Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomozte mi prosím, hledám sestřičku!

22. 02. 2010 | Vaše příběhy
Bylo mi tenkrát asi  8 let. Byla jsem se svou sestřičkou o šest a půl roku mladší venku, měla jsem ji prostě na starost. Za ruku jsem ji vodila po sídlišti, mluvila jsem na ni, prostě jsem se snažila odreagovat ji od procházky, která byla pro ni stejně nudná, asi jako já, jelikož v té době chodila do jeslí a tyto klasické procházky s jeslemi prožívala takřka denně, stejně tak, jako její "spolujesličkáři", kteří nebyli ovšem tak všeteční, jako moje sestřička.
    
Bydleli jsme na poměrně malém sídlišti, kde v té době bylo poměrně náročné spatřit i telefonní budku, nebo poštovní schránku, přesto bylo na tomto sídlišti příjemné bydlení, obchody, které byli otevřené splňovali svým sortimentem požadavky obyvatelů sídliště, poštovní pobočka tam také již v té době fungovala, stejně jako oddělení - tenkrát Veřejné bezpečnosti.
    
Ruku v ruce jsem procházela se svojí o léta mladší sestřičkou prostranstvím, ve kterém se nacházely fontánky, obchůdky, mimochodem dodnes fungující fontánky a otevřené obchůdky. ovšem již s novými majiteli....
Ovšem stalo se....já, spolehlivá starší sestra jsem potkala kamarádku ze školy..., začaly jsme si povídat, moje mladší sestřička se mi začala vzpouzet, že ....už čekat nebude..., tak dlouho, až mi řekla, abych jí pustila, že bude ...tady běhat... . Nejen její výborná slovní zásoba a mluvený projev vzal ve sklonku okamžitu za své... Než jsem se stačila znova poohlédnout, sestřička nebyla..., ani tam, ani u mne, ani jinde. Krve by se ve mně nedořezali, jak jsem byla v tu chvíli strašně vyděšená. Okamžitě jsem "důležitý rozhovor" se spolužačkou přerušila a začala hledat svoji mladší sestru. "Kamarádka" mne "v tom" doslova nechala samotnou. - Jen se rozhlédla a řekla mi, že ji nikde nevidí. To mi příliš nepomohla!
    
Toto se však stalo na prostranství, kde auta nejezdila, byla to taková pěší zóna, - to jediné mě uklidňovalo. Na tyto prostory však byl výhled z oken již zmíněného obvodního oddělení VB. Pohotově jsem tam vběhla, nahlásila "ztrátu" sestřičky..., mimo jiné samozřejmě, - co měla na sobě a jak to vše bylo, včetně telefonního čísla domů, které jsem si pamatovala naprosto přesně a dodnes pamatuji - 314 44!!!

"Policie" - v té době Veřejná bezpečnost a právě mající službu, zavolali na telefonní číslo, k nám domů, - které jsem jim nahlásila. Dozvěděli se pouze to... že moje všetečná sestřička je v pořádku doma..., že si pamatovala cestu domů z jeslí, jelikož jesle, které navštěvovala, byli právě pod našimi okny....  a šla domů, protože ji to už venku nebavilo....
   
Vzdálenost, kterou má sestra ve svých cca dvou letech "urazila" byla asi 1 km.
Od té doby se snažím a myslím si, že i jsem naprosto prozřetelná. Byla to sice zkušenost velice nepříjemná, ale dala mi do života..co proto. A ta "kamarádka" - možná by si vzpomněla, jak mně tenkrát nechala na "holičkách", moje trápení, které jsem v tu chvíli pociťovala,  jí bylo úplně jedno. Od té doby ji za kamarádku nepovažuji, i když jsem s spolu s ní absolvovala Střední odborné učiliště, - to už jsme nebyly malé holky, tak u mne našla zastání. Nevážila si toho.., tak už se od té doby za ni nijak "neperu". Je to tak, - Aleno. Bohužel.

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pekný článok
Obrázek uživatelky
profil
ˇUplně jsem se vžila do pocitu bezmoce.V tuhle dobu hledají ztracenou Aničku a já doufám, že jí určitě někdy najdou živou a pachatele náležitě potrestají.
Obrázek uživatelky
profil
ještě že já jsem byla mladšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběh.Kdybys viděla,co já jsem se sestrou nadělala všelijakých skopičin.Dnes,když na to vzpomínám,tak některé věci byly dost nebezpečné.Byla o šest let mladší,já tehdy ještě hloupá malá holka,a tehdy si to člověk ještě ani neuvědomoval,až teď,co se třeba tehdy mohlo všechno stát.
Obrázek uživatelky
profil
koukám, že jsi to neměla lehký. udělala jsem něco podobnýho, ale já utekla ze školky.Smajlíka domů to bylo jen kousek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles