Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mé setkání s delfíny a vodní lyžování

15. 07. 2011 | Vaše příběhy
Psal se rok 1990 a já jsem trávila dovolenou tehdy ještě v SFRJ v krásné turistické osadě Podaca. Užívala jsem si plavání, procházek i krásných dvou delfínů, kteří skoro každé ráno připlouvali až k břehu blízko recepce u apartmánů.

Po několika dnech jsem se k nim mohla přiblížit velmi blízko, což bylo báječné, ale v přítomnosti dalších přihlížejících při přiblížení někoho jiného rychle odplouvali. Sami místní mi říkali, že nepamatují, že by delfíni k sobě někoho někdy takhle blízko pustili. Pro mne je to dodnes nádherný a nezapomenutelný zážitek. Bohužel po válce v této zemi jsem pak již tyto dva delfíny v této lokalitě na Jadranu nikdy neviděla. To léto to ale nebyl můj jediný zážitek, další jsem zažila jen o několik dnů později.

Léta mne lákalo si vyzkoušet dnes již tak oblíbené vodní lyžování, a tak když jsem viděla lyžaře, jak si to krásně sviští po mořské hladině a užívají si lyžování, definitivně jsem se rozhodla, že to také zkusím. Známí mi tedy pomohli nasadit vestu i lyže, vše mi vysvětlili, jak a co mám dělat a já se pokusila o svůj první start, při kterém jsem se během několika sekund ihned až skoro po krk potopila.

Ten správný a dobrý start se mi podařil až při mém cca pátém pokusu a já si začala užívat mého prvního vodního lyžování. Známí, když viděli, že mi to dobře jede, tak se po několika minutách rozjeli s člunem dále od břehu a já si užívala moře, výhled na pobřeží a měla obrovskou radost, že se mi povedlo se na lyžích udržet a nepadat. Ovšem až do chvíle, než jsem se podívala při jízdě mírně za sebe a na mořské hladině se na několik minut vynořila a zaleskla dle mého žraločí ploutev, která je jiná než mají delfíni a kopíruje moji cestu na lyžích. Byla sice kus ode mne, ale v tu chvíli jako by ve mně vše úplně zamrzlo a jen si pamatuji, že jsem se křečovitě držela tyče před sebou a myslela na to, že teď se nesmím pustit a potopit se do moře a přála jsem si být co nejdříve z vody ven.

Chvíli trvalo, než ji zahlédli i známí ve člunu a obrátili člun směrem k pobřeží. Po doplutí se mne sice snažili přesvědčit, že to byl určitě jen delfín, a pokud by to byl zatoulaný mladý žralok, kterého tam už roky nikdo nezahlédl, že toho se obávat nemusím, že ten kouše jen ruce a nohy - to dělali legraci, ale jelikož jsem na moři jako doma, tak se jim to přesvědčit mne moc nepovedlo, uvnitř vím, že to delfíní ploutev nebyla.

Pro ten den to bylo mé první a poslední lyžování, ale před odjezdem jsem se přeci jen ještě jednou na lyže odvážila, ale v jiném místě a jen poblíž pobřeží. Vodní lyžování mám moc ráda a mohu ho všem jen doporučit. Zážitků to léto bylo více, ale o dalších zase někdy příště.

Přeji všem krásné a na zážitky bohaté léto.

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to muj životní sen,setkat se a pohladit DELFÍNI,protože já je NESMÍRNĚ MILUJU už nekolik let,mám je všude na sebe,kolem sebe..kam kouknete-semej delfín,fakt joo..i příběh se mi LÍBILSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkkrásně napsané
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky napsaný, pěkná dovolená, na kterou asi nezapomeneš tak brzo Maruško co?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles