Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Profesor matematiky

1. 05. 2013 | Vaše příběhy
Na základní škole jsem matematiku celkem zvládala a na stření škole, kam jsem pak zamířila, nebyla matematika maturitním předmětem. Hodná paní profesorka to naprosto chápala, a tak se snažila udržet při hodinách naší pozornost jen do té míry, abychom neusnuly a spokojila se s vědomostmi víceméně průměrnými. Byly jsme ryze dívčí škola a zejména v naší třídě jsme žádné vysoké ambice na poli matematiky nebo snad dokonce fyziky neměly. K naší smůle však paní profesorka otěhotněla. Ne, že bychom jí tu radost nepřály, ale zároveň jsme tušily, že s jejím odchodem odejdou i dobré časy...

A nemýlily jsme se. Přišel nový matikář. Mladý, celkem pohledný a hlavně zapálený pro svou matematiku a fyziku. Naše škola byla první, kam po ukončení studia nastoupil. Nepochopil, jak je možné, že něco tak úžasného, jako je matematika nás opravdu nebere a rozhodl se, že ten zájem o ni z nás vydoluje, i kdyby nás měl zabít. Poradily jsme mu sice, že o dvě ulice dál je stavení průmyslovka, a tam chodí skoro samí chlapci, u těch by jistě získal větší zájem a úctu. U nás se toho jakživ nedočká. Ale pan profesor nedbal našich rad a prohlásil, že nás tuto krásnou vědu chtěl učit za odměnu, ale nedá se nic dělat, bude nás učit za trest.

Profesor matematikyA tak byl vyhlášen boj. On měl moc, my sílu davu. On nás začal nenávidět, my jeho taky.
Pochopil, že špatné známky vrhají negativní světlo i na něho, a kdyby nás všechny nechal propadnout, tak by měl co vysvětlovat vedení školy. Tak nám sázel čtyřky, ale to zase nevadilo nám. Zejména několik z nás měl obzvlášť v oblibě. Patřila jsem mezi vyvolené. Většinu jeho hodin jsem totiž trávila postáváním na chodbě. On totiž pan profesor, jen co vlezl do třídy, prohlásil, že se na mě nemůže ani dívat, ať teda vypadnu z jeho hodiny matematiky - jak ráda!

Jen jednou jsem zase tak postávala za dveřmi učebny a šla kolem naše paní zástupkyně ředitelky. Tu jsem měla docela v oblibě, měla nás na češtinu a ta mi šla dobře. A navíc jsem i ráda četla, takže jsem to u ní měla dobré. Teď mě viděla a ptala se, co dělám na chodbě. Postěžovala jsem si, že mě pan profesor vyhodil, protože mě nemá rád. "A chtěla byste dovnitř, Martino?" ptala se soucitně.
"Moc," škytla jsem plačtivě. Paní profesorka otevřela dveře učebny a oslovila matikáře: "Pane kolego, vemte jí zpátky, ona už bude hodná!"    
"No ta určitě," procedil pan profesor, ale zástupkyni pochopitelně vyhověl. Jen co se za ní zavřely dveře, vyvolal mě k tabuli.
"Vemte si sešit a  pojďte sem," rozkázal. "Já nemám sešit," hlásila jsem. "No vidíte, zapomněla jste si sešit a ani jste se neomluvila, píši si poznámku," radoval se pan profesor. "Já jsem si ho nezapomněla, já jsem si ho ještě nezavedla," hájila jsem se. "Myslela jsem si, že když jsem skoro pořád na chodbě, že ho ani nebudu potřebovat."  Pan profesor obrátil oči v sloup a pravil, že každé ráno, když zjistí, že učí v naší třídě, tak zvrací. "My taky," chlácholily jsme ho.
A tak to šlo celé téměř čtyři roky.
Ve čtvrťáku nám už na studium matematiky opravdu nezbýval čas. Musely jsme se drtit hlavně češtinu, ruštinu, účetnictví a ekonomiku. Z těchto předmětů jsme maturovaly. Ale abychom byly k maturitě připuštěny, musely jsme z matiky aspoň prolézt.
To poslední  pololetí jsem byla obzvlášť úspěšná. Jinou známku než pětku jsem u pana profesora neměla. Zavolal si mě do kabinetu na přezkoušení. "Je to čistá pětka, ale nebudu vás zkoušet, radši, dám vám čtyřku z milosti, protože tak mám naději, že odmaturujete a já už vás nikdy v životě neuvidím."
Slíbila jsem, že udělám pro to všechno a svůj slib dodržela.

Od naší maturity uběhlo už 26 let a já matikáře už opravdu nikdy nepotkala. Ale přeji mu hodně štěstí a hlavně samé nadané studenty na matematiku.
Tento profesor nás měl i na tělocvik, ale to už je jiný příběh...

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Profesor matematiky:

Profesor matematiky
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Spomienky na školu sú pekné, aj keď sme niektoré predmety a profesorov nemali veľmi v láske.
Ja som matiku mala veľmi rada aj na základnej škole aj na strojárine. Vďačím za to mojim matikárom, na ktorých som mala šťastie a ktorí vedeli matematiku spraviť zaujímavou aj pre tých, ktorí jej veľmi nerozumeli.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Matematiku nesnášííííím!!!! SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásná vzpomínka,jo jo matika taky nepatřím k přebornicím ale válečnou sekeru už mám dávno zakopanou jen si nemohu vzpomenout kde to bylo? Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti, krásně sepsané, po ránu jsem se pobavila.
Na zakládce mi matika šla, na střední jsem s ní válčila.Čistě dívčí třída, náš třídní se postavil zády k nám, začal psát a něco mumlat, posal 3 strany tabule, pak se zeptal, jestli jsme to stihly a ty slabší nechť si to opíšou od spolužaček.Doma naučíme a příště zkoušel, nebo rovnou písemka.Naštěstí jsme ji měly jen dvy roky, tak jsem se čtyřkou prolezla.JJ, taky nezapomenutelný profesorSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
HEZKÝ PŘÍBĚH. MATIKU JSEM NESNÁŠELA, ANI JSEM JI MOC NEOVLÁDALA. ALE PAMATUJI SI NA ZÁKLADCE NA UČITELE MATEMATIKY, BYLO TO V 9. TŘÍDĚ A VÍM, ŽE SE MU LÍBILI HEZKÉ HOLKY. JEDNOU SI MĚ VYVOLAL K TABULI. BYL PÁTEK 13., STRANA Č.13 A PŘÍKLAD ČÍSLO 13 A JÁ DOSTALA JEDNIČKU, SNAD POPRVÉ V ŽIVOTĚ Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles