Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Radostné hledání práce

12. 01. 2010 | Vaše příběhy

Z úst pravicových politiků stále slyšíme, že se každý má o sebe postarat sám. Kdo chce skutečně pracovat, zaměstnání si prý vždy najde, a pokud ne, má začít podnikat. Již nám ovšem neporadí, kde hledat, když lidé vyzkoušeli všechny možnosti, které nám současná situace nabízí, a jak podnikat bez zázemí a peněz.

Jako mnoho lidí v této malé zplundrované zemi jsem přišla o práci. Zpočátku jsem nepanikařila, nějak bylo, nějak bude… Na rozdíl od jiných podobných nešťastníků mám zatím alespoň plný invalidní důchod, nikterak závratný, když všechno poplatím, zbude mi na den tak stovka, ovšem nesmí přijít žádná složenka na pojištění, odpad, doplatek za energie atd.

To pak vážně nevím, jak ušetřit. Začala jsem brát obědy z charity za 55,- Kč, jím málo, někdy z toho mívám jídlo třeba i druhý den. Čistící prostředky a hygienické potřeby občas koupit musím, bez léků se neobejdu a lékaře potřebuji, taky nejsem invalidní jen tak z legrace. A zdravá výživa? Tak to ani náhodou, jedině když přijde nějaká kámoška a donese třeba pomeranč nebo banán, zelenina se jako dárek nenosí.

A tak jsem začala hledat! Zpočátku velmi nadšeně. Nejdříve jsem se ptala všech známých, jenže většina je na tom podobně, takže tady mi pšenka nepokvete.

Pak jsem začala číst inzeráty, sledovat internet, rozesílat žádosti se životopisem, telefonovat, otravovat osobně po různých firmách... Až tady mi konečně došlo, že můj zdravotní stav je skutečným handicapem. Nikdo v dnešní době nepotřebuje žádnou účetní nebo administrativní pracovnici, v obchodě se dělají většinou dvanáctky, a to nevím, jak bych zvládla o holích, u pokladny chtějí rychlé a zručné, což já se svýma poloochrnutýma  rukama nezvládnu ani náhodou, a kdyby přece, tak nevlastním řidičák - opět z důvodu svého postižení, autobusy taky nejezdí na zavolání. Již se vidím, jak jdu někam uklízet, ale ani těchto míst není, když doma mi pomáhá umýt okna a udělat velký úklid dcera.

Již začínám propadat zoufalství, v jediné firmě sice nadšeně nabízeli místo mzdové účetní. Ale od lidí, kteří tam pracovali, jsem zjistila, že zaměstnavatelé jsou podvodníci a každý od nich utíká.

Inzeráty „Práce z domu“ jsou podvod, který připomíná pyramidu. Myslím si, že se už dost lidí nechalo nachytat. Nejdříve chtějí zaplatit za balíček, kde je nic neříkající prospekt a DVD. Když ho vrátíte, pošlou vám o stovku méně. Na můj konkrétní e-mail s otázkami, zda jde o zaměstnání či práci na živnost, co přesně ona práce obnáší, jestli budu muset složit nějakou finanční hodnotu, pokud bych na spolupráci kývla, jaké sankce by následovaly, kdybych z toho chtěla vycouvat, nepřišla jediná odpověď. Než jsem jim poslala 450 korun, mailovali a telefonovali jako o život.

Při čtení inzertních novin, rubriky „Volná místa“, se jeví, že u nás prosperují snad pouze nevěstince a podobná zařízení. Přemýšlím, zda je u nás tolik solventních mužů, kteří si mohou tato zařízení dovolit navštěvovat. Do této oblasti zřejmě krize nezasáhla, alespoň prozatím.

Již nedokáži ani sledovat zprávy, protože se akorát strašně rozčilím. Ano šetřit, ale všude! Ne na žebrácích! Naše společnost je tak nemorální a naše vláda tak neschopná - na své příjmy si sáhnout nedají, ale šetřit na sociálně slabých, to je hanba nefackuje.

Po marném hledání, psaní a telefonování již rezignuji, je to již příliš dlouho. Říká se, že naděje umírá poslední, ale v mém případě již dávno skončila. Nezbývá, než odhlásit i internet, televizi, rádio a přestat telefonovat. Tak se ale úplně odřežu od světa.

Co s námi ti suveréni budou dělat? To nás budou rovnou střílet? Zřejmě ano, protože nepotřební je nezajímají. Pro tohle jsme před dvaceti lety mrzli na náměstích? Co nám pomohou volné hranice a narvané obchody? Vždyť co si mohu dovolit koupit? Hranice životního minima je stanovena tak nízko, že bych ráda viděla, jak by naši zákonodárci z toho dokázali žít.

Všichni, kteří mají plná ústa demokracie, ať taky ukáží, že tu neplatí zákony džungle: Urvi, co můžeš - silnější vyhrává!!!

 

Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
aj taká je realita Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám úplně stejné problémy jako ty.taky už nejsem nejmladší,a když není překážkou mé postižení/chybí mi jedna noha/,tak je překážkou můj věk.Důchod mi stačí sotva na poplatky.ti chyráci tam nahoře si neumí představit co to je žít bez prostředků.Přála bych si aby to musel každý na několik měsíců zkusit.Naše sociální politika se snad nedá srovnat ani s tou ve světě nejhorší.Šetřit na sociálně nejslabších-to je podlé.
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den, jsem taky telesne postižena, ale pracuji ucim na stredni skole. prace mame opravdu dost a spousta skoleni a nevim, ceho jeste, také si dostudovávám dalsi aprobaci, mam praci co mne bavi, ale jsem z ni docela dost unavena, nikdo prils nebere ohled na me postiženi, musim zvladat, to, co zdravi kolegové. ale jsem rada a to moc, že ji mam, s catecným duchodem bych opravdu diru do sveta neudelala
Obrázek uživatelky
profil
Já bych všem našim zákonodárcům dala měsíčně k dispozici to životní minimum s kterým musí vystačit více než polovina obyvatel této republiky ale bez těch příspěvků na bydlení,reprezentaci a drahých aut která mají zadarmo k dispozici a ať se předvedou jak by s tím vyžili alespoň půl roku.Sami rozhází úplně zbytečně spoustu miliard a na těch nejchudších jim není hanba šetřit.Stále říkám a říkat všude budu že za komunistů jsme se měli líp.U KSČ jsem nikdy nebyla a taky jsem na leccos nadávala jako všichni ale takový bordel ve všem jako je teď rozhodně nebyl.Všude ve světě by už dávno takovouhle vládu postříleli jenom u nás se zase shrbí hřbety a každý se snaží nějak přežít.Naši chlapy nadávají po hospodách nebo doma u televize ale aby se snažili dát se nějak dohromady a něco s tím udělat to ne.Spíš jenom vyčkávají jestli se to samo nějak nezmění k lepšímu,což těžko.
Obrázek uživatelky
profil
Plně s vámi souhlasím milé dámy.V důchodu sice nejsem ani invalidním ale jsem na mateřské a z vesnice na Vysočině.Starší dcera chodí do třeťáku na OA a můj přítel i když pracuje tak je věčně bez výplaty protože jeho zaměstnavatel živí své tři už velké kluky kterým se dělat nechce,musí mít první poslední a drahé auto a dovolenou a tak mu na výplaty pro zaměstnance často nezbývá.Z čeho mají žít je jim jedno.Práce zde je velice málo a spíše pro ženy a to ještě velmi málo placená takže věčně přežíváme jenom z mé mateřské.Nyní ještě snížili přídavky na děti a mateřskou chtějí snížit taky. Když se měli ubrat státním zaměstnancům 4% z platů tak dělali hrozný vyrvál a přitom jim každý rok dvakrát přidávají a ne málo. Průměrný plat tj.asi ťech 25000Kč si myslím že má málo který většina má několika násobně víc.Co bych za to dala kdybychom těch 25000Kč měli k dispozici alespoň ob měsíc ale to nemáme nikdy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles