Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podařený dárek

14. 09. 2013 | Vaše příběhy
Tento příběh mi vyprávěla moje tchyně. Žila jen se svojí maminkou, o hodně let starší bratr měl už svoji rodinu a otec od nich odešel, když byla ještě malá. O svou dceru jevil pramalý zájem. O to větší překvapení bylo, že jednoho dne bylo ve schránce na dopisy oznámení, že mají na poště balík. Kdo jim co posílá? Bratr Jirka se dušoval, že o ničem neví, a tak se Jiřinka s maminkou vydaly na poštu pro tajemný balíček. Jiřinka už nebyla žádná malá holčička, před nedávnem oslavila sedmnácté narozeniny.

Na poště jim předali balíček. No balíček - balík to byl, balík jako hrom, vážil víc než deset kilo. A odesilatel - tatínek.
Jiřinka žila s maminkou velmi skromně, radost by jí udělala i maličkost. A takový dar, co to asi bude? Maminka byla taky překvapená, tolik let si otec na dceru ani nevzpomněl a teď tohle. Bude to asi nádobí, hádala maminka, možná si táta pamatuje, že jsi měla narozeniny a brzo budeš mít i svátek.
Jiřinka by nejraději otevřela balík už na poště, ale to tak, čeká je cesta domů. Kdo je moc zvědavý, bude brzo starý, odbyla maminka Jiřinku.
Cesta domů nebyla lehká, čekaly je tři kilometry do kopce. Autobusy k nim do vesnice ještě tenkrát nejezdily, musely pěkně po svých.

podařený dárekByl začátek února, všude sníh, mrzlo jen praštilo. Jiřinka s maminkou balík chvilku nesly, chvilku táhly sněhem. Zdál se být čím dál těžší. Ta cesta byla očistec.
Konečně byly doma. Jiřinka se už už chtěla dát do rozbalování, ale v mamince zvítězil před zvědavostí duch pravé hospodyně. Balík počká, je třeba postarat se o domácnost. Zatopit, nanosit vodu, obstarat králíky, slepice, kočky a psíka. Dát vařit brambory, sebrat vejce, ohřát mléko. Šup šup, ať to lítá, pobízela dceru.
Balík zůstal zatím v kuchyni, nerozbalen. Konečně bylo všechno hotovo, všude teploučko, polévka bublala na plotně a tak krásně voněla. Ale co to? Z kuchyně ze místo vůně začal  šířit zápach. A ani ne tak zápach, jako smrad. Šílený smrad. A vycházel - z balíku. Jiřinka s maminkou se vrhly na dar a rozbalily to překvapení. A opravdu to bylo velké PŘEKVAPENÍ.

Tatínek poslal Jiřince deset kilo hlávkového zelí. Zřejmě ho někde výhodně koupil a chtěl rodince přilepšit. Cestou z pošty zelíčko namrzlo a v teplé kuchyni vydal balík své nevoňavé tajemství. 
A tak skončil dárek od tatínka na hnoji. Jiřinka ale dlouho smutná nebyla, její maminka se ještě víc uskromnila a dceři za nějaký čas našetřila na výbavu - nádobí, utěrky, ručníky i povlečení.
A Jiřinka na cestu z pošty vzpomíná se smíchem dodnes.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Podařený dárek:

Podařený dárek
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To je taký smutno-veselý príbeh zo života.
Ale veľmi pekne napísaný.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkPěkný příběh, rodiče si nevybíráme
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík škoda..zbytečná námaha s balíkem..to jsou tak někdy dárky k nezaplacení
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík,to by mne tedy nenapadlo,posílat zelí
Obrázek uživatelky
profil
Dobré překvapení, škoda, že bylo namrzlé.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles