Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostěradlo

14. 10. 2012 | Vaše příběhy

Ten den jsem měla volno, a tak jsem se rozhodla, že krásný letní den strávím obchůzkami po obchodech. Potřebovala jsem svou lednici, spíž a koupelnu nadopovat novými potravinami a hygienickými a čisticími prostředky.

A tak jsem naplnila peněženku, zabalila pár objemných nákupních tašek, obula jsem si pohodlné boty bez podpatku a vyrazila do ulic našeho města. Po obchůzce obuvi, parfumerie a módních oděvů, které jsem vůbec neměla v úmyslu navštívit, jsem konečně stanula před naším obchodním centrem. Je sice dál od mého domova, já v něm ale ráda nakupuji. Ve velkém supermarketu jsem se, jak je u mě obvyklé, hodně zdržela. Koupila jsem ale nakonec vše, pro co jsem šla, a navíc mi v nákupním vozíku poněkud „uvízla“ krásná halenka (Byla totiž ve výprodeji a já ji tam nemohla přece nechat.), botasky na hory i boty na kolo.

Obtěžkána taškami jsem se táhla ulicemi města zpět. Já totiž nerada jezdím městskou hromadnou dopravou a má postava přímo křičela po tom, abych zmrzku, kterou jsem si v nákupním centru také zakoupila, náležitě vychodila.

prostěradloKdyž jsem dorazila domů, volala právě kamarádka. Prý se vrací z nákupů a má cestu kolem mě. A tak se ptala, zda se může stavit na kafe. Samozřejmě, že jsem souhlasila. Kamarádka dorazila během pár minut, také obtěžkána taškami. Byla nakupovat, shodou okolností ve stejném centru, z jakého jsem se právě vrátila. A tak jsme se navzájem pochlubily svými nákupními trháky. Kamarádka obdivovala halenku i boty, já se pro změnu zamilovala do jejích čerstvě koupených riflí, které mi byly, samozřejmě, malé. Hned jsem se ptala, zda je měli i ve větší velikosti. Kamarádka si mě změřila pohledem, jako by mě vůbec neznala, a řekla: „Na tebe ne!“ Znělo to tak příkře, jako by mi chtěla říct, že na slony moderní rifle neseženu. „A ještě něco mám!“, vypískla kamarádka, aby snad zamaskovala to, jak mě ponížila. No, ponížila…skutečně má mnohem menší konfekční velikost než já. Vydolovala z objemné tašky balíček. „Bylo ve slevě!“, ukázala mi napínací prostěradlo z mikrovlákna pěkné stříbrné barvy. Když jsem se dozvěděla, kolik stojí, rozhodla jsem se pro prostěradlo si také skočit. „Bylo jich tam ale už málo,“ dodala kamarádka. Zdržela se asi hodinku a já se rozhodla jít pro prostěradlo hned. Na obalu totiž psali, že balíček obsahuje prostěradla dvě a cena byla nižší, než jakou dávám za jedno jediné. Abych nekynula v autobuse, šla jsem opět pěšky. Prostěradel na prodejně byla spousta. Asi mezitím dodali další, nebo kamarádka nechtěla, abych měla stejné, a tak mi řekla, že je jich nedostatek. Vybrala jsem si balíček, zaplatila a pěšky jsem se loudala zpět. Domů jsem dorazila až večer.

Druhý den jsem převlíkala postele. Rozhodla jsem se nová prostěradla hned vyzkoušet. Obvykle nové prostěradlo přeperu, nyní jsem se rozhodla udělat výjimku. Rozbalila jsem balíček a marně hledala to druhé prostěradlo. Balíček obsahoval jen jeden kus. A tak jsem volala kamarádce. Ta svůj balíček rozbalila a informovala mě, že ten její obsahuje dvě prostěradla. To tak nemůžu nechat! A tak jsem se místo převlékání postelí vydala opět pěšky do obchodního centra. Na informacích jsem prostěradla reklamovala. Paní prodavačka mi chvilku chtěla namluvit, že jde jen o jedno prostěradlo a dovozce udělal při jeho balení chybu a dal k nim špatné štítky. Oponovala jsem jí ale, že má kamarádka si balíček také koupila a má prostěradla dvě. A tak se neochotná paní prodavačka loudavou chůzí vydala pro jiný balíček. Když viděla, že obsahuje dva kusy prostěradel, vyměnila mi oba balíčky. Já se ale rozhodla, že skočím do hypermarketu ještě pro ředkvičky. A tak jsem si prostěradla dala do úschovny.

Můj nákup neobsahoval jen ředkvičky. Úspěšně jsem nákupem zaplnila igelitku, vyzvedla jsem prostěradla, uložila si je do vozíku a šla vozík vrátit. Pak jsem se, opět pěšky, loudala domů.

Když jsem vybalovala nákup, uvědomila jsem si, že nemám balíček s prostěradly. Ten zůstal ve vozíku, který jsem vrátila. Přece to tak nemůžu nechat? A tak jsem se vydala, nyní už autobusem, do nákupního centra počtvrté. Na informacích jsem se zeptala, zda nějaký poctivý nálezce nevrátil můj balíček. Věřím totiž v poctivost lidí. Já bych nalezená prostěradla jistě dala na informace. Nálezce mého balíčku to ale neudělal. Byla jsem zklamaná. Přesto jsem se rozhodla, že si prostěradla koupím znovu. Když jsem dokličkovala k regálům, kde prostěradla byla, zjistila jsem, že jsou vyprodána. Smutně jsem se vracela, se zmrzlinou v ruce (to na uklidnění) pěšky zpět domů.

A tak jsem neměla prostěradlo ani jedno. Zato jsem si důkladně prošla několikrát naše obchodní centrum. Doma mi zbyla jen etiketa z obou prostěradel, kterou jsem tam zapomněla před svou reklamací.  


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Prostěradlo:

Prostěradlo
Prostěradlo
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
úplně to vidím a bolí mě nohySmajlíkSmajlíkmám velikou představivostSmajlíkSmajlík

moc hezky napsané
Obrázek uživatelky
profil
ale na druhou stranu,jeste,ze se ti nestalo nic horsiho,preji ti,aby se ti to uz nestalo a mela jsi vice stesti.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsaný příběhSmajlíkto ses za ten den nachodila a nakonec jsi zůstala bez prostěradel
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsaný příběh
Obrázek uživatelky
profil
napsaný článeček
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles