Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní dobrodružství

6. 07. 2013 | Vaše příběhy

„První oddíl – sportovní odpoledne, druhý oddíl – putovní tábor…“, dál jsem už neposlouchala. To léto jsem trávila prázdniny na táboře nedaleko řeky Sázavy. Každý oddíl spal jednu noc ve stanech asi 3 km od tábora. A tento den nastal právě dnes pro nás – tehdy nejstarší děvčata. Všechny jsme se moc těšily. Ráno po snídani jsme si sbalily baťůžky s osobními věcmi, vedoucí nám přidaly ještě nějaké potraviny a vyrazily jsme.

V našem provizorním tábořišti na nás čekal oddíl mladších dívek, předaly nám stany, zbylé zásoby jídla a popřály nám krásný pobyt. Potom se společně se svými vedoucími vydaly na cestu do tábora. S námi zde zůstal vedoucí Jarda a naše vedoucí Jana a Zuzka. Nejdříve jsme se nastěhovaly do stanů, Jarda nám řekl, kde co v okolí je (dobře to tu znal, protože tu byl se všemi oddíly) a potom jsme se šly koupat. K obědu jsme si uvařily brambory v kotlíku a opekly landšmít na provizorním grilu. Moc nám všem chutnalo. Uklidily jsme po obědě a vypravily se do lesa na houby a maliny. Odpoledne rychle uteklo a nastal večer. Opékaly jsme si buřty, Jarda hrál na kytaru, zpívalo se a spát jsme šly až kolem půlnoci. Všechny jsme hned usnuly. Ráno nás probudil hvizd píšťalky. Vstávat se nám nechtělo, ale musely jsme, protože bylo skoro 9 hodin. Některé z nás připravovaly čaj na snídani a ostatní chtěly mazat chleby. Jaké bylo ale naše překvapení, když jsme zjistily, že bochníky chleba, které jsme si včera přinesly, jsou pryč. Ihned jsme se obrátily na Jardu, který spal u naší „spižírny“. On prý o ničem neví. Naše vedoucí Janička navrhla, že si uděláme bramboračku. Pár brambor tam zbylo, houby jsme  nasbíraly včera a že jsme neměly zeleninu, nám ani nevadilo.

letní dobrodružstvíBěhem hodiny bylo hotovo a my jsme se usadily s ešusy kolem ohně a snídaly. Najednou jsme si všimly občasných pohybů v lese. Jarda nám sice tvrdil, že nic nevidí, ale nám to nedalo. Sledovaly jsme tedy les a uviděly chlapce z prvního oddílu (nejstarší chlapci), jak se pomalu blíží k nám. S Janou a Zuzkou jsme se domluvily, že budeme tábor bránit a začaly jsme sbírat šišky. Nevýhodou bylo, že chlapci sledovali, co děláme. Ale vyčkávali. My také. Když se blížilo poledne, začaly jsme bourat stany a připravovat se k odchodu. Pořád jsme ale po očku sledovaly chlapce. Když byly stany sbaleny, zavelel Jarda k útoku. Chlapci měli také nasbírané šišky, tak se začalo válčit. Když šišky docházely, nenápadně jsme se přibližovaly k chlapcům. Jarda nám pomohl dva chytit a přivázat ke stromu. Počasí bylo slunečné, tak jsme je polévaly vodou a snažily se je „vyslýchat“. Samozřejmě nám nic neřekli, jen se smáli. Nakonec jsme je odvázaly a hodily do řeky. Ostatní chlapci zatím přišli i se svými vedoucími až k nám. Uzavřeli jsme tedy příměří. Teď už nám bylo jasné, že se vedoucí domluvili a postupovali podle vymyšleného scénáře. A protože vše připravil Jarda, hodily jsme ho také do řeky.

Potom jsme všichni společně poobědvali znovu objevené chleby s paštikou a vyrazili na cestu zpět do tábora. Byl to skvělý den, užili jsme si všichni plno legrace. I když ráno v nás byla malá dušička a někteří z nás měli opravdu strach, že v táboře byl zloděj.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Letní dobrodružství:

Letní dobrodružství
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kéž by mi bylo sladkých náct...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles