Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nehoda

22. 03. 2010 | Vaše příběhy

V poslední době se stalo hodně případů, kdy došlo k nehodám, řidič ujel, dokonce jeden z nich se snažil oběť nehody umlčet tím, že ji zraněnou pohodil v lese.

Zcela poslední případ - 18letý mladík opilý srazil chodce a usmrtil jej. Takové případy na mě velmi zle působí. Chtěla bych vrátit čas, aby se vše obešlo bez vyhaslého lidského života. Máme 3 děti zhruba v jeho věku, nikdy neříkám nikdy, vše se může stát... Jenomže případů agresivity řidičů pořád přibývá a já přemýšlím, čím to může být.  Špatnou výchovou, zlým příkladem nebo jen tím, že se viník chce něčím odlišovat?

Nedávno jsem byla svědkem, jak v neděli ráno jeli po ulici mladíci v tmavém voze. Evidentně byli opilí, vykřikovali na kolemjdoucí nadávky, plivali z okna, jeden dokonce zvracel. Zastavila jsem se a přešla na okraj chodníku. Chtěla jsem na ně zavolat, ať toho okamžitě nechají, že zavolám policii. Vytáhla jsem mobil a v tu chvíli najeli až přede mě, skoro mi přejeli nohu. Z otevřeného okénka se ozvalo: Jen to zkus, ty krávo, starej se o své!!! Cítila jsem jen opilecký dech a rychle jsem poodstoupila od kraje chodníku. Mladíci vystartovali tak rychle, že jsem ani neměla čas zapamatovat si jejich SPZ-ku. Zavolala jsem sice na policii, ale mohla jsem jim říct jen barvu auta. V rozrušení jsem si nezapamatovala ani typ vozu.

Celý den jsem přemýšlela nad tím, co mladé lidi vede k takovému hazardu se životy a to nejen se svými... Zcela mimoděk mi vyklouzlo: Doufám, že brzy sklidíte to,  co jste zaseli. Celý den byl takový nanic, vše mi padalo z ruky, ani oběd se mi nepodařil. Doma jsem jen řekla muži, že ve městě „úřadovala“ parta neurvalých mladíků v autě.

Večer jsem se posadila k televizi a více než pozorovala dění na obrazovce, jsem si četla v časopisu. Při hlášení o víkendových nehodách jsem zpozorněla. Opět byla bilance hrozivá. Poslední nehodu zavinil opilý mladík. V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Viděla jsem známý vůz, a když ukázali i fota obětí,  polil mě studený pot. Byli to oni! Mladíci, kteří ráno obtěžovali a ohrožovali svou jízdou chodce, v podvečer havarovali. Narazili do stromu nedaleko horské chaty, kde se měli sejít s dalšími přáteli a oslavovat dvacetiny jednoho z nich!

Pomyslela jsem si, že se mi to snad jen zdálo a dodnes nechci věřit, že by je „mlýny semlely“ tak rychle. Šlo o souhru náhod, nebo jsem věděla víc než ostatní?

Od té doby raději nevynáším soudy nad „hříšníky“.


Bertice - čtenářka

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Asi to zní krutě, ale raději oni, než někdo nevinný, kdo jim neťastnou náhodou vstoupí do cesty.
Ti mladíci byli jen strůjci - v tomto případě - svého neštěstí.
Obrázek uživatelky
profil
pekný ale smutný príbeh
Obrázek uživatelky
profil
brr - až mě zamrazilo
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkRiadenie hlavne mladých a bezohľadných vodičov na cestách je alarmujúce. Tresty za nehody sú veľmi mierne a ešte by chceli kompenzáciu za zničené autá.
Prajem veľa zdravia a šťastia a nech sa osud obráti a prinesie zlepšenie zdravotného stavu!
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj aj mňa zrazilo auto aj so synom na chodníku mala som zlomené obidve nohy syn mal jednu , bola som pol roka na vozíku syn mi pomáhal učiť sa chodiť 4 roky mi trvalo pokial som odložila palicu teraz už chodím bez nej ale mám stale obidvoch nohách kliny ktoré mi budú vyberať a vodič prvé čo prišiel za nami do nemocnice tak povedal rozbili ste mi auto a neopýtal sa či mi žijeme som na invalidnom už 5 rokov a ani raz sa neprišiel pozrieť na mňa ani môjho syna tak čo by ste povedali na takýchto vodičov o rok po našej autonehode na tom istom mieste prišiel o život 5 mesačné mimino je to kruté ale nič s tým nikto nerobí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles