Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš tatínek a počítač

14. 06. 2013 | Vaše příběhy

Když jsem v roce 1995 přistoupila na manželovu prosbu, abychom dcerám k Vánocům koupili starší počítač, netušila jsem, jaké to bude mít fatální následky.

Po rozbalení pod stromečkem, kde dcery stihly jen zajásat - milý počítač obsadil náš tatínek a nikoho k němu nepustil.

Pozdě večer, kdy jsme šly spát, tak ještě u něho seděl. Ráno jsme s hrůzou zjistily, že tam ještě sedí, jen úsměv se mu nějak z tváře vytratil. Po „dobré ráno“ jsme začaly tušit, že není něco v pořádku. Nejprve dělal jako by nic a potom přiznal, že se mu podařilo totiž přes noc celý počítač smazat a on smutně hleděl na černou obrazovku.

Takže starší dcera zalarmovala kamarády, kteří se obětovali a nabídli, že znovu nahrají operační systém a ostatní programy. To jsme ještě nevěděly, jak to dopadne. Když za dcerou přišel nějaký „nápadník“, tak první, kdo šel otevřít, byl náš tatínek s osudovou otázkou. „Umíš na počítači? Pokud dotyčný odpověděl, že ne, tak mu „přibouchl“ dveře před nosem. Pokud ano, tak z rande stejně nic nebylo. Tatínek ho vřele pozval dál, posadil k počítači s tím, že by rád věděl, co ta „bedýnka“ dokáže. Tím jsme věděly, že ten den už o chlapech nebude ani vidu ani slechu. Připravily jsme plno dobrot a ztratily se tiše z dohledu. Občas na to s dcerami vzpomínáme.

Tatínek a počítačPozději se náš tatínek věnoval počítačové technice. Do knihovny pomalu začaly přibývat knihy rázu technického, tzv. „počítačového“. Předplatil si plno časopisů a přihlásil se na různé kurzy. Po odchodu obou dcer, zabral pro sebe dětský pokoj a má tam své počítačové království, které si bedlivě chrání.

A co se stalo s oním historickým počítačem? Pokud si myslíte, že je dávno na skládce, tak jste se zmýlili. Dodnes má své čestné místo. A náš tatínek? Občas k němu přistoupí, očistí prach a tiše povzdychne.

I on vzpomíná na svou historickou větu - „Když jsem poprvé vypínal počítač, tak jsem vytáhl přívodní šňůru ze zásuvky.“

Tím by mohl příběh „Náš tatínek a počítač“ končit, ale opak je pravdou.

Z tatínka se stal dědeček, který sestavuje počítače pro sebe a učí seniory na počítači. A ještě na něho něco prozradím. Z počátku, když jsem začala chodit na Chytrou ženu, tak kroutil hlavou. Dnes vkládá fotky, pročítá články a diskuze, účastní se soutěží a hlavně mu nesmí uniknout žádná klikačka. Velmi si tento portál oblíbil a cítí s tu mezi námi „děvčaty“ jako kapr ve vodě.

A jaké zkušenosti máte Vy s počítačem?

YanYard - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš tatínek a počítač:

Náš tatínek a počítač
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Když se kliká a kliká.....
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík děkuji moc
Obrázek uživatelky
profil
u nás se s počítačem začalo tak asi r.1999..
a musím se přiznat,že jsem dlouho nechápala:,,Co ti lidé u toho počítače dělají tolik hodin?"..No a teď tu sedím půl dneSmajlíkSmajlík
A taky se mi podařilo vymazat důležité věci, ale už je to za námiSmajlíkto víte samouk se nezapře.. člověk něco zmáčkne a je zle, naštěstí má PC paměť..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný článečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil


Pěkně napsané povídáníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles