Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejpopulárnější houbařka v okrese

25. 10. 2012 | Vaše příběhy
Jsem milovníkem hub. Ráda je sbírám a ještě raději jím. Vyrůstala jsem na hájence pod Boubínem. Na houby jsem chodila ráda už jako dítě s maminkou, takže by se dalo říct, že houby dobře znám.

Když jsem se vdala a přestěhovala se na Moravu, moje vášeň pro houbaření mě neopustila. Koupili jsme si domeček pod Kosířem. Byl taky pod lesem, takže mi to trošku připomínalo moje rodiště. Akorát houby se mi tady moc dobře nesbíraly. V lese rostlo nejvíc růžovek, holubinek a nejvíc suchohřibů. Dcerka od kamarádky mi vychvalovala růžovky, jak jsou z toho výborné řízky, nebo opečené v troubě s cibulkou. Proč to nezkusit, to jsem si tehdy řekla a po práci jsem hned na ty výborné houbičky vyrazila. Něco jsem tehdy nasbírala a udělala jsem si je pečené v troubě, nakrájela do toho hodně cibulky. Uvařila jsem si k tomu brambory a bylo to tak dobré, že jsem všechno zbaštila sama. Dětem ani manželovi nezbylo nic.
nejpopulárnější houbařka v okreseDo konce života na tenhle den nezapomenu. Druhý den jsem vstávala do práce ...To už jsem měla teplotu a nebylo mi moc dobře. Bylo to v červnu. Ale i přesto, že mi nebylo dobře, sedla jsem na kolo a jela do deset kilometrů vzdáleného zaměstnání.Tam už mi bylo pořádně zle a tak mě poslali k doktorovi. Po půlhodinovém vyšetřování se mě doktor zeptal, jestli jsem neměla houby. No co jsem mohla říct. Akorát jsem špitla, že měla. Poslal mě na EKG, vzal krev, napsal mi neschopenku a jela jsem domů, ale to už jsem měla pořádnou horečku a o tom zbytku nemluvím. Doslova jsem se na tom kole domů doplácala a hned jsem usnula. Synek byl venku a holky tehdy byly na prázdninách u kamarádky, manžel, ten tehdy pracoval ve světě. Odpoledne najednou přiběhl domů synek a hned mě začal budit, že k nám jede sanitka. No a pak to už šlo všechno strašně rychle. Paní doktorka mě probrala, nastrkali mě do sanitky a fofrem mě vezli do nemocnice.Tam mi vypláchli žaludek a vrtulníkem převezli do Brna. Já si totiž mimo těch růžovek nasbírala i pár těch muchomůrek, co se jí jen jednou.

Dodneška děkuji té své nenajedenosti, protože ta vlastně zachránila děti a manžela.
Na houby chodím pořád, ale dle rad lékařů sbírám pouze ty s hnědou hlavičkou, z těch mi prý bude špatně, ale neotrávím se. Byla jsem tehdy nejpopulárnější houbařka v okrese. A proto sbírejte jen to, co je opravdu jedlé. Plné košíčky jedlých hub přeje čtenářka Chytré ženy.


Eleona - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek s dobrým koncem. My také sbíráme jen ty houby, co mají hnědý klobouček.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
No ešte šťastie, že tie huby neboli tvoje posledné jedlo v živote.
Ja tiež rada chodím na huby, aj keď ich neviem veľmi hľadať (všetci už majú plné košíky a ja len pár), ale okrem dubáka si dám všetko ešte prekontrolovať manželovi. Aj masáky - hoci ich poznám.
Obrázek uživatelky
profil
že Eleona přežila. Příště je jistě nesbírala.
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, že to má šťastný konec.Smajlík
My jsme doma masáky nesbírali, ale sestra, když se vdala, tak se naučila od švagra je sbírat. Jednou přijeli na návštěvu a švagr nesl houby, většinou masáky. Maminka je potají odnesla do popelnice. Jenže on je tam našel a přinesl je zpátky. Byly dobré.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ještě,že to dobře dopadlo...Já jsem taky vášnivá houbařka od malička....SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles