Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příhody mého oka

8. 01. 2009 | Vaše příběhy
Při sledování několika seriálů z nemocničního prostředí jsem se mnohdy pousmála nad tím, kam ten scénárista na ty nápady chodí. Musím přiznat,že onen úsměv byl podbarvený kapkou shovívavosti - co mají přece pořád vymýšlet.

Pak jsem rovnala staré fotografie do nové krabice od bot, když na mě vykoukla moje podobizna s pořádně napuchlým okolím levého oka a já začala vzpomínat na ono období, které se, nevím proč, mstilo právě této části mého obličeje.

Začalo to ještě na gymnáziu. Tenkrát jsem hrála závodně házenou. Při tréninku jsem si šla vyzvednout míč z branky. Vzala jsem ho do ruky a vzpřímila se ve chvíli, kdy na branku pálila má spoluhráčka. Míč letící z její něžné ručky mě trefil do pravého spánku a razantně mi přišpendlil levou polovinu obličeje k tyčce. Mé levé oko se, nevím jak, střetlo s kovovým očkem, do kterého se upevňovala síť.

lepší než oční stíhyKrev z nosu se za pár minut podařilo zastavit pod studenou vodou, oko začalo měnit barvy po pár hodinách a v této výtvarné činnosti pokračovalo asi 4 dny.

Několik let byl klid.


Už vdaná, s dvěma dcerami, jsem dostala angínu. Antibiotika, horečka, k tomu se přidal zánět spojivek. Kombinace těchto dvou onemocnění patrně způsobila horší léčení každého z nich. Při ranní hygieně jsem koukla do zrcadla a propadla panice. Mé levé oko na mě koukalo zpoza obrovského puchýře. Přes mé přesvědčení, že oslepnu, se vyléčilo.

A byla zima.


Hodně pršelo, pak rychle zamrzlo a my měli na dvoře dokonalé kluziště. Učila jsem dcery bruslit. Šlo nám to dobře, mám přece zápočet z bruslení. "Mami, a umíš na bruslích holubičku?" zeptala se jedna cácorka. "Jasně, koukejte," sebejistě odpovím, tělo napnu do požadovaného postoje a s rukama vzorně upaženýma jedu. Tak nějak nečekaně se má jedoucí brusle zastaví o zamrzlý kus dřeva v cestě a já padám levým okem na kliku garážových vrat.

Ta ostuda! Ty barvy!!!


A bylo jaro. Všecko,všecičko kvetlo.

Pár minut před půlnocí sedím na sedačce, koukám se na televizi a vedle mne, v předoucím klubíčku spí naše kočka.

Najednou se ozve příšerná rána, třesk, tříštění... Leknu se, ale naše kočka taky. A je rychlejší. V děsu vytasí drápy a skáče do výšky tak šikovně, že mi zahrabe packou přes levé oko. Vypadám kouzelně, krev teče a zase ty barvy!

Co že se stalo?


Na chodbě visela stropnice, ten den se měnila žárovka a šroubky se patrně málo utáhly. Stropnice spadla na dlažbu.

Léto, pár dnů před dovolenou.

Večer spěchám - chci stihnout všechny povinnosti. Znáte to: večeře, okoupat dcery, nakrmit kočku.... Její miska je na zemi pod kuchyňským oknem, na jehož parapetu, nevím proč, stojí kovová konvička na květiny. Otočená tím dlouhým kovovým zobáčkem do místnosti.

Jak se tak v rozběhu sehnu pro misku, zobáček konvičky mi prorazí levé víčko jako nic. Svíjím se na zemi, vyháním z kuchyně obě dcery, protože mám pocit, že mi oko vytéká mezi prsty na podlahu. Na to se děti nemůžou dívat!

Nene, oko mi zůstalo a této příhodě se hodně často smějeme. Dnes už ano.

A kolegyně v práci? Dohodly se, že má podivná vysvětlení ještě podivnějších úrazů budou pravdivá. Tak blbé historky prý by se vymyslet nedaly...



P.S. Nepoužívám oční stíny. Divíte se?



Gaudii – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to je sila..az mi nabehla husinaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
čtu řádku po řádce a už od začátku si říkám že neni možný aby se tohle všechno stalo jedné osobě..a přece! Klobouk dolů nad zvládnutím všech situací..Sama mam zrovna už od září zázračnou nemoc jménem zánět spojivek a tak moc dobře vím ..
Obrázek uživatelky
profil
to je fakt síla. Nic zlého nepřeji, ale kdyby se přeci jen něco zase přihodilo, dej vědět.
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je opravdu smolné oko, úplně jsem pociťovala bolest při čtení.Ale hlavně že vše dobře dopadlo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles