Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč si barvím vlasy hennou

11. 03. 2011 | Vaše příběhy
Bylo mi 16, když jsem si poprvé nechala obarvit vlasy. V dětství jsem totiž sice úspěšně rozšiřovala řady světle kaštanových děvčátek, ale v pubertě se moje vlasy rozhodly změnit barvu na podivně hnědou, která se často a ráda nechávala vyšisovat od sluníčka. Já totiž nějaké klobouky a čepice nemusím.

Tak jsem se nechala obarvit. Nejdřív na hnědo, potom s fialkovými melíry a nakonec jsem zakotvila u červené. Takové té decentní, nic křiklavého. Inspirovala mě k tomu jedna ruská orientální tanečnice, které tato barva moc slušela. Inu, barvy sice držely dobře, ale vlasy vypadaly čím dál hůř. Předem se přiznám, že jsem nikdy neměla moc času a nálady na dlouhotrvající výživné masky a zábaly, a žádný z prostředků s krátkou dobou aplikace mi příliš nepomohl. Vlasy se třepily, lámaly a každé ráno jsem z kartáče vytahovala notný chomáč.

Už ani nevím, kde jsem potom narazila na hennu. Musela jsem sice pár týdnů počkat, aby henna nějak nezareagovala s mými chemickými barvami, ale to mi nevadilo. Vyzkoušela jsem nejdřív světle červenou. Mno, přiznám se, že výsledek nebyl takový, jak jsem očekávala. Světlá barva prostě nepřekryla tmavé odrostlé konečky a navíc se kousky rostliny z vlasů vymývaly docela špatně (dodnes je to chvíle, na kterou se opravdu netěším, i když už na to mám speciální tlakovou sprchu). Těšila jsem se ovšem myšlenkou, že teď moje vlasy aspoň dostaly pořádnou dávku výživy a navíc mi na rozdíl od chemicky barvených přišly tak nějak lehčí, vzdušnější a lesklejší.

S neobarvenými konečky jsem ale chodit nemohla, tak jsem hned příští týden zaběhla do drogerie odstín měděněčervená, kterou používám dodnes. Výsledek dopadl nad všechna má očekávání. Podle barvy vlasů totiž chytila červená na různých místech různě, takže mi to ničím nepřipomínalo ty uměle obarvené párodstínové helmy, které jsem nosila předtím. To je vlastně na henně vzrušující dodnes. Nikdy nevím, jak mi přesně chytí, takže výsledek je vždycky překvapení.

Uběhlo asi půl roku. Vlasy jsem si barvila zhruba co měsíc a používala i speciální šampon z henny a světe div se: vlasy se mi třepily míň, tolik se nelámaly a každodenní vybírání smotky vlasů z kartáče se stalo minulostí. A to je mám opravdu hodně dlouhé. Navíc jsem se úplně zbavila lupů, od kterých mi předtím úplně nedokázaly pomoci ani šampony z lékárny. A i moje peněženka je na tom líp. Předtím mě barvení vlasů vyšlo na 600, dobarvování na 350. Teď za celé barvení dám 150 Kč, plus teplou vodu plus asi hodinu a půl volného času, který stejně s ručníkem na hlavě proběhám po bytě při práci. U henny tedy rozhodně zůstanu. Už ji používám přes tři roky a vlasy jsou pořád krásné, lehké, lesklé a zdravé.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ráda experimentuji s barvou vlasů, barvy jsem si i míchala, proto abych dosáhla nějakého jiného odstínu, proto abych měla každý pramen vlasů jinak barevný atd. Henu jsem ale ještě nevyzkoušela, takže díky za radu Smajlík a určitě vyzkouším! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám opačné zkušenosti,vlasy vysušené,zničené
Obrázek uživatelky
profil
mne henna nesedí
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, docela zajímavý článek Smajlík. , Mám těžko identifikovatelnou přírodní barvu - takovou tu tmavě-blond-do myšova, léta prosvětlovanou melíry - blond a zrz. Teď mě popadla touha být zrzka celá, ale tochu se bojím. Vždycky jsem měla představu, že henna je napořád, že se nedá vymýt. A sem tam se nějaký ševivý vlásek taky objevuje. Tak nevím - jít do přírody nebo chemie... Mám zas o čem přemýšlet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám dlouhé vlasy a občas si je doma taky barvím. Vždy jsem měla strach HENU použít, aby té barvy nebylo na vlasech moc a nebyly křiklavé. po tomhle článku ji asi vyzkouším.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles