Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nikola

13. 07. 2011 | Vaše příběhy
V životě dojde k mnoha zvratům. A mnoho maličkostí může ovlivnit náš život. Mé kamarádce ho změnil její malý syn, který si sám našel nového tatínka.
Tady je její příběh:


Nikola se s Martinem seznámila na chmelové brigádě. Chodil na gymnázium v jejich městě a moc se jí líbil. Byl o tři roky starší než ona a o dost zkušenější. Chodili spolu necelý rok, když Nikola otěhotněla. Do maturity zbývaly dva měsíce. Rozhodli se, že si dítě nechají a po maturitě se vezmou.

Začátky nebyly lehké. Rodiče jim sice koupili malou garsonku, Martin si ale nenašel žádnou práci a Nikola brzy nastoupila na mateřskou. Narodil se jim malý Tomášek a museli šetřit. Nikola měla problém skromně navařit tak, aby vyšla. Martin se navíc nedokázal zbavit svého kouření. Říkal sice, že přestane, ona ale nacházela cigaretové krabičky na nejrůznějších místech v bytě. Ani k pomoci s domácností se mu moc nechtělo. Skutečnou radost jí dělal jen Tomášek. Rostl jako z vody. Tomášek měl půl roku, když se Nikola rozhodla, že když nepracuje Martin, zkusí si najít práci sama. Našla si inzerát v novinách, ve kterém hledala pekárna pracovní sílu na výpomoc. Domluvila si schůzku a dostavila se do pekárny. Mistr výroby si ji hned vyzkoušel a za týden mohla nastoupit.

Práce u linky nebyla lehká. V noci se také moc nevyspala, malému zrovna rostly zuby a Martin k němu odmítal vstávat. Tak v noci vstávala k dítěti, aby ještě před svítáním stála u linky a celých osm hodin se nezastavila. Peníze, které vydělala, pomohly alespoň trošku napnutému rozpočtu mladé rodiny.

Vracívala se unavená. Martin se přes její směnu staral o Tomáška, když se ale vrátila z práce, nechal veškeré povinnosti na ní. Byla víc a víc unavená a odmítala večer Martina s tím, že je unavená a bolí ji hlava. Začali se hádat. Častěji a častěji po příchodu domů cítila z Martina alkohol. Neřekla nic, trápila se ale. Dřela, brala i přesčasy, a Martin těžce vydělané peníze utrácel za alkohol a cigarety. Když Tomáškovi, který pomalu začínal chodit, koupila nové botičky, Martin jí vyčetl, že jsou moc drahé.
     Odcizovali se. Hádali se víc a víc. Nikola už nemínila pracovat sama. Nutila Martina, aby si také našel práci. Dokonce mu našla inzerát o výběrovém řízení. Den poté Martin přišel, že místo už bylo obsazené. Pochybovala, že tam vůbec byl. Opět se pohádali a Martin uprostřed noci odešel do hospody. Brzy ráno ještě nebyl doma a Tomáška neměl Nikole kdo hlídat. Musela volat do práce, že má horečku a pak s dítětem v náručí jít k lékaři, aby jí vystavil neschopenku. Zdravotní problémy si ani nemusela vymýšlet. Už delší dobu se necítila dobře. Panu doktorovi se něco nelíbilo, proto ji poslal na další vyšetření.

Martin se vrátil až za dva dny. To už Nikola věděla, že čeká druhé dítě. Chtěla si o všem s Martinem promluvit. Chtěla znovu najít dávno ztracenou lásku. Myslela si, že narození druhého dítěte pomůže jejich vztahu a Martin se dá konečně do pořádku. Nejdřív se ho ale musela zeptat, kde celé dva dny byl. To ale neměla dělat. Už svého manžela nepoznávala. Táhl z něj alkohol, smrděl cigaretami a když se Nikola při pohledu na něj rozčílila, vztáhl na ni poprvé ruku. Uhodil ji tak silně, že zavrávorala a upadla. Ani mu neřekla, že je těhotná a rozhodla se pro potrat.
     Vařila mu sice dál, odstěhovala si ale postel na opačný konec jejich malé garsonky. Když se vracel z hospody, předstírala, že už spí. Jednou musela vzít za kolegyni odpolední směnu. Když se vrátila utahaná pozdě v noci domů, našla Martina v posteli s cizí navoněnou holkou. Holka sice odešla, ona už ale nechtěla s Martinem spát v jejich malém bytečku. Odstěhovala se i s malým Tomáškem ke kamarádce. Ještě než nastoupila do nemocnice na potrat, oznámil jí Martin, že se stěhuje ke své nové přítelkyni. Pro Nikolu to bylo vlastně vysvobození...

Rozvod se táhl, ale nakonec manželství rozvedli. Nikola, aby mohla dál chodit do práce, dala malého Tomáška do jesliček. V práci dělala jen ranní směny, to měla od začátku slíbeno. Hned z práce vyzvedávala malého v jesličkách a vracela se do jejich malého bytečku, kam se po rozvodu opět vrátila. Domácnost zvládala a po rozvodu si mohla dovolit mnohem víc věcí, než když živila i svého manžela. Byla šťastná. Tomášek rostl jako z vody a začínal se ptát po tatínkovi. Martin ho od rozvodu neviděl. Vzdal se svého dítěte a od známých se dozvěděla, že s novou přítelkyní čeká jiné dítě. To ona se musela svého miminka vzdát...

V práci si ji kamarádky dobíraly: Mladá, pěkná, šikovná holka, a je sama s dítětem. Nikole to tak ale nepřišlo. Měla pořád co dělat a nenudila se. Začala s Tomáškem chodit plavat, chodila s ním do divadla a na různé dětské akce a práce ji zbavila zbytku energie, kterou ještě měla. Byla pravda, že se často honila a neznala odpočinek. To je ale úděl svobodných a rozvedených matek. A jak často ji nikdo neobjal, nepohladil, nepochválil za to, co dělá...

Byl pátek a ona utíkala z práce rovnou pro Tomáška. Večer chtěli skočit na bazén. Vyzvedla ho a v šatně otevřela skříňku. Vyndala dětské kalhoty a další Tomáškovo oblečení. Ten jí ale vytrhl kalhoty z ruky a začal se vztekat. Přiběhl k tatínkovi, který si právě vyzvedl svou malou dcerku, vrazil mu kalhoty do ruky a řekl: „Ty ne, pán dá kalhoty.“ Napomenula ho, muž se ale usmál a řekl, že mu nic neudělá, když malého obleče. Malý si sedl muži na klín. V tu chvíli malá Verunka, dcera mladého muže, přiběhla k Tomáškovi a pěstičkami do něj začala tlouct: „To je můj tatínek, běž si za svým tatínkem.“ Pán dceru napomenul a malý Tomáš jako by náhle vyrostl: „Já ale tatínka nemám.“ Řekl pevným hlasem a díval se svýma hnědýma očima na holčičku.

Jak se ukázalo, Verunce zase chyběla maminka, která zemřela u porodu. S hodným pánem se dál potkávali v šatně jesliček. Občas prohodili pár slov, občas si Tomášek vynutil, aby ho pán převlékl a jednou zase Nikola mohla Verunce uplést copánky. A jednou ji Marek, jak se tatínek jmenoval, pozval do kina, kde pracoval, na dětské představení i s Tomáškem. Pak si všichni čtyři zašli na pohár. Od té doby se vídali pravidelně. Brzy zjistili, že ze dvou neúplných rodin lze vytvořit jedna větší, úplná. Dnes už Verunka s Tomáškem chodí do školy a Nikola s Markem se o ně starají společně.

     A konečně jsou všichni šťastní!!!



Pája K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je pěkné moc se mně to líbílo Smajlík hlavně že je dobrý konec SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky se to četlo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tvé články mě vždy dostanou, paráda. Díky za ně!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles