Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje školka

19. 02. 2012 | Vaše příběhy
Když jsem byla malá, chodila jsem do školky v městě, kam maminka dojížděla za prací, protože všichni chodili do práce a do školky v naší vesnici by mne neměl kdo vodit a mamka by to nestihla do práce.

Byly mi tři roky a nebylo to lehké, protože jsem musela vstávat spolu s rodiči po páté hodině ranní. Babička často mamince říkávala, ať je se mnou raději maminka ještě doma, ale to nešlo.

Můj dědeček byl horník a tak odcházel dříve do důchodu a to v pětapadesáti letech. A tak se nabídl, ať mne maminka přihlásí do místní školky, že mne tam bude vodit.

Když šel děda do důchodu, každé ráno, když rodiče a babička odešli do práce, jsem šla za dědou do ložnice k němu do postele. Mohla jsem spát mnohem déle. Děda vstal dřív a připravil mi snídani a oblečení. S dědou vždycky byla a je veliká sranda. Vyprávěl mi různé příběhy a já to milovala. Ráno jsem se oblékla a protože jsem měla dlouhé vlasy, musel mi s nimi děda vždy něco udělat. Dělal mi culíky a dokonce i copy, o kterých by nikdo neřekl, že je dělal mužský a ještě k tomu děda.

Ráno jsme jezdili jediným autobusem, který naší vesnicí projížděl. Při čekání v zastávce si se mnou děda vždy povídal a protože hodně sázel sportku, slíbil mi, že až vyhraje, koupí mi tu největší bárbínu, jakou budou mít. Před osmou jsme dorazili do školky. Po spánku jsem se už těšila na dědu, až si pro mne přijde nebo přijede. Když bylo pěkné počasí, jezdil pro mne na kole. To bylo radosti. Na nosiči byl připravený polštářek, já si na něj sedla a držela se dědy a jeli jsme domů. Tenkrát ještě nebyly dětské sedačky na kola jako dnes a hlavně také nejezdilo tolik aut.

Byly to krásné zážitky a já jsem dědovi moc vděčná. Nejen, že tenkrát vlastně hrozně moc pomohl mým rodičům, protože se o mě skvěle postaral, ale spoustu věcí mě naučil, spoustu věcí jsem se díky němu dozvěděla. Když jsem byla starší, jezdili jsme zase na dlouhé túry na kolech. Vždy od jara do podzimu, kolem páté odpoledne. To byly také krásné zážitky, děda o všem dovedl vyprávět, co se kde stalo, co bylo v tomhle a tamhletom domě dříve a který dům už nestojí. V zimě jsme zase chodili na dlouhé procházky a zase mi vyprávěl.

Díky němu vím o spoustě věcech, co se staly před mnoha lety. O každém domu v naší vesnici něco vím. Vím, kde byly před padesáti lety obchody, hospody a co se kde stalo. Děda mi dal opravdu hodně. Dnes je mu krásných 75 let a je pořád čilý. Přes léto hodně pracuje na zahradě a dělá věci, na které se nezmůžou mladší než je on. Dokonce si s babičkou pořídili počítač a internet a tak se teď oba učí poznávat internet a já se mu s tím snažím pomoci. Alespoň trochu mu oplatím to vše, co udělal on pro mne.

lipsas - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Si šťastný človek, že máš takého príma deduška.
Obrázek uživatelky
profil
Stačilo, aby řekl: " Byl jednou jeden.............
a já už mu seděla na klíně, nebo ležela u něj v posteli a poslouchala vyprávění o moři, námořnících, protože dědeček byl v 1.světové válce námořníkem na Jaderském moři. Ale to už je všechno velice dávno.SmajlíkSmajlík
Važ si toho, že dědečka dosud máš!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběhSmajlíka prima dědečekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles