láska k penězůmobrovský, že jiní lidé by se v něm jistě cítili hrozně osamělí. Vybavení domu je nadstandardní, když se něco rozbije, je doma peklo. I jejich lednice je nacpaná „značkovým“ jídlem a pitím, tento člověk by v životě nepozřel žádnou levnou potravinu.

A všichni víme, že to, co je drahé, není vždycky kvalitní a už vůbec ne zdravé. Co se týče jeho rodinné situace, není mu už vůbec co závidět. Jeho syn už své rodiče nenavštívil téměř půl roku. Nemají si co říct. Manželka tohoto boháče svému dítěti potají přispívá na živobytí, protože syn je student.

Rozvést se s tímhle skrblíkem ale nechce. Prý se bojí, že by už do smrti zůstala sama. Raději bude trpělivě snášet jeho šílené nálady a paranoidní obvinění ze zbytečného utrácení. Tento můj známý nemá žádné přátele. Jeho nejlepšími přáteli jsou jeho drahé „hračky“.

O tyhle hračky se stará asi lépe než o své živé rodinné příslušníky. Co se týče myšlení tohoto známého, asi se domnívá, že všichni mohou zbohatnout jako on – stačí jen poctivě a tvrdě pracovat. No, kéž by to byla pravda. Co se týče mého postoje k penězům, nechtěla bych žít v chudobě, ale zároveň pro mě nejsou peníze na prvním místě. Nejdůležitější je pro mě šťastná a spokojená rodina. Peníze mohou ke štěstí a spokojenosti přispět, ale nemohou ji zaručit.

Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka