Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podlaha k sežrání

21. 09. 2013 | Vaše příběhy

Čekala jsem velmi důležitou návštěvu. Poprvé ke mně měla přijet má budoucí tchyně s manželem a já se chtěla předvést v nejlepším světle. Už dva dny před návštěvou jsem vše cídila, leštila, myla a uklízela. Také jsem chystala oslňující menu, abych se předvedla jako dobrá kuchařka, hospodyně, bavič i přítelkyně v jedné osobě. V den D jsem si přivstala a od samého rána se patlala s pomazánkami a tvořila další a další kulinářské kreace ve své kuchyni.

Když bylo vše přichystáno na vzácnou návštěvu, tabule prostřená, byt navoněný, rozhodla jsem se ještě, ten den už asi po páté, vytřít podlahu v kuchyni. Nachystala jsem si kyblík, saponát i mop. „Co kdybych do vody přidala ocet, aby se vše lesklo, odmastilo a projasnilo?“, napadlo mě. Šáhla jsem do skříňky pro ocet a přilila jsem ho dostatek do vodní lázně. Mopem jsem vše krásně vytřela. Podlaha se skutečně leskla, jako by má již roky používaná dlažba byla nově položená. V tu chvíli mi vše došlo: Já totiž podlahu vytřela olejem! Jednoho dne mi lahev oleje spadla na zem a praskla. Tenkrát jsem měla doma prázdnou lahev od octa, tak jsem olej přelila do ní. Lahev jsem si ale neoznačila a uložila do skříňky, a samozřejmě jsem na vše zapomněla. A při vytírání jsem použila mop, který se sám ždíme. Nemusela jsem tudíž máčet ruce ve vodě a nezjistila jsem včas, že místo vody s octem vytírám podlahu olejovou lázní. Podlaha se sice krásně leskla, na omak byla ale mastná. Co teď? Do návštěvy zbývalo pár minut. A tak jsem vyštrachala ve skříni všemožné bačkůrky, nazouváky atd. Nabídnu je návštěvě! Nemůžu přece dopustit, aby má vzácná návštěva odcházela s mastnými ponožkami?

Podlaha k sežráníRychle jsem se osprchovala, oblékla do slavnostního, a už návštěva zvonila u dveří.

Každému jsem předala papučky s výmluvou, že od podlahy je chladno, protože nájemníci pode mnou se odstěhovali, byt je prázdný a tudíž se tam netopí. Byla zima, a tak jsem pochodila. Večer se ubíral už správným směrem. Jídlo chutnalo, my se dobře bavili a ze mě pomalu padala tréma. Jen nerada jsem se s hosty loučila.

Hned druhý den, když jsem se svým přítelem seděla v kuchyni u kávy a povídali jsme si, jsem se ptala, co říkali jeho rodiče na návštěvu u mě.

„Udělala jsi na ně ohromný dojem. Maminka byla nadšená, táta chválil chlebíčky, které jsi udělala, i bramborový salát,“ usmíval se přítel.

Měla jsem velkou radost. „Tak to jsem ráda.“

A pak ještě přítel dodal: „Mám se tě jen zeptat, nařídila mi maminka, čím vytíráš podlahu? Prý se mámě nikdy tak neleskne jako u tebe. Chválila, že ji máš čisťounkou, že by se z ní dalo jíst.“

„Spíš smažit topinky,“ vyprskla jsem smíchy.

„Co?“ nechápal přítel.

„No, já chtěla do vody na vytírání přidat ocet, ale omylem jsem tam dala olej. Z něho byl ten lesk,“ smála jsem se.

Přítel se smál taky. „Tak to asi nebudu mámě tlumočit,“ dodal pak.

S maminkou svého přítele, mou budoucí tchyní, jsem se ale spřátelila natolik, že jsem jí i toto tajemství jednou při šálku dobré kávy vyzradila.

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Podlaha k sežrání:

Podlaha k sežrání
Podlaha k sežrání
Podlaha k sežrání
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ale nezávidím tu situaci,
kdyby tak tchýni podjely nohy a plácla sebou
Obrázek uživatelky
profil
Jako vždy. Moc pěkně napsáno. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsánoSmajlík
Já se svou tchyní také vycházím dobře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek.
Mně se jednou stalo něco podobného. Zpívala jsem v pěveckém souboru. Jednu sobotu jsme měli zpívat na soutěži. Večer před soutěží jsem si umyla vlasy a natočila. Tehdy jsem v natáčkách spala. Ráno jsem se probudila, sundala natáčky a zjistila, že jsem místo šampónu použila olej, který brácha nalil do sklenice od šampónu. Vypadala jsem hrozně, ale nebyl čas s tím něco dělat. Pár lidiček ze sboru se mi smálo, ale přežila jsem to!
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
škoda že já žádnou tchyni neměla,zemřela muži v 17 letech,jinak je dobře že si s ní tak rozumíš
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek