Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mladí hasiči - tak trochu jiný sport

31. 01. 2015 | Vaše příběhy

Před třemi lety jsme se ve sboru dobrovolných hasičů dohodli, že bychom založili kroužek mladých hasičů. Začali jsme tedy shánět informace, co vše je k tomu potřeba, jaká školení musí vedoucí mít a co vše by se děti měly naučit. V té době se nám přihlásilo 10 dětí ve věku od 3 do 7 let.

„Hlavní hra“ mladých hasičů se celorepublikově nazývá PLAMEN a začíná vždy v září a trvá až do června následujícího roku. Během této doby MH se musí zúčastnit soutěže, ve které se ověří jejich znalost ve vázání uzlů, znalosti topografických značek, hasebních látek, zdravovědy, orientace podle buzoly atd. Další povinnou soutěží je hasičský útok (stejný jako u dospělých, akorát že s kratšími hadicemi a dospělým strojníkem) a štafety.

Nejen soutěží se však musí v rámci této hry MH zúčastnit. Mají i další úkoly a to jsou např. vést si kroniku, uskutečnit výlety, akce, provádět sběr pro dobročinné účely a získat odznaky odbornosti.

mladý hasičV letošním (hasičském roce – tj. od září do června) se naši MH zúčastnili závodu požárnické všestrannosti v Senohrabech, orientačního běhu v Cholupicích, uzlování v Mukařově, dětského železného hasiče a útoku a štafety v Říčanech.

Během celého roku každý z nich sbíral a nosil do hasičárny víčka od PET lahví a o výroční schůzi předali 2 velké pytle těchto víček sestřičce z Vinohradské nemocnice. Za tato sebraná víčka se dětem z oddělení popálenin zakoupí zdravotnický materiál. V tomto sběru pokračují dodnes a v červnu jsou pak naším sborem odměněni drobnými dárky.

Také jsme absolvovali o prázdninách výlet do pražské zoo a uskutečnili již druhým rokem soutěž v požární znalosti. Scházíme se pravidelně 1x za čtrnáct dní, ale pokud je před námi soutěž, tak i častěji podle potřeby. Vše všichni děláme dobrovolně a od toho tu dobrovolní hasiči jsou a musí se vychovávat již od dětí. 


Tucka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
také mám vnoučka hasiče Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
I moje 2 vnučky od mladší dcery jsou hasičky.Ráda chodím když mají soutěžeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také máme dvě malé vnučky hasičky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles