Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malování

21. 01. 2012 | Vaše příběhy
Před svatbou s nastávajícím manželem jsme hledali podnájem. U rodičů nebylo možno bydlet, jelikož dům byl plně obsazený. Nedařilo se nám podnájem sehnat. O tomto se dozvěděl jeden náš spoluzaměstnanec, který nám nabídl k prozatímnímu ubytování dva malé pokojíčky bez jakéhokoliv příslušenství a bez tekoucí vody. Tu jsme si nosili z jejich bytu, na záchod jsme chodili na dvůr, kde byla instalována „kadibudka“ pro všechny obyvatele tohoto domu.

Před nastěhováním bylo nutno tyto pokojíčky však vymalovat. Malíře jsme nesehnali a tak se nastávající rozhodl, že toto provede sám. Vždyť jsou to tak malé pokojíčky, že to musí svést i nezkušený pracovník, myslel si tak jako já. Prostudoval  si potřebnou literaturu o malování, koupil malířskou štětku, vypůjčil si dvoják žebř a vápno mu poskytl pan domácí. Po materielní stránce bylo vše připraveno. Chyběla pouze řádná úprava jeho zevnějšku, jako malíře. Oblékl  si staré montérky a na hlavu nasadil papírovou čepici ve stylu Večerníčka. Musím podotknout, že nosí dioptrické brýle. Vápno je rozmícháno v kbelíku. Já jsem připravena s hadrou pro případné setření toho, co mu ukápne.

Podávám mu první kbelík, který má snahu pověsit na žebřík tak, jak to dělají profesionálové. Nepodařilo se a celý obsah se objevil na podlaze. Toto byl první impuls k uchopení hadry a dát se do práce. Podávám mu druhý kbelík, který již pevně drží na žebříku. Po prvém namočením malířské štětky do vápna mně sděluje, že neví, jak moc má být štětka namočená.  První tahy začíná na stropě. Namočenou štětku zvedá nad hlavu, dělá první tah, ale vápno místo na stropě je na jeho dioptrických brýlích, nic nevidí. Neodradila ho první nešikovnost.

Pomalu zjišťuje, jak na to má jít, ale zároveň také to, že z kbelíku velmi rychle ubývá vápno, které místo na stropě je vlastně na podlaze. Má zalíčeno půl stropu a já mu podávám třetí kbelík s vápnem. Statečně se snaží alespoň dodělat strop s tím, že stěny bude líčit následující den. Otevíráme dveře a nevěříme vlastním očím, celá jeho včerejší snaha je na podlaze. Všechno to opadalo. Další líčení již vzdal a sháněli jsme malíře. Strop líčil čtyři hodiny, malíř měl oba pokojíčky vymalovány za dvě hodiny. Při tomto prvním malování jsme zjistili, že jenom snaha nestačí, člověk musí mít ještě zručnost a zkušenosti. Od té doby uplynulo padesát let a již nikdy nevzal do ruky podobný nástroj. Odborníkům se nemáme plést do řemesla.  



Alabastr22 - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nie každý je manuálne zručný a v takom prípade je naozaj lepšie nechať prácu na odborníka.
Ja mám šťastie, že môj muž si s takouto robotou poradí a vždy sme si maľovali (aj tapetovali) samy a ovláda väčšinu prác v byte, takže odborníka voláme len vo výnimočných prípadoch.
Obrázek uživatelky
profil
Moje maminka malovala byt mnohokrát. Můj muž také maluje, ale já bych se do toho nepustila. Každý je šikovný na něco jiného.
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles