Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pejsek z útulku

13. 07. 2018 | Vaše příběhy
Vzali jsme si krásného pejska z útulku. Byl asi tříletý - černá hlava, jinak vybarvený černo bíle flekatě. Byl prostě nádherný. Vypadal jako Stabyhoun, ale to je velmi vzácné plemeno, asi to nebyl on. Takového psa by se těžko někdo zbavoval. První noc nám utekl z kotce, nějak si uměl otevřít.


Druhý den jsme udělali pojistku, aby se mu to opět nepovedlo, bohužel prolezl větší dírou v brance. Nechali jsme tam navařit další železné pruty, aby se mu to napříště nepodařilo. Když byl takto zajištěn, prokousal pletivo. Prostě v kotci se mu nelíbilo. Byl to opravdu mazel, k dětem, dospělým, ale nesnesl být v uzavřeném prostoru, byl asi zvyklý v bytě, byl rozmazlený a jinak nezvladatelný.

Museli jsme ho vrátit do útulku. Obrečela jsem to, ale co naplat, nedalo se jinak. Volala jsem později do útulku, jak to s ním vypadá a paní v útulku mi sdělila, že tam pokousal ošetřovatelku, když ho zavírala do kotce, nechtěl tam prostě být, tak se bránil. Není divu, když byl vychováván ke svobodě. To se těžko potom zvyká na takové, podle něj, vězení. Doposud je v útulku a je mi ho líto, ale nemohla jsem ho mít. Vzali jsme si jiného pejska, je mu půl roku a musíme na něj být přísní, jinak dopadne jako ten předešlý. Je to kříženec Bernského salašnického psa. Zatím spává v garáži, ale kotec má zpevněný, pořídili jsme novou boudu, tak snad se mu u nás bude líbit.

Chodím s ním 4x za den na procházku, je to pro mě náročné, ale určitě  se mi podaří ho vychovat jaksepatří. Tohoto již určitě nevrátím, je ještě ohebný - dá se s ním pracovat k poslušnosti. Musíme se mu hodně věnovat, aby se nám to povedlo. Už mě zase volá, tak musím jít, aby se vyvenčil a byl u nás spokojený.


Zuzka51 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přes naši vesnici teče potůček - Šumice, bývá v něm dost málo vody, ale tentokrát tam není ani kapka. Je to poněkud krizová situace. Když se rozhlédneme, usychají i stromy, o trávě nemluvě, ta je už dávno suchá. Měli bychom více šetřit vodou, ale někteří sousedé si napouštějí bazény a nehledí na ostatní. Jedn náš soused je již bez vody. Musí se připojit na obecní řád, ale příslib má až na září. Je to nepříjemné, když člověk nemůže pustit kohoutek, z kterého teče voda, nemůže umýt nádobí, nemůže se osprchovat, ani nemůže spláchnout záchod.Měli by se lidé zamyslet, jak nakládat s takovou cennou surovinou, jako je voda. Já už mám na zahradě 4 velké nádrže na vodu, chytám je ze střechy z okapů a když jednou za čas naprší a naplní se mi, jsem šťastná, že mohu zalévat. Jinak mi všechny kytky i rajčata uschly, protože ze studny se opravdu neodvážím brát vodu na zalévání. Je to rok od roku horší a někteří lidé se nad tím nezamýšlejí, klidně zalévají i trávu.
Obrázek uživatelky
profil
snad bude ten druhý poslušnějšíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles