Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje tukožroutská polévka

18. 02. 2012 | Vaše příběhy
Máme tu leden 2012 a s tím možnost dát si zase nějaké to předsevzetí. Nevím, jak jste na tom vy – chytré ženy, ale já jsem to letos vzdala. Každý rok jsem si dávala nějaké to předsevzetí skrz lepší stravovací návyky, diety, cvičení - bohužel jsem neměla dostatek síly vše dotáhnout do konce.

Navíc mám  manžela, který vzhledem k časové vytíženosti nestíhá přes den jíst, tak chce mít připravenou teplou večeři doma a nejlépe dvě, aby po tom, co se mu roztáhne žaludek, se mohl tzv. dojíst a usínal s pocitem sytosti. Má mi pak večer za zlé, že nechci jíst jako rodina u stolu a dívám se na něho a dceru od plotny. Takže nakonec v rámci klidu v domácnosti si dám něco málo na talíř i já. Přesně to, co bych v minulých letech nenechala dopustit – nacpat se teplého na noc.  A tak si říkám dodatečně a dost! Nalistuju ve svém osvědčeném deníčku DIET a vyhledám svoji kamarádku – Tukožroutskou dietu.

Znáte ji? Mně se velice už několikrát ocenila. Je pravda, že je jednodušší si ji připravit v létě, kdy máte dostatek ovoce a zeleniny. V zimě se leckomu může zdát vzhledem k potřebným surovinám drahá, ale  7 dní pojídání této polívečky stojí zato. A co na ni potřebujete? 6 velkých cibulí, 4-5 rajčat, 2 velké zelené papriky,1 svazek dužnaté celerové natě (celer, řapík), 1 hlávka zelí,1 bujón v kostce.

Zeleninu pokrájejte a asi 15 minut zprudka vařte, potom plamen zmírněte a čekejte, dokud zelenina nezměkne. Protože tuto polévku budete jíst 7 dní, lze si ji lehce osolit, popř. dochutit bylinkami. Nezapomeňte, že ji budete jíst pokaždé, když budete mít pocit hladu!
1. den  Jezte hlavně polévku, krom ní můžete jíst i ovoce – ne banány v množství 1kg/den. Pije se neslazený čaj, neperlivá voda
2. den  Jezte hlavně polévku, krom ní můžete jíst i zeleninu – až 1,5 kg
3. den  Jezte hlavně polévku, krom ní můžete jíst i ovoce a zeleninu – časové odstupy od jídel by měly být aspoň 2 hodiny – v tuto chvíli by vaše váha měla ukazovat o 1-3 kg méně, pokud jste vše dodržovali.
4. den  Jezte hlavně polévku, krom ní můžete jíst 3 banány a vypít 1-2 litry odtučněného mléka. Tento den budete mít velkou chuť na sladké – vydržte to! Nesmíte podlehnout!
5. den  Jezte hlavně polévku, krom ní můžete jíst 300 g vařeného hovězího a 6 čerstvých rajčat. Vypijte alespoň 2 litry neperlivé vody – to vede k odbourání kyseliny močové, nebudete tak unavení
6. den  Snězte alespoň 2 porce polévky, krom ní můžete jíst hovězí maso na grilu bez tuku a čerstvou zeleninu. Vypijte opět alespoň 2 litry tekutiny.
7. den  Snězte alespoň 1 porci polévky. Mimo polévky jezte rýži Natural a zeleninu.

Pokud jste odolali všem nástrahám, měli byste mít o 4-8 kg méně. Pokud chcete v dietě pokračovat, dejte si 2denní odstup. Určitě je potřeba tuto dietu zvážit, pokud máte zdravotní obtíže! Ne každému musí vyhovovat!

Blaskal - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem polévku zkusila, ale již nikdy více bych jí nejedla, nedělala mi dobře na zažíváníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemám s tukožroutskou polévkou žádné zkušenosti ale 4 kg dolů by se mi hodilySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak tahle polévka byla zpočátku doporučovaná pacientům, co potřebovali před plánovanou operací něco málo shodit. Jako dieta není doporučovaná, klasicky nastává jo - jo efekt a kromě toho může při opakovaném nebo dlouhodobějším používání rozhodit zažívání a přivodit zdravotní problémy Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
polévku jsem jedla. Nebylo mi po ní nic, i když ke konci už jsem jí měla plné zuby... Ale co jsem shodila, bylo zase brzy zpět. A tak je to se mnou a dietou vždycky.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale kolegyňa mala tiež po tejto diéte zažívacie problémy. Takže to určite nebudem skúšať. Ale každý je iný, možno ju niekto znáša dobre.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles