Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš sněhulák

16. 12. 2010 | Vaše příběhy
Bylo to letos v lednu, já měla jít na operaci štítné žlázy, ale protože se mně jako už po několikáté udělal opar, tak mi k mé radosti termín posunuli o 14 dní. Tři dny nato začalo sněžit, probudili jsme se ráno a všude byl sníh. Říkala jsem si, že by sníh mohl vydržet, protože jsem Tomáškovi slibovala, že jakmile bude sněžit, půjdeme stavět sněhuláka. Nejen, že sníh vydržel, ale sněžilo víc a víc, ba přímo chumelilo.

Teple jsme se oblékli, vzali jsme si ty nejteplejší rukavice a šli sněhuláka stavět. Ze začátku sníh nechtěl moc držet , ale pak se nám začalo dařit. Jako první jsme si postavili tu největší kouli, na ni jsme dali menší a pak tu nejmenší, pak ještě dvě menší, oválné, jako ruce. Tomášek plácal, co mohl, aby sněhuláček měl tvar. Mezitím odbíhal dědečkovi pomáhat odklízet sníh z příjezdové cesty, iris-snehulakválel se ve sněhu a taky musel sníh ochutnat. Sníh byl opravdu nádherně bílý.

Pak přišlo na řadu sněhuláčka nazdobit. Nasbírali jsme větší kamínky, ty jsme použili jako knoflíky, dva velké jsme dali jako oči a z jednoho většího kamínku jsme vytvořili ústa. Jako nos jsme použili mrkev, kterou jsme vzali babičce a dědečkovi. Nakonec jsme použili květináč jako klobouček a sněhuláček byl hotov.

Museli jsme naše dílo zvěčnit, nafotila jsem spoustu fotek, i Tomášek mně se sněhuláčkem zapózoval. Celí mokří, ale šťastní, že sněhulák stojí, jsme šli domů, kde jsme si dali teplý čaj a cukroví, které ještě zbylo od Vánoc. Každé ráno, hned jak jsme se probudili, Tomášek kontroloval, je-li sněhuláček na místě a hlídá nám zahradu, postavili jsme ho skoro uprostřed, takže to vypadalo, jako kdyby byl na stráži a opravdu zahradu hlídal. Sněhuláček nám pak dělal radost do té doby, než začalo být hezky.

A co myslíte, povedl se nám? Já myslím, že ano, snad i letos bude hodně sněhu a my zase budeme sněhuláka stavět. Jen bych si přála, aby sněžilo na Štědrý den a celé vánoční svátky a když u pohádky koukneme ven z okna, aby se krásně chumelilo, snad se mně to letos o Vánocích splní.

iris - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Náš sněhulák:

Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
Náš sněhulák
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
byl tuto zimu zase sněhuláček???Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sněhulák, také jsme stavěli s vnoučkem prvního sněhuláka - do rána se oteplilo a ráno leželSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za komentářeSmajlíkSmajlíkSmajlík

pegonelo děkujiSmajlíkSmajlíkuž su rok po operaci, a je to dobrý
Obrázek uživatelky
profil
příběhy o obyčejných věcech, ale napsané srdcem, mám ráda. Zmizelas z diskuze, ale ne z Chytré ženy, to je dobře.

Sněhulák byl pěkný a já přeji hodně zdraví, myslím tu štítnou žlázu. Sněhu je dost, snad bude i o Vánocích, tak stavějte.
Obrázek uživatelky
profil
Sněhulák se vám povedlSmajlík

Letos si můžete postavit nového a ještě hezčího,sněhu je dostSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles