Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na poště

19. 07. 2018 | Vaše příběhy
Před pár týdny jsem byla odeslat přes Českou poštu balík, jehož obsahem byl kuchyňský robot, a to za nemalou finanční částku. Upřímně, nevím, zda mám psát s nadsázkou, či se přiklonit k právní stránce věci, ale pokusím se o obojí zároveň, jelikož daná situace si i trošku té komedie vyžádala. Kuchyňský robot, který jsem prodávala, byl již zaplacený, cenou balíku bylo již jen doběrečné - poštovné a s patřičným pojištěním, jak bylo s kupujícím předem dohodnuto.

V nejmenovaném obchodě jsem požádala o krabici, zboží pečlivě zabalila, aby nedošlo při slušném zacházení s balíkem k jeho poškození a vydala jsem se na poštu... Měla jsem již připravenou dobírkovou složenku, krabici řádně zabalenou taktéž. U přepážky jsem požadovala cenu za dobírku, a to s cedulkami „neklopit“ a „křehké zboží“, ale to jsem se spletla!

na poštěPaní za přepážkou se mne zeptala, jaká je cena zboží. Tak jí povídám, že zboží je již zaplacené a dobírka bude jen cena poštovného... Toto se opakovalo asi třikrát, než mi paní řekla, že tam nějakou dobírkovou částku zadat musí, protože jinak cenu nezjistí, že je jedno, zda to bude třeba jedna koruna!!!? Tak to už jsem byla dost našlápnutá k tomu, abych jí řekla, zda si uvědomuje, že do jejich systému nevidím a ať si tam zadá co chce a pak ať tu částku odečte, že chci vědět jen výši poštovného! Ale aby toho nebylo málo..., došlo na označení balíku a jeho pojištění. Bylo mi sděleno, že polepka s nápisem „NEKLOPIT“ se již nepoužívá. Tak následovalo označení „KŘEHKÉ ZBOŽÍ“ - a to jsem si tedy užila řádně. Dostala jsem totiž otázku, zda je zboží zabalené tak, aby vydrželo pád z jednoho a půl metru! (...si paní asi dělá srandu, pomyslela jsem si...). Takže znovu, označení balíku a následovala ta samá otázka s odůvodněním, že pošta zkoumá v případě reklamací to, zda byl balík řádně zabalený. V tu chvíli jsem poznala, že i nervy mají nohy. Jedna měla našlápnuto na Prahu a druhá se chystala do Sydney.

Takže pracovnice pošty za přepážkou neumí zjistit poštovné na dobírku dle váhy balíku, táže se na to, zda je balík zabalen tak, aby vydržel pád z metru a půl výšky...
V danou chvíli a hlavně po těch jejích otázkách byla první na mistrovství světa ve skoku přes cokoliv, ale i přes sebe! Dostala mne do takových obrátek, že jsem vyndala z kabelky a  podotýkám v pouzdře svůj telefon, že ho pustím z toho jednoho a půl metru na zem, ale aby mi předem řekla, zda ten pád vydrží...

Paní mi opět položila tu samou otázku s reakcí, že neví, zda to vydrží ten telefon, ale zda to vydrží obsah balíku. V ten moment ve mně bouchly - jak se říká, saze. Zeptala jsem se, zda by ona zabalila cokoliv křehkého do balíku a pak s tím třískala o zem, zda to ten balík vydrží, že pošta je povinna doručovat a k balíkům se chovat řádně a slušně, k tomu slouží i to zaplacené pojištění, tak se obrátím jinam... A bylo vyřešeno..., balík v pořádku dorazil na místo určení.

A k té slíbené právní stránce. Z této pošty, o které píši, byl odeslán balík, který byl přijat jako řádně zabalený. Adresát si na základě toho, jaká by měla být skutečná váha balíku, pochopitelně nevyzvedl. Vykradený balík pošta uznat nechtěla..., ale nakonec uznala.
NENECHTE SE ZMÁST, STAČÍ DOKLAD O ODESLÁNÍ. POŠTA JE POVINNA DORUČIT BALÍK V POŘÁDKU!
     

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že je to o lidech.. já neměla zatím s Poštou žádný problém i když mi vadí ten systém čísel, než příjdu na řadu, myslím, že to dříve bylo rychlejší.
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím,že dost toho záleží na lidech.Oni ti zaměstnanci pošty to také nemají lehké.To,co musí zajišťovat,to jim opravdu nezávidím.Ale ono je to dnes asi všude stejné.
Je zajímavé to,že při posílání balíku -křehké- se ptají,zda je to dobře probalené.To je přece samozřejmé.A proč by měl takto označený balík padat z jeden a půl metrové výšky?A když přijde zásilka rozbitá,tak samozřejmě se jim nelíbí probalení a také přehodnocují cenu pojištění.Ale mi přece platíme nemalé peníze za řádně dodanou zásilku a pokud dojde k poškození,tak přece platím také za pojištění.Kdyby bylo vše bez problému doručeno,tak by nevznikaly problémy s reklamací a s komunikací s tím související.
Obrázek uživatelky
profil
Od kamaradky. Pokazde kdyz mi neco posila, ma z toho vypraveni na roman. Poste Italiane? Moje nocni mura. Uz ted v lete mam osypky pri pomysleni, ze doba vanocnich baliku se nemilosrdne blizi. Krom obstrukci s vahou a obsahem podobnych tvym lapaliim jeste celni prohlaseni, kam nelze napsat pouze obsahem baliku jsou darky hodnoty vetsinou emocionalni, nez financni. Nutno vypsat napr. damske spodni kalhotky tri kusy. Pak nemaji baliky vykradat, staci si precist obsah a pak vykrast balikndle sveho prani a potreby.
Na jednu mou "oblibenou" pracovnici poste italiane jsem podala trestni oznameni. Tak dlouho me s balicky prudila, porad neco nebylo v poradku, obal musel byt snehove bily, ne z recyklovaneho papiru, nekolikrat sem balik vlekla zase zpatky domu. Stacilo na postu poslat manzela v policejni uniforme, oba baliky do CR o celkove vaze asi 10 kg odeslany bez zbytecnych zdrzovani, za celkovou cenu 6 euro!!! Ano, slovy Šest. Takze opravdu zalezi na cloveku, ne na tabulkach
Obrázek uživatelky
profil
No,to je tedy zážitek na mrtvici!SmajlíkSmajlík
Já služeb Pošty využívám pouze na občasnou korenspondenci a doručení tisku.Své služby totiž neustále zdražuje,ale jejich kvalita se nelepší.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S fungováním České pošty a chováním jejich zaměstnanců mám jen ty nejhorší zkušenosti a proto se jí vyhýbám velikým obloukem. Ani korunu už jim nenechám na mě vydělat. Ať jde celá slavná Česká pošta do kopru.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda