Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mezigenerační vztahy

8. 06. 2008 | Vaše příběhy
Tímto článkem bych se chtěla zamyslet nad tím, jak, proč a kdy dávají prarodiče našim dětem peníze, vztahy mezi prarodiči celkem a samozřejmě věčný souboj v autobuse mezi studentem a důchodcem.

Začnu penězi, znám rodinu, kde babička dává vnoučatům peníze snad úplně za všechno. Babička slaví narozeniny, vnouče jí přijde popřát a babička mu za gratulaci dá peníze. Proč ale? Vždyť přát k narozeninám nebo k svátku by měl člověk z lásky a ne pro peníze.

Mezigenerační vztahyTakovéhle jednání se mi nelíbí. Dítě se potom naučí, že od malička mu peníze padaly z nebe. Chápu, že tím babička rozhodně nemyslí nic špatného, prostě chce jen dítěti přilepšit, aby si mohl koupit zmrzlinu, když jde ze školy. Peníze od prarodičů mají svá pro a proti.

Další věc, nad kterou bych se chtěla zamyslet, je soužití lidí v jednom domě, kde se vyskytují 3 generace. Na jednu stranu to může být dobré, babička dá dítěti oběd když přijde ze školy a může ho pohlídat. Jenže jak dítko roste, prarodič si s ním přestává rozumět. Venku svítí sluníčko a babička nebo dědeček posílají děti ven, vždyť za jejich let byli venku pořád, ale dítko raději sedí u počítače a to že je venku hezky a teplo ho vůbec nezajímá.

Posledním problémem mezi generacemi je věčné handrkování v autobuse. Důchodci nastupují do autobusů převážně ráno, samozřejmě pokud možno tak do školních, aby se mohli hádat. Jinak to nevidím. Ráno nemůžou spát tak vstanou a jedou na nákup, protože v jednom supermarketu mají o padesát haléřů levnější mléko než v druhém apod. Důchodci jsou v autobuse nervózní, protože studenti dělají hluk, strkají se a jsou na ně protivní. Studenti, aby je nemuseli pouštět sednout tak obracejí hlavu do okénka a dělají, že nic nevidí. Jenže oni ani důchodci nejsou zrovna dvakrát vychovaní. Vy je pustíte sednout a oni Vám div nevynadají, že jste to neudělali dřív.

 Důchodci si o studentech myslí, že jsou hluční, nevychovaní, mají plno peněz a utrácejí za hlouposti a já nevím co ještě. Studenti si o nich zase myslí, že jsou nervózní, vzteklí, páchnou a mnoho dalšího.

Závěrem bych řekla, že mladí lidé podle mě neumí žít s lidmi o dvě generace staršími. Je to jen můj názor, protože to vidím všude kolem sebe.



Minaus - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Velice hezky a pravdivě napsáno, patřím k mladší generaci, jsem "maminka čekatelka" a některé věci opravdu nepochopím, a to jak ze strany mladých, tak i těch starších. A proč? Protože jsme každý jiná generace. Doba jde dopředu a my, ať chceme nebo ne, jdeme s ní. A z toho pramení právě tyto problémy.
Obrázek uživatelky
profil
Já naopak od předešlé pisatelky patřím k těm starším, přesto naprosto souhlasím s článkem. Myslím, že vše záleží na vzájemné toleranci. Pokud vím, že autobus je ráno plný dětí, tak jednoduše pojedu po 9 hodině. Co se týče peněz, mám dojem, že spousta babiček neměla čas na hlídání vnoučat, protože byla v té době ještě zaměstnaná. Teď se cítí trochu provinile a snaží se přes peníze si vlastně koupit lásku a náklonnost vnoučat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles