Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maturitní ples a neposlušné šatičky

24. 04. 2011 | Vaše příběhy
Před pěti lety se konal můj maturitní ples a jako každá holka, jsem si chtěla připadat jako princezna a večer si užít. Jelikož nejsem plesový typ a na noblesnější večírky chodím sporadicky, měla jsem na svůj ples půjčené šaty z půjčovny. Jediné co bylo moje, byly šperky, na kterých jsem si také dala záležet.

Po krátké době jsem zjistila hlavní nevýhodu při půjčení šatů. Obešla jsem nespočet půjčoven. Všude měli krásné šaty ve všech možných barvách a všelijaké střihy. Člověk by vybíral, když lahodí oku. Nejdřív jsem si také nemohla vybrat ty nejhezčí, protože každé byly krásné a svým způsobem originální. Jakmile došlo na zkoušení, přišla jsem na to, že ne každý střih mi sedí. Do jednoduchých na ramínkách nemám vhodnou postavu a šaty s příliš velkou výzdobou jsem nechtěla. Další problém byl v tom, že jsem drobné postavy a většina šatů mně byla hodně velká. Věděla jsem, že chci jednoduchý korzet a dlouhou sukni. Po několikadenním pátrání jsem našla šaty přesně pro mě. Byly celé rudě červené a padly mi akorát. Korzet byl pro mě jedinou možností, protože se dá utáhnout přesně podle toho, jak je potřeba a nehrozí trapas.

Bohužel byly bez ramínek, na což jsem se necítila a proto mně paní v půjčovně vyhověla a přišila jednoduchá ramínka. Další problém byl co se týče délky sukně. Ano, byla mi trochu delší… říkala jsem si, že až si nazuji boty na podpatku, bude to lepší a taky že ano.
I přesto jsem šaty trochu courala po zemi a proto mi švadlena našila v pase gumu.

Pak přišel den D. Nevím, jestli jsem do plesu nějak zhubla, nebo se guma vytahala, ale šaty mi pořád padaly a už se nedalo nic dělat. No co, při chůzi jsem si sukni vždy pozdvihla a šlo to.

Ale běda, jak šel někdo kousek za mnou a sukni mi přišlápl. Naštěstí mně nikdo nedupnul na látku tak moc, že by mě svléknul úplně, ale i tak to bylo celkem zábavné, když jsem cítila lehké škubnutí. Při tancování jsem také musela dávat pozor, a když celý sál začal tancovat mašinku, měla jsem šaty pěkně pošlapané. Možná jsem mohla být ráda za ramínka, která šaty trochu přidržovala. Asi bych byla rudá víc než byly šaty, pokud by ze mě spadly a já bych stála uprostřed sálu jenom ve spodním prádle.

I přes peripetie s šaty jsem si večer příjemně užila a zároveň jsem mohla obdivovat róby svých spolužaček.

Zdroj foto: Zefyr biz

Mmysula – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !