Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pyžamo

7. 04. 2018 | Vaše příběhy

Nedávno mě oslovila kamarádka z Olomouce, jestli bych k ní nemohla přijet a s něčím jí pomoct. Před měsícem jí zemřel manžel a ona nebyla schopná až doteď nic udělat s jeho věcmi. Potřebovala pomoct přemístit pár skříněk a vše, co po manželovi zůstalo a ona už to nepotřebuje, vyhodit, nebo převézt známým.

„Nemohla bys mi, prosím, pomoci?“ zněla její naléhavá prosba do telefonu.

A tak jsem se rozhodla, že si vyberu zbytek loňské dovolené a udělám si takovou mini dovolenou u kamarádky.

Na výlet jsem měla týden. Nabalila jsem si cestovní kabelu a přijela do města, kde mě kamarádka už netrpělivě čekala. Chtěla jsem jí být na blízku a trošku jí zlepšit smutnou náladu. Manželství měli bezdětné a oba byli už bez rodičů, a tak Klára neměla skutečně nikoho, kdo by jí v těžké chvíli pomohl.

Předala jsem kamarádce pár drobností, které jsem jí přivezla, a ona mě uvedla do pokoje, kde jsem měla spát. Až nyní jsem si uvědomila, že jsem si doma zapomněla pyžamo.

„To nevadí, půjčím ti své,“ nabídla mi kamarádka.

Uvědomila jsem si, že Klára je mnohem štíhlejší než já. Už jsem viděla, jak odjíždím a nechávám Kláře vytahané pyžamko. Magické pyžamo, které během týdne změní svou konfekční velikost z 36 na 46. To jsem nemohla dopustit. A spát v tričku se mi také nechtělo.

Odpoledne jsme šly podívat se do města. Jako správné ženské jsme zamířily do obchodů. Jednak jsme potřebovaly nakoupit velké pytle, v kterých se oblečení nejlépe stěhuje, jednak jsem byla zvědavá na místní krámky, a pak také proto, že jsem si chtěla koupit nové pyžamo.

Vybrala jsem si brzy. Heboučké pyžamko si mě získalo. Mám ve zvyku vše nové před použitím přeprat. Pyžamo jsem ale potřebovala a do večera by určitě neuschlo, a tak jsem udělala výjimku a pyžamo, které bylo uloženo v originálním sáčku, jsem si večer oblékla a šla spát. Druhý den nás čekalo stěhování, Klára chtěla manželovu pracovnu úplně přestavět, a tak jsme brzy usnuly.

O půlnoci jsem se probudila a měla tělo v jednom ohni.

„Já mám snad neštovice?“ zděsila jsem se, když jsem se podívala pod vrchní díl pyžama. Tělo mi pokrývaly obrovské puchýře. Měla jsem je na trupu, na rukách, nohách, na krku i obličeji, a svědilo mě také ve vlasech. Pak jsem si uvědomila, že neštovice jsem už v dětství měla. Drbala jsem se, nemohla jsem ani ležet, a přemýšlela o tom, že do rána jistě nevydržím.

„Měla bys jít na pohotovost, doprovodím tě,“ řekla Klára, když jsem ji probudila.

„Myslím, že to bude tím pyžamem. Kdo ví, od čeho je. Převáží se to do Evropy na obřích lodích, běhají po tom krysy, a kdo ví, co ještě,“ ošívala jsem se.

Pyžamo letělo dolů, já do sprchy, ale ani ta s puchýři nic nezmohla.

„Má u vás některá lékárna noční provoz?“ zeptala jsem se kamarádky.

Ta nevěděla, ale chytrý internet nám poradil.

„A není to vůbec daleko,“ usmála se Klára a do lékárny mě ochotně uprostřed noci doprovodila.

Koupila jsem si volně prodejný lék na alergii, zaplatila a doufala, že zabere. Tabletku jsem si vzala už v lékárně.

Došly jsme zpět a já nakonec ulehla přece jen ve svém triku. Do hodiny jsem spala jako andílek. Ráno nebylo po vyrážce ani památky. Léky jsem pro jistotu dobrala, pomohla kamarádce a strávila hezký týden v Olomouci.

Myslím, že na pyžamo při balení kamkoli už nikdy nezapomenu…



čtenářka
ChytráŽena.cz
příběh vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pyžamo:

Pyžamo
Pyžamo
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !