Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Práce v pekárně

6. 10. 2012 | Vaše příběhy

Když jsem dostudovala a hledala jsem si práci, tak jsem shodou náhodou zůstala pracovat v pekárně. Byla to práce naprosto mimo můj obor a práce, kterou jsem nikdy v životě nedělala. Neměla jsem k ní vůbec žádný vztah. Doma jsem nikdy nevařila a ani nepekla. Den, kdy jsem se dozvěděla, že budu pracovat právě v pekárně, byl pro mě zdrcující. Z nové práce jsem byla nervózní a celá nesvá. Myslela jsem si, že budu za kopyto a nemehlo a navíc mi vadilo bílé oblečení, ve kterém jsem se necítila vůbec dobře.

Mé první dny v pekárně byly strašné. Nic mi nešlo a práce mi připadala náročná a zcela nezvladatelná. Byla jsem opravdu mimo mísu. Časem jsem se ovšem vypracovala a práce mi začala jít a začala mě i dokonce bavit. To bych nikdy nečekala. Směny utíkaly velmi rychle a práce s těstem byla úžasná. Nakonec jsem v pekárně zůstala čtyři roky až do doby, než jsem otěhotněla. Poté jsem musela práci přerušit kvůli její náročnosti.

práce v pekárněA co vlastně práce v pekárně vlastně obnáší?

Směny jsme měli různé - ranní, odpolední i noční. Vždy, když jsme přišli do práce, nejprve jsme zjistili, co je třeba udělat a dodělat, která těsta chybí apod. Prvním bodem bylo tedy zorientování. Poté se už začalo v díži zadělávat na různá všelijaká těsta. V pekárně jsme vyráběli různé výrobky, slané i sladké. Pekli jsme pečivo vícezrnné, tmavé i světlé. Jednalo se o různé bagety, rohlíky, bulky či zrna. Také jsme vyráběli spoustu sladkého pečiva. Nejraději jsem vyráběla různé koláče, neboť s tímto pečivem jsem si mohla dokonale vyhrát a dělat je podle svých představ.

K pomoci nám samozřejmě byly různé stroje, např. díž na míchání těsta, dělička, či rohlíkovač (stroj, který vyrábí rohlíky). Ale spoustu věcí jsme také vyráběli ručně. Ruční práce s těstem je úžasná. Moc hezké je pro mě pletení vánoček a mandlovníků. Toto mě také velmi bavilo. Každý kus pečiva je originál a žádný rohlík, bageta, koláč anebo chleba není stejný. A to je na této práci to krásné. Musím ale taky podotknout, že práce v pekárně je velmi náročná převážně fyzicky, ale mě na tom zase bavilo, že není jednotvárná a že jsem pořád v pohybu. Práce je vždy v kolektivu, takže si máte pořád s kým povídat. Bohužel si myslím, že tato práce není dostatečně finančně ohodnocená a proto ji moc lidí nevyhledá a ani nedělá.

Ovšem práce v pekárně mě naučila péct i doma a začalo mě to hodně bavit. Trošku to ale odnesla má záda. Je to ale hezká životní zkušenost, na kterou budu určitě dlouho vzpomínat a i na zážitky, které jsem v pekárně zažila.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moje mamka pracovala v pekárně. Milovala jsem, když jsem za ní mohla chodit a na tajno ujídat čerstvé rohlíky. A taky chleba, ten byl nejlepší když měl ještě teplou kůrku Smajlík) Chvíli jsem pracovala jako prodavačka ale pak jsem sehnala práci v pekárně v Jevíčku přes http://www.pracomat.cz/ a jsem spokojená.
Obrázek uživatelky
profil
Moje mamka pracovala v pekárně 14let a vždy jsem ráno měla čerstvé a voňavé pečivo-mňam SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje dcera byla v pekárně za dob studia na brigádě, já znám jen tu nádhernou vůni čerstvého pečivaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V pekárně jsem byla jen jeden den,kdy jsem si tam pekla svatební koláčky Smajlík byl to krásný a nezapomenutelný zážitek,ale natrvalo bych tam pracovat nechtěla...jinak doma peču ráda.
Obrázek uživatelky
profil
Taky sem pracovala v pekárně .Byla to opravdu pěkná práce ale vedoucí byl poděs.Dodneška z něj mám husí kůži.Ale je fakt že kynutý těsto mi jde a i ten chlebík upeču.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles