Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maska

9. 03. 2010 | Vaše příběhy

Na každém pracovišti se vyskytnou lidé, kteří jsou pořád s něčím nespokojeni, věčně na všechno remcají. Jiní jsou samý omyl, ale oni excelují svými vědomostmi i dovednostmi. To je ovšem jen jejich subjektivní názor.

Spolupracovník Houžvička byl typem člověka jak se říká bez skrupulí. Proslýchalo se o něm, že donáší na kolegy vedení, stěžuje si na jejich pracovní morálku. Někdy bylo těžké nepropadnout zlosti a nevybuchnout! Jinak on se Matouš Houžvička tvářil vždycky familiérně, rád si potřepával rukou s každou návštěvou, uděloval rady, jak na kterýkoliv problém, jak na manželskou krizi atd. V ten den namíchl naši paní účetní. Dohadoval se o nějakém příplatku, volal vedoucí účetní. Nakonec se ukázalo, že opět neměl pravdu, ale neomluvil se. Začal zase hustit ty své rozumy do dalšího kolegy. Atmosféra byla dost dusná, když odešel do dílny se sprejem  hnědé  barvy. Nějak se mu zasekl uzávěr a chtěl jej povolit. Ani noha se nenabídla, že mu pomůže. S výdechem sledovali jeho nažehlené montérky, jak mizí na dvorku.

Každý si hleděl své práce a na Houžvičku všichni zapomněli. Najednou se z dílny ozvala rána. S Honzou jsme tam hned běželi, jestli nedošlo k nějakému neštěstí.

U ponku stál Houžvička, ale byl k nepoznání. Kolem něj kusy roztrhaného obalu spreje. Tvář měl hnědou jako pracovní boty na nohách. Jen bělmo jeho vyděšených očí mu svítilo z tváře. Nemluvil,  jen gestikuloval. Jen stěží jsme zdrželi smích. Viděli jsme, že nedošlo k vážnému zranění, oči i končetiny měl v pořádku. Honza si neodpustil a „cvaknul“ jej mobilem. Hned jsme mu nabídli pomoc, ale nic nechtěl, jen koulel očima a tichounce vyl. Asi po 10 minutách se trochu vzpamatoval a chtěl si barvu otřít “pucvolí". Bohužel vypadal pořád jako čert, barva nešla dolů. Houžvička skoro brečel a začal nás prosit o pomoc.

Koukli jsme na sebe, a i když jsme si v koutku duše přáli, ať jde domů s obarvenou fasádou a pěkně autobusem, aby i ostatní z toho jeho pokusu něco měli, nakonec se nám jej zželelo. Jemnými hadříky a ředidlem jsme se jej jali čistit. Na oči a ústa  jsme mu přitiskli kolečka z kůže, takže se trochu podobal vrahovi z mlčení jehňátek. Museli jsme se štípat, abychom se neřehtali. Zvláštní je, že ty montérky s puky měl netknuté. Všechna barva, co byla ve spreji, mu vychrstla jak se říká „do ksichtu". Ti, co si jej nestihli obhlédnout přímo v dílně, o nic nepřišli. MMS-ka s jeho čertím obličejem oběhla spolupracovníky i jejich příbuzné. Naše paní účetní prohlásila, že takový dárek k svátku, který ten den měla, si nechá líbit. Smála se ještě za 2 dny. Někdo si neodpustil dovětek o Božích mlýnech, které konečně semlely toho, který škodil ostatním a unikal bez trestu.

Houžvičkova očista nám trvala dvě hodiny. Další dva dny zůstal doma na dočisťovací proceduře. V práci byl klídek jako nikdy předtím. Práce nám šla od ruky. Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží "sekat latinu“ a neotravovat nám vzduch. Snad dostal za vyučenou tolik, aby se začal chovat slušně a kolegiálně.


Bertice - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles